bubinjo Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 :lol: dakle imam trkaci zadnji lonac i nedavno sam skinuo srednji lonac,ostao je znaci samo zadnji i kat. i sad sta se desava ..puca iz auspuha kad pustim gas i nekad saltam,a kad (recimo idem s posla iz stupnika pa autoputu) i przim ga kolko ide onda baci malo vatre(vjerojatno jer se ugrije :huh: ) to mi je rekao kolega jedan koji se vozio iza mene.to se uglavnom desava dok se vozim na plin,ali oce to i na benzin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 detonacije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 ma nije znam kaj su detonacije(zbog plina)ali to vozim i na benzin pa isto ja sumnjam na gljivu i hladan zrak,e da i potrosnja mi se smanjila za litru i pol Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjMK2 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 sasvim normalno kada je full protok... na benzin ti nece bar meni nije na 21 ici Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 ma to sam i ja zabrijao pogotovo sto je to pocelo kad sam skinuo srednji lonac i stavio malo veci fi cijevi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 da nije lambda rekla djenja? na leonu kad mi je krepala puco je ko lud... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 (edited) auto je star 9 mjeseci i ima 30 000 sumnjam da je ista riknulo(iako moguce ipak je to DAEWOO,SMECE ITD ) kao sto rekoh to se pojavilo nakon skidanja srednjeg lonca Edited December 20, 2008 by bubinjo Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 to ti je dosta česta pojava kod otvorenog auspuha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajmond Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Nešto ovako Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 da nije lambda rekla djenja? na leonu kad mi je krepala puco je ko lud... e ima 2 nedo bog da je to lol ode odma u savu :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 (edited) si kad cuo za impulsu plinsku turbinu i kak ona radi .... uglavnom na razlici dizinr cijevi i potlaku... a mozda imas viska plina u smjesi i to ti se dogada ;P kad is full protok napravio.. a sem toga its cool..., stas brines.. Edited December 20, 2008 by rio_cyber Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 tak nes samo jedva da se vidi plamencic bum usnimio pa cu stavit Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 si kad cuo za impulsu plinsku turbinu i kak ona radi .... uglavnom na razlici dizinr cijevi i potlaku... a mozda imas viska plina u smjesi i to ti se dogada ;P kad is full protok napravio.. a sem toga its cool..., stas brines.. niko ne cita da pise da se i na benzin to desava,ma nek puca sam da ne najebe nesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 ;P ... gde su ti snimke celice s grupa a aspuhom ... rade reci.. da vidi beli svet Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 ahaha na kameri jos a kamera u inostranstvo otisla vraca se tek iduce godine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 e ima 2 nedo bog da je to lol ode odma u savu :lol: i ja sam imao dvije :lol: prije i poslje cat-a. pogodi koja je prva osla u k:cheer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 prva....:huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 stavi c20let Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 nemam love odbili mi kredit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 normalno ti je to, ja kada sam maknuo srednji lonac dobio sma isti efekt, dok stisces auto pa ga pustis i onda onak ljepo pucketa i detornira Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 To to je višak benzina, odnosno nesagoreni benzin koji se pojavio uslijed naglog zatvaranja klapne, otišao u ispuh i eksplodirao u dodiru sa svježim zrakom u zadnjem loncu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 To to je višak benzina, odnosno nesagoreni benzin koji se pojavio uslijed naglog zatvaranja klapne, otišao u ispuh i eksplodirao u dodiru sa svježim zrakom u zadnjem loncu.. tak je... a bolje da ga je visak nego manjak meni je crvena mazda znala pucat tu i tamo, al tek nakon duzeg maltretiranja, kad bi se sve jako ugrijalo (imo sam srednji serijski lonac a zadnji protok i maknut kat) Fora je kad puca samo ak se auto uz to pucanje ne cuje ko stojadin, i kad pukne, da pukne kak spada u svim ostalim slučajevima nije fora neg je KR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Auto-Robi Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 kad se usisni ventil se pocne otvarati, ispusni je jos malo uvijek otvoren i kod preotvorenog ispuha dio smjese odma ode u ispuh. I zbog toga auto vise trosi i slabije ide iako se zbog zvuka cini da ide bolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 kad se usisni ventil se pocne otvarati, ispusni je jos malo uvijek otvoren i kod preotvorenog ispuha dio smjese odma ode u ispuh. I zbog toga auto vise trosi i slabije ide iako se zbog zvuka cini da ide bolje To ti je izvedivo kod jakog prednabijanja. Ali teško da se to može dogoditi, jer je backpressure uvijek u pravilu veći od tlaka koji možeš napraviti turbinom... Znači ovo vrlo teško... Osim ako stvarno imaš totalno raštimane ili loše složene mape ili koristiš preniski lambda kako bi hladio klipove, tako da benzin stalno curi na ispuh... :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 kad se usisni ventil se pocne otvarati, ispusni je jos malo uvijek otvoren i kod preotvorenog ispuha dio smjese odma ode u ispuh. I zbog toga auto vise trosi i slabije ide iako se zbog zvuka cini da ide bolje to se zove ispiranje cilindara i vecina sportskijih auta ima finu količinu toga namjerno napravljeno da ubrza protok fluida...to se naravno dogadja u taktu ispuha so I am told...nek me sad ovi koji e guze sa mehanikom fluida dopune Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now