FilipS3 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Dakle zanima me gdje i ko mi moze ocistit dva kilera od kamenca i prljavstine ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 pa kako ti je kamenac uopće došo u killer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 pa kako ti je kamenac uopće došo u killer? domaća voda, izvorno Hrvatska Ao ti je dolje možeš uliti koktel limunske kiseline, octa i sode bi karbone...ostaviš malo da se kiseli i ispereš...ako treba ponoviš 2 puta... Ja sam uzeo auto od debila koji je vozio non stop na čistu vodu i ispadali su doslovno kamenčići napolje malo malo i uspio sam ga dovesti u red ovom metodom.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipS3 Posted January 7, 2013 Author Share Posted January 7, 2013 pa kako ti je kamenac uopće došo u killer? Ma ne radi se o glavnom killeru vode nego o dva mala kllera koja sluze za grijanje... Ne cirkuliraju 100% pa grijanje malo zajebava... Ma mislio sam dal ima negdje di moguodpeljat da ih ispitaju i ociste po potrebi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 ti pretpostavljam bi to želio obaviti bez da se kileri vade van što sumljam da ce se netko imati volje zajebavat...u slučaju vađenja najčešće je najbolja opcija odmah nove ubacit i to je to ako je cijena novih normalna P.S. ako je kamenac u kileru grijanja,nije ni motorni u boljem stanju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 pa kako ti je kamenac uopće došo u killer? mozda zato jer se nije stavljala destilirana voda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Mogu se ova govna što sam nabrojati usipati i u cijeli sistem, da se ne rastavlja...samo kasnije valja skinuti termostat i isprati sve sa pun qrac čiste vode da ne bi ostalo šta.... i to je isprobano... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipS3 Posted January 7, 2013 Author Share Posted January 7, 2013 Ma vec sam sve rastavio i izvadio ih van i nisu bas u najboljem stanju... A jedan novi u Porscheu dode 3000kn!!!! A mali su nema ih kaj za vidjet... Jel neko zna jel postoji kakva alternativa osim kupovat nove?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Pa ako su isti kao i za "obični" audi, imas ih sigurno u advanti, anetu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 ....jel se mogu na tu foru isprati dizne od špricalica za vodu? Jedna od 4 mi radi 50% slabije. Neće oštetiti brisače / lak itd. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 francuz, skini ih i stavi u ocat namakat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 ....jel se mogu na tu foru isprati dizne od špricalica za vodu? Jedna od 4 mi radi 50% slabije. Neće oštetiti brisače / lak itd. ? Ovo sto ti je killuminati rekao ili probaj ispuhati s kompresorom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 ako je sastavljan hladnjak , alu sace/ plasticne kadice postoje velike sanse da ce pocet curit na spojevima ak ces ga punit nekom kiselinom (ocat/limun/domestos ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 ....jel se mogu na tu foru isprati dizne od špricalica za vodu? Jedna od 4 mi radi 50% slabije. Neće oštetiti brisače / lak itd. ? skines ih dolje pa namocis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 mozda zato jer se nije stavljala destilirana voda? al to je moro onda stalno nadoljevat, jel to je zatvoren sistem od kolko 5 litara, nema u tolko vode tolko kamenca da može začepit kiler grijanja, oni ipak najćešče crknu ako stavljaš sredstvo za čepljenje kad ti curi, pa zaštopaju sve živo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipS3 Posted January 8, 2013 Author Share Posted January 8, 2013 al to je moro onda stalno nadoljevat, jel to je zatvoren sistem od kolko 5 litara, nema u tolko vode tolko kamenca da može začepit kiler grijanja,oni ipak najćešče crknu ako stavljaš sredstvo za čepljenje kad ti curi, pa zaštopaju sve živo U autu nije nikad išla obična voda nego samo destilirana i antifriz... začepio se zbog specifičnog položaja u kojem stojim, te valjda i godine rade svoje, inače ovo je uobičajeno na ovom Audiu... Danas cu se malo raspitat ako uspijem nac neke zamjenske ili nešto a ako ne onda ču morat progutat govno i uzet u Porscheu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 (edited) ako je destilirana i antifriz nema se tu što zaštopat...nikad nisam na slično nešto naleti u nekom autu...svaki puta ako je grijanje bilo slabije bilo je ili do mehanike koja regulira ili do ventilica koji otvara protok tople vode prema motoru...obično ga pokrece sajla koja se s vremenom zna pomaknut pa ga recimo zna otvorit djelomično pa djeluje da ne grije dovoljno zbog malog protoka postoje sigurno zamjenski,nekoliko firmi i u hrvatistanu ih radi tako da se može sve napravit ali kao što su dečki naveli ako je zatvoreni sistem i voda bez kamenca unutra nema se što zaštopati jer u takvoj kombinaciji ne postoji ništa što se taloži U biti zna se zaštopat ako ta voda s vremenom dobiva primjesu ulja...sto nije baš rijedak slučaj... Edited January 8, 2013 by Vucko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Devil Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Ma vec sam sve rastavio i izvadio ih van i nisu bas u najboljem stanju... A jedan novi u Porscheu dode 3000kn!!!! A mali su nema ih kaj za vidjet... Jel neko zna jel postoji kakva alternativa osim kupovat nove?? ako si ih izvadio onda odi u Planinsku b.b. u Servis VAR ,oni ti rade sa kilerima i tak to... 098 817 842 http://www.var.hr Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 ...uf što mi se ne da šaraufat po autu :-( Ma neka radi s 50%, dabogda i crko uskoro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 ...uf što mi se ne da šaraufat po autu :-( Ma neka radi s 50%, dabogda i crko uskoro. Ma bilo koji meho ti to ispuše za 10min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 ...uf što mi se ne da šaraufat po autu :-( Ma neka radi s 50%, dabogda i crko uskoro. Novi ionako nije skuplji od 50kn/kom. :msn-wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Sto je sa onim tekucinama sto imaju u Zubaku s cim ispiru sistem prije nego stave novu rashadnu tekucinu ? To nije neko odmascivanje nego je samo porez na budale ili ? Nisam to nikada kupio ali sam vidio da to imaju u ponudi...u ETKI postoji cak kao artikl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now