entuzijast Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Tražim materijal za tapeciranje bočnica, ali onaj oldschool, ne ove nove sa spužvicama i raznim dezenima kakve svi imaju....bočnice su mi od nekakvog materijala što je prepleten od dosta debelih niti, to ne mogu naći nigdje, već sam bio kod dva tapetara i kažu jako teško... Sredina je, za ono doba standardno karirana, što opet kod nema nigdje, međutim našao sam na ebayu od eurowagensa materijal, pa me čisto informativno zanima jel netko uzimao taj materijal i jel valja, budući je poprilično skup (360kn 1x1.5m) s obzirom na ove standardne materijale od 70kn http://www.ebay.co.uk/itm/Seat-fabric-tartan-original-VW-Golf-MK1-GTI-highest-quality-NEW-1Mx1-5M-Grey-/271157932947?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f2245b393 Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 25, 2013 Author Share Posted August 25, 2013 Hvala puno Malawiu, materijal za bočnice sam našao, gotovo identičan i to normalne cijene, sad još karo za sredinu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kas Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Trebat će i meni. Gdje ima toga po nekim normalnim cijenama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 25, 2013 Author Share Posted August 25, 2013 Dućan u Martićevoj 35 (Zagreb), čim uđeš odmah lijevo u jednu velku prostoriju i desno ti vise uzorci materijala...tamo sam si našao što mi odgovara i naručio...cijena je 100kn/metar, širina je 1.40m....Pišem ti to tako zato što svaki put kad sam pitao za materijal za tapeciranje auto siceva, svi su me odmah odveli na one "klasične" materijale, sa spužvicama i raznih dezena....A to nije to, sic šta si tapeciram je valjda iz '83, tada to nije tako izgledalo, a želim da tako ostane...Ovo što sam našao nije baš iste nijanse, ali čini mi se da bi se gotovo neprimjetno uklopilo da samo zakrpam rupe, bez da krojim cijeli komad na novo.. Karo sam našao na ebayu (ne ovaj gore što sam stavio sliku, to je preskupo), nije OEM izgled, ali tko ga jebe, 220kn/2m širine 1.5m sa shippingom, samo to čuvam za zadnju opciju ako ne nađem tu negdje, jer bi volio opipati materijal, a ne na neviđeno naručivati.... Ako nađem dobar karo kod nas, napisati ću.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfijaner Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Imas li kakvih dijelova od tih siceva? Jedan je nasao jako dobro karirano platno i mislim da je to u Zagrebu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 26, 2013 Author Share Posted August 26, 2013 Kako misliš dijelova? Gdje ima kariranog platna?.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfijaner Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Bočna spužva od naslona mi treba da kompletiram sic Potražit ću gdje ima tog platna. Moram naći gdje mi je pisao o tome Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 26, 2013 Author Share Posted August 26, 2013 Jel Recaro sic?.....ako je imaš po netu tih bočnica novih, samo nisu jeftine nažalost...imam samo od običnog sica sjedište, naslon se polomio pa sam ga bacio... Ajde vidi za te materijale, da si mogu pogledati što ima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Da ukradem malo thread. Gdje ima za kupiti spužve u rinfuzi... Treba mi da malo popravim bočnice u sicevima. hvala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 27, 2013 Author Share Posted August 27, 2013 Isto taj dućan u Martićevoj...imaju spužve razne tvrdoće i debljine.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfijaner Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Našao sam informacije. Firma je imala web stranicu tapetal.hr ali je suspendirana. Rekao bi da je riječ o ovima http://www.wlw.hr/hr/CompanyInfo/0051373162/tapetal-trgovina-doo.aspx A ovo je tkanina: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Mislim da ti ova spužva iz martičeve za obnovu siceva tj bočnica nece pomoci...to je standard spužva za sic treba ona jača skoro kao pjena da je osobito ako su bočnice u pitanju Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 27, 2013 Author Share Posted August 27, 2013 (edited) To i je pjena, ali ti treba kalup za to...Sa ovom spužvom "običnom" se može pokrpati, ali ne i nova bočnca napraviti... Ove gore sam zvao i kaže tip da je to bilo samo onda valjda slučajno, original materijal iz golfa 5...Kaže da ima neki karo, ali ne takav, te da u principu ne prodaju materijal već tapeciraju, ali da dođem pogledati...Da, adresa je Poljanički prilaz 10.... Edited August 27, 2013 by entuzijast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Isto taj dućan u Martićevoj...imaju spužve razne tvrdoće i debljine.... Thx za info... Ako netko možda zna neki dućan bliže zapadnoj strani grada, bilo bi super... Ako ne idem do Martićeve... Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 pitaj ove.. http://www.tvrtke.com/svetmar-d-o-o,PID-8,MF-50850.aspx ja sam kod njih uzimao filc i tapecirung za krov, dosta dobar auto program imaju, a uz to imaju i štofove, zavjese, možda onda imaju i spužve.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) To i je pjena, ali ti treba kalup za to...Sa ovom spužvom "običnom" se može pokrpati, ali ne i nova bočnca napraviti... je ali zadnji put kad sam uzimao najtvrđe što su imali je bilo mekano...ako je za bočnicu mora baš bit kruto prilično praktički tvrda pjena skor tvrdoce pur pjene osobito za sjedala koja su brušena koza recimo jer ubrzo izgube oblik i vide se tragovi pregiba i onda tkanina još više strada frendu su na kraju mislim u mattusu prodali komad pjene za sjedala za neku sicu ili dali nisam više ziher Edited August 27, 2013 by Vucko Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 27, 2013 Author Share Posted August 27, 2013 (edited) Ima tih bočnica po ebayu, ali su skupe pun qrac, cca 500-600kn/kom i to su tipske za Recaro sjedala, pa bi eventualno trebao to sa skalpelom preoblikovati.... EBAY Edited August 27, 2013 by entuzijast Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 (edited) Evo, naručio sa ebaya na kraju - TKANINA....ipak kod nas nitko nema karo tj. tartan kako to globalno zovu, odnosno imaju ali za dekor, to je skroz tanki materijal... Sa ovim naručenim sam zadovoljan i razmišljam da si naručim još, pa evo nudim ako ima zainteresiranih da podijelimo troškove shippinga... Shipping je 8 funti 1m - 11 funti 2m (jasno zašto se isplati podijeliti troškove shippinga)...Za veću metražu mogu pitati, a koga zanima možemo se naći da vidi materijal uživo.... Slike: Edited September 6, 2013 by entuzijast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now