ToMMeK Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Imao sam problem sa zadnjim kočnicama na fiat Doblu 1.9D, kočiona sila mi je bila 200N po osovini. Pošto volim prčkat sam po autu išao sam zamjeniti zadnje pakne odostraga je buban da napomenem Mislio sam da su pakne ali nisu na desnom kotaču su bile dobre, na ljevom su neravnomjerno potrošene, Odmah sam zamjenio kočione cilindre i zadnje lajtunge jer sam ove uspio sjebat kod odšarafljivanja.... Kočnice 240kn cilindri 150kn i lajtung 130kn 2 kom Odostraga je automatski nariktivač pakni, e sad to izgleda ovako http://www.alibaba.com/product-detail/Auto-Part-Brake-Adjuster-For-FIAT_1483377500.html pošto je kod mene ovaj jedan limič stgnan sa jedne gornje strane, upio sam vratit natrag to da "RADI" e sad nikako da nariktam kočnice da koče kak spada ili nešto krivo radi ili ne znam Kako nariktat kočione cilindre da bolje hvataju, ili mi taj automatski ne nnateže pakne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntonioVW Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Napni toliko da ti doboši na knap idu gore. Napinješ tako što vrtiš ovaj kotačić šta im zubiće po sebi. Ako ti je lim potrgan uvijek će ti se raštelat. Kočione cilindre ne možeš štelat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Nije mi limic strgan na onom mjestu gdje je zubić nego tamo gjde ulazi taj limic gore na onaj nosac... zar se to nebi trebalo samo automatski okretat taj limič kod kočenja? kaj je onda sa potrošnjom pakni kad se potroše? zar cu morat stalno to štelat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntonioVW Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 kad prvi puta stavljaš ih moraš naštelat sam. kasnije se štelaju kako se troše, tj trebale bi se, ali u pravilu jednom godišnje otvorit, poštelat i očistit bi trebalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Hvala na pomoči, budem sutra skino opet doboš pa probo još odvrnut taj kotačić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Regulator zadnjih kocnica si postelao? Za prvu ruku ga nategni do kraja, ali ako ti kaze 200N vrlo vjerojatno da je odjebao pa trebas novi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now