Jump to content

reprogramiranje ECUa (kod kljuca) Mazda3


Recommended Posts

Mazda mi se ugasila u vožnji i neće paliti više. Kad okrenem ključ blinka ključ na tabli i ništa. Probao s drugim ključem, maknut klemu,... ništa. Pretpostavljam da treba komp onda reprogramirat? Ima još što što bi moglo bit? Tipa brava? Mogu još kak isprobati neš prije reprogramiranja?

 

Zna netko nekog tko bi mi to mogao reprogramirat (ili to samo ovlašteni servisi rade?)? koje su cijene za to uopce

Link to comment
Share on other sites

pa ak ti oba ključa neradi očito je problem u bravi-čitaču koda, body-kompu a ne ključu

 

Pa to sam i napisao, brava ili komp...

 

Jel mogu kak eliminirat bravu? Mada cim okrenem kljuc pocne blinkat lampica kljuca, po tom valjda nije do brave, da je brava otisla jel bi se drukcije ponasao?

 

Koja je procedura s tim reprogramiranjem ecua, jel to moze netko doc do mene laptopom, spojit, rijesit ili moram auto vuc u servis?

Link to comment
Share on other sites

Jebo Mazdu i njen servisni manual...

 

Kaze manual ako ne pali i blinka kljuc na tabli (blokada motora), ocitas gresku i evo sto je pisalo za moju:

 

• Malfunction in the wiring harness (CAN line) between the instrument cluster and the PCM

• PCM malfunction

• Instrument cluster malfunction

 

Svi na netu sto sam nasao da su imali taj problem furali u servis i reprogram kompa, kljuceva, novi komp... U manualu rjesavanje je nova tabla i/ili novi komp. Reko aj da ja pogledam malo prije wiring, konektore, itd... Sve raskopo (oko kompa, unutra instrument tablu van i njen wiring, bravu,...), pocistio, sve moguce konkektore isteko i usteko... Usput pogledao pod haubom osigurace, mada se to nije nigdje spominjalo da bi moglo bit, sve ok... Pa kad sam vec unutra rastavio pol toga usput pogledao unutarnje osigurace i konektore... Kad ono jedan mali jebeni osigurac od 10A riknuo. Reko pa nije valjda do toga kad se NIGDJE ne spominju nikakvi osiguraci uz rjesavanje te "greske". Zamjenio osigurac, sve sklopio i pali :doh::doh:

 

Jebo ih manual, trebao sam odmah pogledat sve osigurace i bok, a ne mislit da postoji razlog zasto nisu naveli provjeru osiguraca prije zamjene table i kompa kod te greske :doh: Sad samo da ga opet ne izbaci :huh: :D

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...