Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vec sam zaboravio na ovaj slucaj, odnosno da sam uopce i pisao o njemu.....

Nakon skoro dvije godine zezancije u 12mj 2015 zamijenjena je, hm, elektronika, odnosno konzola s kojom se kontrolira grijanje..... i naravno, pogadjate, nista se nije popravilo....

Auto je bio prije toga kod niih na testiranju cijeli dan i nista cudno se nije dogodilo, ali su ipak odlucili zamijeniti.... par dana prije toga sam im direkt dopeljao auto u servis dok nije radilo grijanje na noge i tek su tada odlucili reagirati....

Naravno, nakon zamjene, zovu me da pokupim auto, sjednem se u njega i mislim si napokon se rijesio taj problem, ali, ipak ne, palim auto i opet ne radi, samo sam se upeljao natrag u servis i opet spajanje na komp, ovo ono.... i na kraju je zakljucak, to tako mora biti, tak je i na ostalim autima.... naravno, u tom trenutku nema niti jednog aurisa kako bi se to moglo provjeriti, ali to je tak...

Nisam odustao, ali jednostavno nemam vremena se s time hebati, ostavljati auto, a nikada nemaju zamjenski.... U ZG je jos samo TCZ za kojeg sam previse losih stvari cuo i Rotus, Bacica vise nema... jedino kaj mogu poslati direkt mail u Toyotu Europe i nadati se da ce oni rijesiti problem....

Mozda bi novi auto bio dobra zamjena :D....

Posted

Zakljucak je da je do senzora, jer senzor kaze da je prioritet puhanje na sajbu i tam puse, a na noge nista.... tak su mi prodali pricu....

A na moje sljedece pitanje, ok, je li prioritet 3 sata puhanja na sajbu ili se nakon nekog vremena ipak bude ukljucilo i na noge, nop.... nema odgovora, odnosno, to se nece desiti...

Tak da nakon zamjene sam ih isto pitao, jeste li mijenjali pokvareni dio i stavili pokvareni, ili ste zamjenili ispravni dio s ispravnim, jer ja ne vidim razliku....

Uglavnom, sad je kao podeseno na neki mod, da u auto modu puse samo na noge, ali puse kao i na sajbu, naravno, osjetno manje, a kad se prebaci u manualni mode, na sajbu i noge, onda puse na sajbu, a na noge i dalje kak mu puhne...

Posted

Ja prvo sta napravim kad ujdem u auto je da upalim grijanje na noge. Drugo ne mora ni radit loool

Salji mail u Toyotu Europe, a prije toga odi u servis i trazi nek ti izlistaju koliko si puta bio zaprimljen zbog tog problema u servis da ih jos bolje naguzis dok pises mail...

Posted
Tu je možda sve ispravno,samo je problem u kompletnom softveru koji upravlja grijanjem

Tak si i ja mislim, ali, ako su svi takvi, da im nitko nije dosao to reklamirati, to mi je malo cudno....

Htio sam isprobati na nekom drugom aurisu, ali ih nikada nemaju....

• 7 months later...
Posted (edited)

Tek sad vidin ovo. Svasta!

Ima san do sad 3 toyote, sve sa automatskom klimom, 2 dizela i nikad nisan vidija ovakvi rad grijanja.

2.0 i 2.2 sa i bez power heatera

Nikakvih 1200 okr i nikakvo ne puvanje u noge

Uvik koristim ventilaciju u automatskom modu, jedino sam ugasio automatsko zatvaranje klapne jer me nerviralo zatvaranje kad mi klima radi.

Kad je ladno i potrebno grijanjepuse samo u noge. Kad postigne zadanu temp onda otvara gornju ventilaciju

Kad je vanka ispod 7 puse u noge i malo u sajbu.

Kad je motor skroz hladan i ventilacija u auto modu ventilator nece pocet puvat dok se voda malo ne ugrije. To je obicno nakon minute. Nikakvi okretaji ne rastu, tj. mozda na 820

2.o i 2.2 su cili aluminijski i istina je da se zimi brzo olade. Jel 1.4 isto to ne znan.

Moguce da s okretajima kompeziraju to sta je to ipak 1.4

Ako nemaju aurisa pogledaj corollu ili yarisa sa tin motorom a da ima automatsku klimu

Cak i moja corolla e12 koja je bila 1.6 benzin nije dizala okretaje zbog ventilatora. Jedino kompresor klime

I jos jedna stvar, ovo mi je 5ti japanac i nikad nisan dozivija na nijednom da kazaljka temperature kad dodje na pola u radu motora-voznji ode gore ili dole ni milimetra. Bez obzira sta radin sa auton

Vidin da su ti u postavkama iskljucivali nesto za klapnu al vise i na razumin sta. Ja ti stavin na 23 (to mi odgovara) i udren auto i ugasin a/c. Koji k ce mi kompresor. To koristin kad iden odmagljivat sajbu

Edited by caddylac
Posted

Tak i audi moj ima dodatni grijac, odmah kraj hladnjaka grijanja u kabini, da brze pocne grijati! Al meni je riknuo, novi je oko 6000kn! :) hehe

• 1 year later...
Posted

Da zavrsim sa ovom sagom, nisam htio nista prije pisati, da ne zacopram :D...

Uglavnom, kraj 2016te i pocetak 17te su bili provedeni u servisu, ponovno su mijenjali centralnu jedinicu, pa su onda 2x dolazili "strucnjaci" iz Slo, po nalogu Toyote Europe... i nakon svih testiranja, uvijek bi se vratilo na staro...  I tak, u 9mj prosle godine, rekli su mi da zamijenim akumulator, dok sam ja to zamijenio, doslo hladnije vrijeme i opet sranje s puhanjem.... ali nakon zamjena akumulatora, nista, radi sve savrseno.... Akumulator je mrvicu jaci, ali zanemarivo....

"Strucnjaci" su odradili vrhunski posao, servis takodjer, 4 godine *ebanja s jednim te istim problemom, koji ne mogu rijesiti, a da ga nisu isli rjesavati po nekom redoslijedu, kad su skuzili da im pada napon na dijelu vezanom za puhalicu....

Posted (edited)
8 hours ago, Joe said:

.... ali nakon zamjena akumulatora, nista, radi sve savrseno.... Akumulator je mrvicu jaci, ali zanemarivo....

Kod mene je na drugom autu (VAG TDI) i sa drugim problemom također zamjena akumulatora riješila problem.
Prije nekoliko godina mi se povremeno palila lampica serva. Većinom je servo usprkos tome normalno radio, ali je pod zadnje i u stvarnosti ponekad zezao.
Spajanjem na nekoliko dijagnostika kod nekoliko majstora se nije otkrilo ništa. Nikakav trag. Nikakve greške.
Taman u to vrijeme mi je otišao akumulator kako on već inače odlazi - bez ikakvog razdoblja u kojem bi se primjetilo da teže zavrti motor ili išta drugo (osim spomenute lampice serva).
I tako je nakon zamjene baterije nestao i problem sa servom.
Moj laički zaključak je da ima neka tajna veza između akumulatora i fantomskih kvarova na autima. :)

Edited by zerowaf

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...