Jump to content

Laguna 3.0 V6 - check emission

Recommended Posts

Zna li netko koji bi to kvar mogao biti?

Auto je bio u ovlaštenom servisu gdje, pa ajmo reći to tako, da ne znaju kako otkloniti kvar osim da se kupi sve novo.

Opis kvara:

- prilikom paljenja ujutro, auto radi mrvicu nemirno, i osjeti se miris benzina

- kada se ugrije - radi normalno

- kaže čovjek koji ga posjeduje od prvog dana (sada ima npr. 200.000km) da nije osjetio nekakav gubitak snage

U servisu su rekli da zamjeni sve injektore (prije toga su ih ultrazvučno počistili), pa sada kablove mjenjati, pa usisnu granu, pa ovo, pa ono itd..

Da li se netko susreo s time ili poznaje mehaničara koji bi mogao otkloniti taj kvar?

A lambda sonde?

Meni je to prvo palo na pamet. Meni je Alfa 156 2,0 TS na hladno zeru "grublje" pocela radit i osjetio se benzin, a na toplo sve 5. Cak mi se znao prvi put ugasit na paljenju na hladno. Promijenio lambda sondu i sve 5.

Jel na kraju promijenio sondu ili ne?

Da ne zaboriavim, u Inter Carsu sam po modelu moje Alfe kupio BOSCH lambda sondu i ona je po dijagnostici radila i nije bacala gresku, ali po grafu (ima dijagnostika tu opciju) su vrijednosti divljale i desavalo mi se isto kao i sa pokvarenom sondom. Dobro je bilo tek kad sam kupio original lambdu (ja sam uzeo polovnu za 150 kn) i tek je tada radilo kako spada.

Edited by _DEX_

@ Dex > i meni, ali uvijek ispadne da nije tako hahah

@ Zivac > A nemam pojma koje greške jer je cijelo vrijeme u ovlaštenom, a tipovi su tajnoviti i sve bi mjenjali. Ma cijeli motor bi promjenili da se njih pita.

ovak na coravo tesko je reci uzrok, ja sam imao slucaj na jednom francuzu da pali check emission zbog lose instalacije i bsi-a

Opis kvara:

- prilikom paljenja ujutro, auto radi mrvicu nemirno, i osjeti se miris benzina

u nekom od cilindara ne izgara benzin...

svjecice? neka bobina zajebava? ugasit motor kad radi nemirno i pogledat svjecice da se vidi koji cilindar ne izgara...

krivi zazor na nekoj od svijecica?

- kada se ugrije - radi normalno

- kaže čovjek koji ga posjeduje od prvog dana (sada ima npr. 200.000km) da nije osjetio nekakav gubitak snage

U servisu su rekli da zamjeni sve injektore (prije toga su ih ultrazvučno počistili), pa sada kablove mjenjati, pa usisnu granu, pa ovo, pa ono itd..

Da li se netko susreo s time ili poznaje mehaničara koji bi mogao otkloniti taj kvar?

rihtaric u sesvetama ti radi renault. ja mogu spojit na komp i vidjet kakve su sonde, kakve su korekcije, ali ako samo na hladno radi tak,bilo bi dobro da ostane preko noci pa se ujutro pregleda smjesa. ja imao par puta slucaj da su sonde. doduse sve to na bmwima. moze bit vise stvari koje utjecu na smjesu, al kad se pregleda izbor se ubrzo suzava

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...