Jump to content

rupe na cestama, koliko su stetne

Recommended Posts

Vjerojatno svi imate probelma s tim, mene to vec godinama muci pa da vidim sta drugi misle

ceste po gradovima su vecinom lose, na to sam navikao, djelovi se trose, felge amortizeri krajnici, sve stradava, to je tako kako je.

mene zanimaju one rijeđe rupe, na koje svi tu i tamo naletimo, npr jucer vozim oko 90, van grada, i na samom rubu ceste uz rubnik/rinzol je bila sahta koja je prilicno udubljena, ustvari izgleda kao rupa i sahta u njoj, prelaskom preko nje je prasnulo da mislim da jace nije moglo.

guma je 205 40 17 tako da bas i nema amortizacije, amortizeri su bilstein b8+eibach pro kit. auto i dalje ide ravno, ne osjetim neku razliku..

sta se moze desit ili sta se najcesce desava u takvim slucajevima? koji moze bit skriveni kvar? amortizer dobio, felga?

Ja sam tak naletil na grabu po noci, nisam ju uspio obic zbog auta u kontra smjeru a za kocenje je bilo prekasno. I fino zbusil gumu, spigal felgu i pomaknuo most za par cm. Odstetu nikakvu nisam dobio jer su tu cestu osigurali par tjedana kasnije, a od cesta nikad nebum vidil lovu.

Inace zivim na Kajzerici uz nasip i tu je normalno da vozim slalom jer su sahte 2-5 cm upusteni + kaj je cesta lose napravljena + bus koji dodatno razjebava. Znalo se desavat da neko mazne pokoji saht tak da je bilo i onh koji su upadali sa kotacima nutra.

Mislim da previse placamo ta odrzavanja tih cesta koje ne izgledaju ni najmanje normalno. Pogotovo ovak konstruirane sa sahtima ko tu kod mene na kvartu.

ehhh trebaš vidjeti konstrukcijsko riješenje čepinske kod nas u osijeku, šahtovi u gaznoj ravnini u dužini od 3km i razmaku 10-15m

prve godine su popravljali cestu nakon 5mj. propali šahtovi od gradskih autobusa i kamiona,popunili rupe asvaltom,onda još jednom popravak nakon što su se stanari bunili zbog buke željeznih šahtova,postavili su one gume ispod,

onda opet popravak nakon godinu dana,kopali su oko šahte da mogu izbetonirati metar ispod ceste da bude čvršće,sad valja već godinu dana,al polako opet propadaju,ja se redovno vozim po sredini ceste da negdje ne naletim na šaht.

nije bit napraviti dobru cestu,tehnologiju imamo,takva cesta nije puno skuplja s obzirom koliko se potroši na popravke one lošije, problem je tko će uzeti novce na popravku tj. cestari ne bi imali posla ;)

I ovdje po kanadi su ti sahtovi rak rana za napravit, meni je nevjerojatno da nitko nije smislio sistem ojacanja kod ugradnje sahtova da ne upadaju.

Po meni bi oni trebali biti sa ojacanjem zeljeznim sirokim preko.metar ispod asvalta da ne upadaju a ne bez icega

Ja sam cuo da rupe nisu stetne, vec naprotiv vrlo korisne. Ne siri dezinformacije ako nisi siguran.

Nema mi draze nego kad pogodim combo pa udjem u rezonantnu frekvenciju, mislim si uvijek jos koju sekundu i u warp pogon ulazim, ali ko i u svemu u zivoru, prerano zavrsim.

Mene najvise brine koliko amortizer dobije pri svakom takvom udarcu jacem, znaci prvo se isteze jer upada u rupu i onda naglo sabija (mozda do kraja) kad izlazi iz rupe..

Nakon tog felge.. Vjerojatno nisu savrseno ravne nakon nekog vremena.. Svaki put nakon takvig udara si mislim oce mi puknut guma/felga kad budem na autocesti :)

Ja sam se danas napsovo u 2 minute za cijeli zivot.... kreten mi izleti iz neke njive kod Odranskog Obreža, Brezovice, il čega već, i stisnem žlajfu kolko mogu, u punom kočenju, znači opterećenje napred max, u takvu rupčagu prednjim lijevim, da sam bio siguran da sam slomio felgu ili barem srezo gumu.... nisam ni jedno ni drugo.... al udarac takav da sam mislio da pol auta fali....

