Jump to content

40. Ina delta rally

Seb

Recommended Posts

Bio sam malo nize. Ali moram priznati kada se sebalj sjurio da sam se prvi put u zivotu usrao trkaceg auta. Frajer je leeeeetio nizbrdo. Naspram njega loncaric izgleda ko da se ja insigniom spustam.

A da vidiš tek unutra kak to izgleda...:cool:

• Replies 79
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

...i to zadnji krug sa strganim saltungom, srecom pa je ostao u drugoj :(

hvala za podrsku, pogotovo tebi DaDo, osjecao sam se ko Walter Rohrl kad si u maniri navijača grupe B iskočio pred mene na mostu :lol: zakon si

Neka se tak osjecas. Ja sam tako dobivao podrsku dok sam pocinjao i to mi je puno znacilo. Malo malo povecat jaja, poslusat nekog ko je u tome dugo, POSTENOG suvozaca i nebo ti je granica. Pripremi se da se neces jako lako skinut sa toga :)

Gledatelj je stajao ispred metlne bankine na kraljicinom zdencu gdje se dolazi muski . Cudno ali ponovo jako mi je drago da nije nista ozbiljno. Nisam bio tad tamo da se nebi dezurni nasli pametovat.

Zalosno, jako zalosno je da ovaj rally organizira klub koji ina najdulji staz na podrucju zagrebacke zupanije al isto tako uspije nalaziti redare koji su tamo samo zbog tih 100kn a ne zato jer to vole pa to zgleda ko seoska zabava a ne nekaj posteno. Jucer su pustili lika na skuteru da ide prek mosta kad su nule vec bile na stazi... danas na graficaru decec (dok se dogadjalo na kraljicinom ovo) nezna dal treba dignut zastavu, nezna dal jd prekid (a ima rv) ali zna da posalje frenda po jos jednu pivu.... katafakingstrofa

Evo iz prve ruke od vozaca petarde..

Predsjedniku Sportske komisije „40 INA Delta rally“

Gospodin Jandre Širinić

Najava Disciplinske prijave protiv rukovodstva navedenog natjecanja

Poštovani!

Kako sam još u stanju šoka nemilim događajem koji se dogodio na BI2 kod Kraljičinog zdenca, obraćam vam se ovim putem, a ne u osobnom kontaktu.

Na navedenom natjecanju nastupio sam kao startni broj 26 sa vozačkom licencom B1916 kao član Kluba Belson nostalgija licenca broj 164.

Kod Kraljičinog zdenca izletio sam sa staze u publiku koja je stajala na nedozvoljenom mjestu.

Na tom mjestu bio je RVS br 12 sa voditeljem Fistrić Alenom, koji je radio vezom odmah (po njegovim riječima) obavijestio rukovodstvo da ima ozlijeđenih. Na navedenom mjestu bio je sudac Fistrić SAM, što smatram velikim propustom i molim da se provjeri broj predviđenih sudaca i redara po planu sigurnosti.

Moj suvozač i ja smo ostali neozlijeđeni i ja sam mu rekao da istakne tablu OK.

Kad sam izašao iz auta, vidio sam da leži olijeđeni čovjek bez svijesti.

Odmah sam po uputi sa Brifinga koji je održan nazvao Matu Šebalja zamjenika direktora, te ga obavjestio da smo mi neozlijeđeni, ali da ima ozlijeđenih geledatelja, te da odmah šalje hitnu pomoć i poduzme potrebne mjere (zaustavi BI)

U međuvremenu se na tom mjestu zaustavio startni broj 28, Juraj Combaj, sa suvozačem Krešom Krajačićem, koji je napustio auto i natjecanje i kao stručna medicinska osoba počeo pružati prvu pomoć.

No organizator nije smatrao potrebnim da zaustavi BI, te su preostale posade dolazile punom brzinom u gomilu ljudi na stazi koji su svatko na svoj način pokušali pružiti pomoć. Ti isti ljudi su zaustavljali i usporavali preostale natjecatelje.

Kad je konačno stigla hitna pomoć, bila je neopremljena za pružanje adekvatne pomoći. Organizaciju i pružanje pomoći preuzeo je spomenuti Krešo Krajačić, sve do otpreme teško ozlijeđenog Sesartić Srđana.

Smatram kako ja, tako i svi prisutni na Kraljičinom zdencu da je organizator ugrozio živote svih nas ne poduzimajući ništa, čekanjem i slanjem hitne pomoći tek nakon zadnjeg natjecatelja.

Na kraju kad sam došao na Velesajam u park vozača po vozilo jednog člana moje ekipe, zaustavio me je Mato Šebalj. Započeli smo razgovor u tijeku kojega me verbalno napao da šta radim pi......., jer njegova procjena je bila da BI nema potrebe zaustavljati.

Napomenuo bih da je ista osoba kao direktor Rally Poreč 2014 napravila istu grešku kod izletanja posade Šepić-Šepić, kada je isto njegova procjena bila da netreba zaustavljati BI.

Molim Sportsku komisiju „40 INA Delta rally-a“ da ovaj mail službeno zaprimi, razmotri i zapisnički konstatira da ću disciplinsku prijavu dostaviti u HAKS prvi radni dan tj. 12. Svibnja 2014.

Neka se tak osjecas. Ja sam tako dobivao podrsku dok sam pocinjao i to mi je puno znacilo. Malo malo povecat jaja, poslusat nekog ko je u tome dugo, POSTENOG suvozaca i nebo ti je granica. Pripremi se da se neces jako lako skinut sa toga :)

Hvala za taj osjećaj i sve dobronamjerne savjete.

Imam vijest da se ozlijeđeni gledatelj oporavlja.

Evo i mojih onboardova:

[video=youtube;t-bOkegMzCI]

prošla sezona nam je završila loše (šepići), a ova je počela loše (brozović)...

ne znam kaj će tko napraviti, al poprilično sam uvjerena da će se nešto morati učiniti inače nebu više rallya kod nas...

a ja, za razliku od szilagya, rumplera, varkonya i ekipe nebi baš kraj svog prezimena voljela imati neku drugu zastavu samo zato da bi mogli voziti....

[video=youtube;c-Uy8DsXcQk]

Zeljko, na 17:09, haklaj to :):):)

Sebalj je od drugog u poretku narpavio razliku od 3:44, nije imao nikakve konkurencije...

:D:D lik na 0:50 vozi Lancera a na njemu ogromna reklama Skoda/VW :lol: o kriste

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...