Jump to content

T: nekoga sa atestiranim 16" gumama na Astri F


Recommended Posts

Pozdrav! :)

 

Tražim nekoga tko posjeduje astru f i da je bio na atestu te uredno atestirao 16" felge, po mogučnosti 205 45 16 dimenziju, ali i ne mora biti... bitno da je 16"! :)

 

Stvar je takva da imam u prometnoj 205 40 16 upisane bez atesta, tokom prošle godine sam kupio 205 45 16 sve 4 nove gume, s time da sam i prije i poslije kupnje bio u STP te su mi rekli da ne plačam sada bezveze upis dimenzije, nego da čekam tehnički i da neće biti problema sa policijom zbog razlike 40 - 45 profil! a u isto vrijeme su mi potvrdili da će mi upisati!

 

Došlo vrijeme tehničkog pregleda i tu je sada nastao problem... došli novi zakoni, dobili su nove kataloge i u tim katalozima astra f može imati največu moguću dimenziju od 14" ! Za nepovjerovati! :doh: Neće mi upisati tu drugu dimenziju iako već imam uvedene 16", a neće ju ni poništiti, nego u slučaju da se nešto dogodi, sam sam si kriv za posljedice!(neupisan profil 45)

 

No, rekli su mi da svratim jedan dan prijepodne pa ćemo zvati zajedno CVH i probati rješiti taj problem dimenzije guma. E sada... tražim nekoga tko je išao na atest sa astrom f i da je uredno atestirao 16" cola! Tako da kada budem razgovarao sa njima i kada mi kažu da ne može, da se pozovem na taj broj atesta i dokažem da ipak mogu te dimenzije na taj auto!

 

 

 

Isključivo tražim sa atestom, jer znam da vas ima hrpa kojima je ovako upisano, no ne želim nikome komplicirati život ;) ... ne morate biti vi, može i poznanik neki :)

 

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći!

 

Nadam se da će se netko odazvati na ovo, inaće ću biti primoren prodati ove b2 sa auta i uzeti nazad neke 15" :no:

Link to comment
Share on other sites

nije... tvornički največa uvedena je 205 50 15 i 195 55 15 .... no ima dosta TUV-ova raznih proizvođaća felgi kojima su navedene dimenzije spomenute za navedeni auto....

 

zapravo na opel astri f st200 (proizvodnja za južnu ameriku valjda) su išle 16" tvornički

Edited by :::Bruno:::
Link to comment
Share on other sites

decki na seat forumu su te probleme rijesavali tak da su donesli papir iz ovlastenog servisa/uvoznika na kojem je popis dimenzija guma za taj auto, pa su na npr. obicne ibize upisali dimenziju sa ibize fr.

pa eto ak mozes doc do toga mozda bi i proslo na atestu

Link to comment
Share on other sites

Ne kuzim sto ce ti netko tko ima upasanu tu dimenziju? Pa ako se ne moze upisati onda se ne moze po trenutnom zakonu. Ako netko ima upisano, to nikako ne daje pravo da sad moraju tebi.

 

gle, ništa me ne košta pokušati, osim malo svog vremena... svakako bih pokušao to rješiti prije nego stavim felge u oglas, jer ako je moguće onda bi ih i zadržao

Link to comment
Share on other sites

gle, ništa me ne košta pokušati, osim malo svog vremena... svakako bih pokušao to rješiti prije nego stavim felge u oglas, jer ako je moguće onda bi ih i zadržao

 

Znam kako ti je, ja bi rado neke stvari atestirao za koje znam da su se prije mogle. Ali sada se nemogu.

IMHO samo ces tog drugog covjeka staviti u los polozaj

Link to comment
Share on other sites

a vjerujem da ako je sve uredno atestirano kod tog drugog čovjeka, da nebi trebalo biti problema za njega... mislim da ne može djelovati retroaktivno na atest... zato sam i rekao da tražim isključivo nekoga sa atestom, jer znam da ima hrpa ljudi, kao i ja, da imaju upisane dimenzije bez atesta, a ne želim nikome napraviti komplikacije

 

napominjem, ni meni nisu ukinuli upisane 16", ali imam drugu dimenziju guma sada koju mi odbijaju upisati

Link to comment
Share on other sites

to je bilo za visinu auta nekad. Sad imho moze se to atestirat (pa tome i sluzi atest da se upise ono sto nije serijski), al mora ti opseg bit u toleranciji i nesmiju stršit van blatobrana, i računaj na to da će ti na tom atestu te gume uništit skroz prilikom isprobavanja. A sad , da imas upisane gume, oni su upisali, i oni to garantiraju, ti imas upisano i sve 5...a sad za tu razliku 40/45...neznam dal bi zezali ili nes ako se ne zainatis, al opet.

Edited by Misek_Chipsy
Link to comment
Share on other sites

Preveliku dramu radiš, ako već ne možeš upisati, prodaj 45 i uzmi gume 40 i boli te k...

 

Šta i da ih ima neko atestirane, ne vrijedi ti ništa apsolutno, jer atestira se samo za taj auto i gotovo, i ne možes se ni ti ni itko na to više pozivati.

Link to comment
Share on other sites

da, i vec u onoj temi znamo kakvi su idioti pa ti je jedina opcija atest ako zelis bit 100% legalan....jeftinije ces proc ako ponudis gume u oglasniku i prodas, jos ako su nove, i kupis 40 visine :/

 

jedino ako se izboris za upisat 45, a moj savjet ti je da odes u neki drugi STP :) pa ako ne prolazi, odi u treci, reci svugdje koja je razlika (nemoj rec da ti drugdje nisu htjeli) , pa mozda ces naletit na nekog ko ne komplicira tolko kad vidi da vec imas ionak 16. Ionako nije bitno u kojoj stanici to napraviš

Edited by Misek_Chipsy
Link to comment
Share on other sites

Uglavnom bilo da netko ima atestiranu dimenziju pa i 18 cola tebi ništa ne vrijedi jer je on bio tamo na kanalu i oni su mu mjerili sa onim crijevom dal prolazi ili zapinje, a ti se na to pozvati ne možeš.

 

Zato ako ne uspiješ ovako upisati ili stara dimenzija ili si atestiraj, drukčije 0 bodova.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...