Jump to content

Namjestanje gewindi

Recommended Posts

Kak je krenula rasprava, učinila mi se u jednom trenutku da će biti i konstruktivna, a kad ono opet rasprava čiji je veći. Šteta. :(

Nadao sam se da ćemo i mi, neuki, moći nešto naučiti.

sve pise tocno, konstruktivno onako kako je .... tko ce to razumjeti a tko ne ..... apsolutno nebitno .....

• Replies 365
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Neki od nas samo iznesu sazetke I zakljucke, krive ili tocne, iz tog citanja knjiga I primjene istoga u utrkama u nasem slucaju

Ali kako sam vise puta naglasavao dinamika vozila je prilicno kompleksna i cesti su krvi zakljuci, pogotovo kod slabog znanja materije

A utrke su sva sreca odlican pokazatelj tko koliko zna

i sve to zbog prkosa i umisljenosti.

i nece nitko to laicki objasniti nego samo pametovati i govoriti ja znam a ko vas jebe sto ne kuzite. Tako je bio i Kimi1.8T cijelo vrijeme.

takvim nastupom neces nikuda. Umisljenost je zajebana osobina.

Edited by Gabre

Pa koliko laički se nešto može objasniti? To je pravo pitanje.

Neke stvari se jednostavno ne mogu objasniti sa grahom, štapom i kanapom. Potrebno je predznanje.

Mislim da je tako jednostavno, potpuno laički, onda bi svaki meho znao napraviti idealni ovjes.

S druge strane velika većina ljudi misli da vozi idealan ovjes, a zapravo njihovi kriteriji su niski i iskustvo ograničeno. Ne znaju za ništa bolje, pa misle da je savršeno.

Zar to nije česta pojavau bilo čemu ne samo rihtanju gewindi.

Od nečeg treba krenuti, zar ne? Pa forum je tu da diskutiramo jer u današnje vrijeme, ruku na srce, Google zna sve.

Međutim, ako postoji netko tko to zna i ima iskustva iz prve ruke, sudjeluje u temi onda očekuješ da bar pokuša laički objasniti konkretno.

A ne potpitanjima.

Ne mislim ništa loše već sam samo razočaran tokom rasprave.

Mislim da se ne može doći do univerzalnog rješenja.

To je bit.

Ne možeš jednostavno i banalno reći: ako ti je masa tu, digni tu, spusti tamo.

Prst, oko, kanap.

Očito da se mora mjeriti i isprobavati. Zato nešto i košta (oprema, ljudi-stručnjaci, vrijeme).

Drugi par rukava da nekima metoda prst, oko, kanap je dovoljno dobra. Spusti 3cm auto - uuu vozi perfektno ko na tračnicama.

O tome se radi. IMO.

PS. Drugim riječima, odgovor već imaš u temi, napravi što je napisano i auto će držati bolje, neće izgledati ko da su propišali amortizeri, ali da li je to optimalno sa stanovišta dinamike - mislim da nije.

Edited by Mramor

Mislio sam za nas, koji nismo trkaći inžinjeri niti tjuneri.

Inače i dalje sve ostaje na tome tko od vas ima većeg. :D

A nikakve koristi od toga. Niti smo mi, neuka čeljad, ništa naučili - niti je itko dobio 200€. A troše se tastature. ;)

Pa nek ostane na tome ciji je veci i u cemu je problem

Imas google, knjige, a mos otici i na vage ...

Ja ti za 200 eura to pokazem na vagama

Sta ti jos tu nije konstruktivno

Od nečeg treba krenuti, zar ne? Pa forum je tu da diskutiramo jer u današnje vrijeme, ruku na srce, Google zna sve.

Međutim, ako postoji netko tko to zna i ima iskustva iz prve ruke, sudjeluje u temi onda očekuješ da bar pokuša laički objasniti konkretno.

A ne potpitanjima.

Ne mislim ništa loše već sam samo razočaran tokom rasprave.

