Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

Jeftina varijanta plava kreda i filc ili malo skuplja od megsa nxt polir pasta..

Plavu kredu imam,polirao sam davno snjom deklo na scootu. Posto je felga dvodjelna dali cu sa kredom moc ispolirat sve dobro jer mi se cini da necu moc onaj spoj di se sarafi srce felge u obruc?sto mi treba za aplicirat i polirat sa pastom od megsa?dal je komplicirano za amatera?

nije da kurim frku ali kada se trazi ponuda/cijena za poliranje auta samo sam kod nas naletio na ove fore da se mora prvo vidjeti kakav je auto pa se formira cijena s obzirom na to koliko ce se polirmeister izjebat sa tim autom.

Ako se nudi usluga ona kosta toliko i toliko i gotovo. Na kraju mjeseca je evidentno da se je sa 4 auta izjebalo a ostalih 20 proslo bez beda i to je taj "rizik" posla. Poanta je da majstor napravi takvu cijenu koja ce bit na kraju neki prosjek sa kojim ce moci uvijek pokrit gore navedeni primjer. Drugi par rukava je sto se to radi iz hobija a ne profi pa se samim tim tome pristupa na nacin kako se pristupa a to je : " ovo cu ti naplatit vise jer se morm jebat, ako ti se nesvidja odi dalje jer bi ja radije napravio pet auta koje samo preletim" .

Meni se to cini malo glupo jer dok god se komplet auto ne brusi smirglovima 1500-3000 nego se iskljucivo koriste polirke/padovi/paste za zavrsni rezultat, sto nekog ima bit briga kakav je lak ?

Jel mehanicar pita kolko ti je sarafa provrtilo na necem sto skida i jel te pita jesu li svi sarafi originalni ili jedan 13, drugi imbus treci torx a peti krizni i sve ostalo sto mu moze otezat posao ? Ne ne pita.

Edited by SVEN

Plavu kredu imam,polirao sam davno snjom deklo na scootu. Posto je felga dvodjelna dali cu sa kredom moc ispolirat sve dobro jer mi se cini da necu moc onaj spoj di se sarafi srce felge u obruc?sto mi treba za aplicirat i polirat sa pastom od megsa?dal je komplicirano za amatera?

Pa najbolje skinut sarafe onda ako ti se da i ak želiš da bude kak treba.. Ovak za brljavit mozes proć između al ces se malo namucit..

nije da kurim frku ali kada se trazi ponuda/cijena za poliranje auta samo sam kod nas naletio na ove fore da se mora prvo vidjeti kakav je auto pa se formira cijena s obzirom na to koliko ce se polirmeister izjebat sa tim autom.

Ako se nudi usluga ona kosta toliko i toliko i gotovo. Na kraju mjeseca je evidentno da se je sa 4 auta izjebalo a ostalih 20 proslo bez beda i to je taj "rizik" posla. Poanta je da majstor napravi takvu cijenu koja ce bit na kraju neki prosjek sa kojim ce moci uvijek pokrit gore navedeni primjer. Drugi par rukava je sto se to radi iz hobija a ne profi pa se samim tim tome pristupa na nacin kako se pristupa a to je : " ovo cu ti naplatit vise jer se morm jebat, ako ti se nesvidja odi dalje jer bi ja radije napravio pet auta koje samo preletim" .

Meni se to cini malo glupo jer dok god se komplet auto ne brusi smirglovima 1500-3000 nego se iskljucivo koriste polirke/padovi/paste za zavrsni rezultat, sto nekog ima bit briga kakav je lak ?

Jel mehanicar pita kolko ti je sarafa provrtilo na necem sto skida i jel te pita jesu li svi sarafi originalni ili jedan 13, drugi imbus treci torx a peti krizni i sve ostalo sto mu moze otezat posao ? Ne ne pita.

Ovo se slazem

Jedino partes ima koliko toliko detaljan price list i opis

Od samog pranja auta pa do poliranja....jednoslojno dvoslojno troslojno.........

Ostali moraju prvo vidjeti auto....cast svakome.....Bobo, dr.Kuko...rade posao vrhunski ali te spike da prvo mora vidjeti auto me isto smeta

Pa najbolje skinut sarafe onda ako ti se da i ak želiš da bude kak treba.. Ovak za brljavit mozes proć između al ces se malo namucit..

