Jump to content

Recommended Posts

Posted

naime pretpostavka je da su mi zveknule karike. jer u voznji od 15 km baci na odusak pola deci ulja skoro. što je ekstremno puno. e sad da li mi se lamba pali cijelo vrijeme zbog toga. lambda je nova. pocelo je bacat i greske za pritisak da je prevelik itd. a kompresija je razlicita po cilindrima, i dosta je niza nego bi trebala biti. pa me sad samo zanima da li sve te greske proizlaze samo zbog karika i ulja u usisu?

u drugom mjesecu radit cu nekakvu polugeneralku pa me sad samo zanima da li moram na jos sto obratiti paznju? :D

hvala unaprijed

Posted

Ako ti je toliko ulja počela bacat nema smisla uopće vozit tako auto. Samo možeš dodatno pogrošat stvari.

Pokazuje ti da je prevelik pritisak zraka u usisu, moguće da ti je ulje shebalo / zaprljalo MAP senzor.

Isto tako, previše ulja u ispuhu sigurno neće koristit lambda sondi...

Raskopaj motor i snimi situaciju, dok se ne raskopa napamet možeš samo nagađat...

Posted

inace sam primjetio na tim ZLET da je vecina sa preko 150k km ima naslage i naslage ulja u usisnoj...trebao bi biti onaj jednosmjerni ventil na odusku koji ne da da tlacis ventil dekl dok odes u nadtlak...dok je u podtlaku onda ce saugati iz dekla sto god ima...i jos ako je netko izbusio onu pregradnu plocu i jos ako ti kompresija iz motora bjezi u karter...ima da popije podosta ulja.

radije raskopaj to...ako klipovi nisu nagorili od nacipavanja i ako ih mozes ostaviti,mislim da set karike/lezajevi/brtve imas od mahle-a za ispod 1k kn.to nije puno.

Posted

Onaj jednosmjerni ventil hoće puknut na spoju crijeva i njegovog plastičnog priključka, zato fino kupiš metalni i problem riješen. Malo ulja svaki motor može popit, ali ovo je daleko od prihvatljivog.

Ja kad sam skinuo svoju usisnu granu nije u njoj bilo trunke ulja niti bilo kakvih naslaga.

To je vjerojatno slučaj ako se do motora baš ne drži i ne održava.

Posted

ma provozam auto malo da ne stoji nista previse nego mi se to palilo pa me interesiralo jel to uzrok. e taj pcv sam mijenjao jer je netko tko je prije servisirao taj auto staviio taj ventil od audija nekog. i još je bio probušen. nažalost prijašnji vlasnik je jako loše održavao auto pa ga sad želim dovesti u pic pic stanje :)

onda mi je vjerojatno i solenoid zveknuo od ulja. jel taj dio solenoida koji ide na usisni dio turba usisava zrak ili ispuhuje u usis?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...