Jump to content

Autopraona u Avenue Mallu @ -1

Recommended Posts

...dečkima koji rade u autopraonama vrlo vjerojatno nije gušt prati ni Vectru s ratkapama ni A4 DTM ni Porsche GT3...jer im je to posao...loše su plaćeni...po 9-10 sati su tamo...i pun im je kufer i auta i felgi i DTM-a i čega sve ne.

...ali da je manje zlo i muka prati novi i neoštećen auto nego neku stariju drlu - je. Logično...noviji auto opereš i ušminkaš...i on izgleda kao nov. Starije i lagano ofucane aute ljudi isto daju u praone...i koliko god se trudio taj trud na kraju nije baš previše vidljiv.

upravo ovo i ja smatram jedinom istinom,

no potaklo me to jer je kao usporedbu stavio jedan Audi A4 i Vectru, po meni ni jedan ni drugi ništa posebno, a 1% ukupne populacije koja nešto zna o autima će znat razliku između običnog A4 i DTM izvedbe... pa A4 viđam po cesti više nego Vectri pobogu :sly:

da je rekao ferrari 430 i stara vectra, ajde.. ali ovako je jednostavno zvučalo jadno..

• Replies 133
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Dakle tebi je isto A4 2007 i Vectra 1994 u rasulu (nevezano jel TDI, DTM, RS4 pi**e mate**ne) ? ...OMG

Pa nisam rekao da je zanimljivo prat neki stock audi a4 iz 94' 1.6 sa 15'' čeličnjarama i pola miliuna u guzici nego novi Audi vs stara Vectra sa ratkapama (zaboravio napisat stara)

Pa da mu dopeljaš Peugeot 107 zanimljivije će mu ga bit prat nego neku kramusina sa 3 kile kita na sebi, 20 nijansi laka i 35 udubina na sebi ... Meni nebi bilo zanimljivo a aute sam u životu oprao ne pretjerujem valjda 500x (sve koje sam prao) ... ja izgubim volju prat čak ako je negdje ogreban auto jel to nije to, nije savršen kad je čist i moram to ić popravljat. Vjerujem da i dečki koji peru aute sigurno rađe operu CL 63 AMG nego ne znam Opel Corsu iz 93' (to mi prvo palo na pamet )

Edited by Mario_S3

...ja točno znam na šta je Mario mislio. Stara Vectra će vjerojatno imati kitane i farbane rubnjake, udaren branik naprijed, ogreban branik straga, lak više ne sjaji, armatura unutra zna puknuti, tepisi su dali svoje...i naravno da je veće muka prati takav auto i radniku u praoni a i vlasniku auta ako sam pere.

Suprotno tome je relativno nov i očuvan auto tipa A4, BMW petica e60, Merc CL i štajaznam šta...ma može i C2 ili Clio ili bilošta šta izgleda očuvano i nema na sebi 20 ožiljaka. Prosječnom radniku u praoni je muka prati svaki auto, nemojte se zavaravati da mu je gušt lickati tuđi CL AMG...nije...kad pitate dečke kolika im je plaća a koliko i u kakvim uvjetima rade onda ćete i znati zašto je tako. Možda postoji neki zanesenjak kojem je gušt prolaziti krpicom po nečijem autu...ali ja za takvog ne znam. To je samo posao. Kako nije gušt ispunjavati neke glupe formulare tako nije gušt ni prati auto...to je posao i ništa više.

Ako mi auto bude izvana vidljivo oštećen na više mjesta a ne bude love za lakiranje cijelog auta onda ću ga prestati prati vani...samo će biti uvijek usisan, čistih sjedala, čiste armature, mirisne unutrašnjosti...jer unutra ja boravim i to mora biti tiptop makar vani bilo groblje. Nema mi smisla prati i lickati auto koji je na 10 mjesta oštećen...jer pereš ga da bude lijep...a ne može biti lijep jer je oštećen. I upravo to se događa kad u praonu dovedeš Škodu Feliciju u poznim godinama i matiranog laka te 10-ak vidljivih ožiljaka...ti opereš taj auto...a on opet isti kakav je i bio - bzvz.

...ja točno znam na šta je Mario mislio. Stara Vectra će vjerojatno imati kitane i farbane rubnjake, udaren branik naprijed, ogreban branik straga, lak više ne sjaji, armatura unutra zna puknuti, tepisi su dali svoje...i naravno da je veće muka prati takav auto i radniku u praoni a i vlasniku auta ako sam pere.

Suprotno tome je relativno nov i očuvan auto tipa A4, BMW petica e60, Merc CL i štajaznam šta...ma može i C2 ili Clio ili bilošta šta izgleda očuvano i nema na sebi 20 ožiljaka. Prosječnom radniku u praoni je muka prati svaki auto, nemojte se zavaravati da mu je gušt lickati tuđi CL AMG...nije...kad pitate dečke kolika im je plaća a koliko i u kakvim uvjetima rade onda ćete i znati zašto je tako. Možda postoji neki zanesenjak kojem je gušt prolaziti krpicom po nečijem autu...ali ja za takvog ne znam. To je samo posao. Kako nije gušt ispunjavati neke glupe formulare tako nije gušt ni prati auto...to je posao i ništa više.