To je nemoguce objasniti laickim rijecnikom nekom tko ne zna ni fizikalne velicine , a jos smijesnije je sto ON to ocekuje ....

Mislio sam za nas, koji nismo trkaći inžinjeri niti tjuneri.

Inače i dalje sve ostaje na tome tko od vas ima većeg. :D

A nikakve koristi od toga. Niti smo mi, neuka čeljad, ništa naučili - niti je itko dobio 200€. A troše se tastature. ;)

Ja sam jos u belgiji, ali dok se vratim cu staviti auto na vage i izmjeriti. Nakon vec tri pokusa koja pokazuju tko je u pravu, dodat cemo jos jedan.

Ja sam jos u belgiji, ali dok se vratim cu staviti auto na vage i izmjeriti. Nakon vec tri pokusa koja pokazuju tko je u pravu, dodat cemo jos jedan.

Da li su mjerenja ovakva ili nekakva drugačija?

- serijski auto na serijskom ovjesu

- serijski auto na serijskom ovjesu s 15mm dignutim prednjim krajem

Mene najviše jebe ovih 200EUR. Kud baš 200EUR.

Kako o da nije 500EUR ili npr. 1000EUR. Ili 100kn. 200kn. Cuga. Klopa.

Kud baš 200EUR.

Toliko je ocijenio da vrijedi to sto ce pokazati... Kod nekog privatnog doktora EKG je 500 kn, kod drugog 1000 kn, dobijes isti ispis... Tako da eto, ne mora to Dominik pokazati, moze netko i besplatno ili za klopu, ali on jedini tvrdi da zna kako to tocno treba :)

Toliko je ocijenio da vrijedi to sto ce pokazati... Kod nekog privatnog doktora EKG je 500 kn, kod drugog 1000 kn, dobijes isti ispis... Tako da eto, ne mora to Dominik pokazati, moze netko i besplatno ili za klopu, ali on jedini tvrdi da zna kako to tocno treba :)

I politicari uvijek tvrde. Mislim da cu ovaj tjedan skupiti dovoljno vremena da pokazem tko je u pravu po 4 put.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
I onda?......Da se niste ugušili u vlastitim sranjima, jer samo to ispada da znate? :P:P

Ja nikako da stignem izvagati i snimiti filmic. Imam stalno puno profitabilnije poslove. Ali budem sigurno to snimio. To sam vec radio na vagama, ali nisam snimio.

Ali imam osjecaj da snimka nece vrijediti kao i dosadasnji dokazi.

• 3 weeks later...

Današnji dan ću pamtiti do kraja života. :no:

Uglavnom, Dominik mi je dao razmišljati s svojom teorijom o masi vozila i namještanju ovjesa i vrag mi nije dao mira, pa sam dao 1600kn Fire-u za okladu.

Evo slike para da ne bi bilo da para nije bilo:

4sa50laos7j4aginnjbw.jpeg

Uglavnom, dovezao auto na vage i krenuli s mjerenjem.

Prvo izvagali kompletan auto.

170jiyhrc282ys4dzvnl.jpg

rvqjbjgi5a3w6pb6owbf.jpg

Nakon toga podmetnuli fosnu pred prednji kraj.

bey8pdzx87lo5wiisx.jpg

9mb56cx2pi4lhtn9gvcm.jpg

Nakon toga podigli prednji kraj (gewinde) za 2cm.

a3h1kg8jelqegmgreijl.jpg

wrzw064gsucea6gvnb.jpg

r6khhyv38ukuicoxju1a.jpg

1gbnxk7gmxzausynxwpo.jpg

tusnlh6wcmsiqgnqes6f.jpg

Masa vozila jednaka, a zadnji kraj teži jer se ovjes s prednje strane podigao, bez obzira jel dignut na fosni ili gewindama.

Što da kažem nego - Dominiče, crni sine jesi me *ajebao. Mislim da si u šemi s Fireom, pa kada jelen naleti - djelite 50:50.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...