Ako bi skidao sarafe tj. rastavljao felgu koja je shema za sastavit dvodjelnu felgu natrag?stezanje sarfa kilokljucem?stavljat ono ljepilo za sarafe?

ima li tko iskustvo sa ovim proizvodom...

valja li čemu?

mislim na meguiars...

fed24fb90d55ce21c33bcee943fb5a25.jpg

Meni ovaj sampon ostavlja fleke....sonax wash n wax mi je bolji...iako ovaj daje bolju pijenu i fino miriše

Rukavica ok....samo ne izdrzi ni godinu dana

Ova krpa za kupiti vodu.....tak tak , slaba absorpcija vode, sonax krpa svijetlo plava je bolja

Ovaj tekuci vosak je ok za nas amatere, lako se nanosi i daje efekt cca 2mj ovisno o sredstvima koja imas

Ovo za gumene dijelove je sasvim ok....nis posebno ali ok

Za crom polish ne znam nisam koristio

Pa ajmo sad ovako nije isto polirati auto koji je malo uswirlan i auto koji ima kratere u laku. Ubijen auto moraš prelaziti po 3 puta svaki element samo sa grubom pastom da bi ga uspio izvuči dok lak koji je samo blago uswirlan je dovoljno proči jedanput. Tako da nije ni pošteno imati neku fixnu cijenu poliranja.

Ekipa s cim polirate felge?Kupio felge ali bi im trebalo ispolirat rubove jer su dugo stajale.

Zbog čestih upita oko poliranja felgi, inox cijevi, kroma i sl. uzeli smo vani dosta hvaljenu Menzerninu pastu baš za te namjene Metal Polishing Cream. To je ultra fina pasta za skidanje površinskih nečistoća i oksidacije i može se koristiti na svim metalima, plastikama ili dragocjenim metalima (zlato, srebro itd.)

Inace ima dosta dobra iskustva sa sonaxom i po meni best buy

Probao sam i chemical guys V7 i nije toliko dobar

Mislim da je sonax best buy

Jesi jedan od tih sa linkova koristio? Mislim da bi mozda uzeo ovaj 2 u 1 koji i pere i voska... Nije neka cijena, nekih 40 kn...

Zbog čestih upita oko poliranja felgi, inox cijevi, kroma i sl. uzeli smo vani dosta hvaljenu Menzerninu pastu baš za te namjene Metal Polishing Cream. To je ultra fina pasta za skidanje površinskih nečistoća i oksidacije i može se koristiti na svim metalima, plastikama ili dragocjenim metalima (zlato, srebro itd.)

Imate trgovinu ili samo web shop?

Jesi jedan od tih sa linkova koristio? Mislim da bi mozda uzeo ovaj 2 u 1 koji i pere i voska... Nije neka cijena, nekih 40 kn...

E taj mi se najbolje pokazao

Samo jos nakon pranja dodaj i sonax bsd, iliti briliant shine deatelier

To odbija vodu i daje sjaj

E taj mi se najbolje pokazao

Samo jos nakon pranja dodaj i sonax bsd, iliti briliant shine deatelier

To odbija vodu i daje sjaj

http://www.sonax.com/Products/Exterior-Paintwork-and-Chrome/(search)/1/(so)/41/(node)/12898/313200-SONAX-Wash-wax

http://www.sonax.com/Products/Xtreme-Series/(search)/1/(so)/22/(node)/19404/287400-SONAX-XTREME-BrilliantShine-Detailer

To je to, ta dva?

Edited by ND4SPD

Pa ajmo sad ovako nije isto polirati auto koji je malo uswirlan i auto koji ima kratere u laku. Ubijen auto moraš prelaziti po 3 puta svaki element samo sa grubom pastom da bi ga uspio izvuči dok lak koji je samo blago uswirlan je dovoljno proči jedanput. Tako da nije ni pošteno imati neku fixnu cijenu poliranja.

To je rizik posla kao sto ga svaki posao ima tako i ovo.

To je rizik posla kao sto ga svaki posao ima tako i ovo.

Ne to nije rizik posla to je do stanja laka nije isto raditi 3 dana poliranje i raditi jedan dan kao što nije fer svima naplatiti 1500kn a nekome ko pazi na auto a mogao bi mu ispolirati auto za 800kn. Vrijeme je novac u tom poslu, materijal nije neka ogromna stavka.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...