Gadi mi se stanje nasih cesta, pogotovo gradskih. Stedim auto koliko mogu. Preko lezecih idem u drugoj, preko onih kockastih u prvoj. I nije me briga za likove iza mene jer na vrijeme krenem usporavati i na kraju, ja placam odrzavanje svog auta, a ne oni. Putem na posal moram proc Pantovcakom, a tamo srecom ima jaakooo puno kockastih lezecih. Po ostalim cestama vozim slalom koliko god mogu da izbjegnem rupe i sahtove i ostalo...

Kak je netko gore rekal -previse placamo odrzavanje cesta.

Mene najvise brine koliko amortizer dobije pri svakom takvom udarcu jacem, znaci prvo se isteze jer upada u rupu i onda naglo sabija (mozda do kraja) kad izlazi iz rupe..

Nakon tog felge.. Vjerojatno nisu savrseno ravne nakon nekog vremena.. Svaki put nakon takvig udara si mislim oce mi puknut guma/felga kad budem na autocesti :)

Nabija ti to govno od Eibacha, meni je na dva auta, nepodnosljivo nesto.

Ma koliko god ce sada forumski strucnjaci srati po ovome, nabavi jos jedne opruge od ST, odrezi, zgrij i namontiraj na b8.

Garantiram da ce raditi.

ehhh trebaš vidjeti konstrukcijsko riješenje čepinske kod nas u osijeku, šahtovi u gaznoj ravnini u dužini od 3km i razmaku 10-15m

Bitch please, gornja opatijska ftw :D:D

Sahte cijelom duzinom ceste od Matulja do Icica, naravno na gaznoj povrsini, svakih 10-15 metara, i to ne jedna nego minimalno dvije, cesto i po tri u nekom debilnom rasporedu tako da ako i uspijes izbjeci jednu, pa i dvije, treca je sigurno tvoja :D I da, svake godine nesto kopaju usred turisticke sezone :D

gornja opatijska je nevjerojatna...

robert: imam bilsteine, stvarno se super vozi, na 195 50 15 je skroz druga prica, ali cim idem na 17ke, nabija.. ne lupa u voznji cak niti ono kroz centar rijeke, ali kad se nadje takva rupa nabije da je to ludilo

mlati ti zbog eibach opruga, b6 ili b8 na standardnim oprugama je super, opruga je premekana i sastavi

neznam sta da mislim, ali cini mi se da opruge nisu toliki problem. prije nego sto sam ih stavljao sam pitao na engleskom forumu, i dosta njih koju su probali 3,4,5 razlicitih opruga (jedan je promjenio i 3 para gevindi) su rekli da je eibach najudobniji. naravno sa serijskim amortizerima eibach je znao lupit cesto. sad puno manje, nebi lupao uopce da nema ekstremnih rupa/sahti na kojima prasne nenormalno.

Edited by Drag_steer

neznam sta da mislim, ali cini mi se da opruge nisu toliki problem. prije nego sto sam ih stavljao sam pitao na engleskom forumu, i dosta njih koju su probali 3,4,5 razlicitih opruga (jedan je promjenio i 3 para gevindi) su rekli da je eibach najudobniji. naravno sa serijskim amortizerima eibach je znao lupit cesto. sad puno manje, nebi lupao uopce da nema ekstremnih rupa/sahti na kojima prasne nenormalno.

cudno jer sam na eibach oprugma (koje sam dobio u bunkeru skupa sa autom) izbjegavao rupe i vozio sa ko po jajima, dok na kw3 ne izbjegavam nis, upijaju nevjerojatno

A di su opruge od gewindi...posebice V3 koje možeš namjestiti doslovce kak ti odgovara.

Do te mjere da mogu biti udobnije od stock ovjesa.

Been there, done that.

Već na default V3 postavkama auto je bio bar 2x udobniji od onog na Eibach oprugama.

Edited by Raptor6767

Nemam samo opruge nego i amortizere. Bilo bi nesto bolje na gevindama ali meni auto ne lupa 90% vremena, problem su samo one rupe koje bi lupilo i na gevindama i na cemu god, zato sam postao temu jer svaki put mislim da se nesto razje***o

Edited by Drag_steer

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...