Ako mi auto bude izvana vidljivo oštećen na više mjesta a ne bude love za lakiranje cijelog auta onda ću ga prestati prati vani...samo će biti uvijek usisan, čistih sjedala, čiste armature, mirisne unutrašnjosti...jer unutra ja boravim i to mora biti tiptop makar vani bilo groblje. Nema mi smisla prati i lickati auto koji je na 10 mjesta oštećen...jer pereš ga da bude lijep...a ne može biti lijep jer je oštećen. I upravo to se događa kad u praonu dovedeš Škodu Feliciju u poznim godinama i matiranog laka te 10-ak vidljivih ožiljaka...ti opereš taj auto...a on opet isti kakav je i bio - bzvz.

Upravo to sam mislio ! :notworthy:

Da se nadovežem, na Pantovčaku ima na vrhu praona koja manje više pere samo super exluzivne aute (jer su tamo samo takvi) i to je familijarni biznis (prije su imali Fiat servis ako se ne varam) i sigurno mu nije muka prati takav auto kad zna da će za njega dobit 100/200kn, još neki kolko sam čuo poliraju auto jednom mjesečno, ono ekipa koja ne pita za lovu, odnse auto svaki dan na pranje. Pa i ja bi prao tako i nebi me bilo nit sram nit muka. Fina zarada, ok posao, šta fali.

• 1 month later...

Da se malo vratimo na temu;

Bio u toj autopraonici prije cca mjesec dana, i nikada vise !!

Izvana opran ok, ali nekakav cudan mat sloj ostao na laku, kao neki vosak koji nije ispran, i osjeti se pod prstima kako nije gladak nego malo hrapav.

A iznitra da ne govorim, nisu se udostojili niti sagnuti da pobrisu bokove sjedala, a to se ebas vidjelo jel sam nedavno lakirao pragove, ap je bilo bjelog praha od kita na crnoj kozi sjedala. Tako je i ostalo nakon pranja. Kada sam vlasniku, ili poslovodi , ne znam sta je to rekao, uzeo je neku krpu, malo pobrisao, i kaze evo sad je ok.

Jedino sto znaju je uzeti lovu pospremiti je u dzep, a ne napraviti nista.

Moja preporuka, ne idite u tu praonicu niti pod razno, cini mi se da je sreca ako auto samo ostane prljav, jer kako rade samo je pitanje vremena kada ce nekone ostetiti ili usrati auto

Za cijenu koju imaju morali bi j...no polizati auto jezikom iznutra

Ja bi prije rekao da okrenu okice kad vide da si im npr. došao sa svojim S3. Boja je takva da se vidi ako je loše obrisano, za svaku felgu imaju kaj raditi. A kad im dođe tzv. vectra u rasulu, prebrišu je i ćao. Obavio je svoj posao i ide dalje. Mislim da je njemu veći gušt oprati više autiju i povećati saldo u blagajni.

...dečkima koji rade u autopraonama vrlo vjerojatno nije gušt prati ni Vectru s ratkapama ni A4 DTM ni Porsche GT3...jer im je to posao...loše su plaćeni...po 9-10 sati su tamo...i pun im je kufer i auta i felgi i DTM-a i čega sve ne.

...ali da je manje zlo i muka prati novi i neoštećen auto nego neku stariju drlu - je. Logično...noviji auto opereš i ušminkaš...i on izgleda kao nov. Starije i lagano ofucane aute ljudi isto daju u praone...i koliko god se trudio taj trud na kraju nije baš previše vidljiv.

Koliki od vas imaju plaću veću od 10.000kn???

Pišete gluposti!

Nekim ljudima je sve teško, bez obzira koji posao rade.

Kada ti dođe stara vectra sa ratkapama na pranje ili corsa iz '93, to je onda vrijeme za predah. Napraviš je bez problema i uzmeš novce....kada pereš CL63AMG onda sve mora biti savršeno...a kada pereš Ferrari 599 GTB taj ti uzme više vremena nego 4 druga auta, ali izađe savršen iz autopraonice.

Ako volite aute, gušt je oprat dobar auto.

Mnogi od vas misle da auto s jednim pranjem mora biti savršeno čist. Može, platite kemijsko dubinsko čišćenje i biti će takav.

Ako tražite da vam auto bude čist ko suza, za to morate prati auto barem 5x mjesečno.

Zašto bi auto koji nije pran 3 ili 6 mjeseca iz autopraonice trebao izaći kao nov?

Norma za pranje automobila je 45min...ako taj auto u tih 45 min nije čist neće biti niti nakon 2 sata čišćenja puno bolji

Ja bi prije rekao da okrenu okice kad vide da si im npr. došao sa svojim S3. Boja je takva da se vidi ako je loše obrisano, za svaku felgu imaju kaj raditi. A kad im dođe tzv. vectra u rasulu, prebrišu je i ćao. Obavio je svoj posao i ide dalje. Mislim da je njemu veći gušt oprati više autiju i povećati saldo u blagajni.

I to isto što kažeš ;)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...