ante_st Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Pozdrav, postao vlasnik golfa 6 1.6td (105ks)i. Prije kupnje pregledan u ovlaštenog i sve je odlično, ali pošto nisam prije vozio dizela 1,6 zanima me jedna stvar. Auto kad je ugrijan, i kad stojim u leru dosta trese (amo reć cuka). Kazaljka obrtomjera se ne miče puno (cca 1-2mm). U auto zubaku (neostar) gdje sam kupio auto kažu da je to normalna stvar kod 1.6tdi. zanima me jesu li u pravu ili je neki kvar to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 DPF ...... normalno je Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Ha ja sam svog vozio do 60ak t km i nikad se to nije dogodilo... Kolko km ima auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Ma događa se ako se auto vozi kroz grad vecinom, DPF treba sredit samo i to je to ... Nista autu nije, na puno tih golfova je ista stvar ne cuka vec se trese na leru npr na semaforu Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Onda moguce jer moj je vecinu km radio na autoputu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Da, dpf kada radi regenraciju auto malo trese, povećaju se okretaji i potrošnja. Samo ga nemoj gasiti dok ne odradi svoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Lampica DPF se pali tek ako nešto ne štima - mene zanima nešto drugo - zašto nemaš mogućnost SAM pokrenut regeneraciju? Znaš da ćeš autocestom bilo gdje .... i zašto nebi mogao reći ECU-u da sad slijedi par desetaka km na višim okretajima pa nek izvoli. Ja sam kroz grad vozio na zeleno i 1850-2500 rpm u trećoj riješio problem. Bila je subota rano jutro i nema puno živih duša Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomo1 Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Prijatelj ima istog takvog Većinom se po gradu vozi, i to je strašno koliko često mu se pali lampica DPF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Znači da se dpf napuni i da regeneracija nije obavljena. Ti moderni dizeli su smeće za grad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpione Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Moj polo sada preša 40t km 1.6tdi nikad bio van Zg! I nikada se upalila lampica dpf-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 daj ugasiti dpf,to je sranje i svima samo probleme radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Jel se može proći eko-test (tehnički) bez DPF-a na Euro 5 dizelašima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Moze. Meni nikad nije bilo problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Moze. Meni nikad nije bilo problema :thumbsup: A zašto se onda ugrađuje DPF? Za budući Euro 6? Ili neki dodatni standard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 daj ugasiti dpf,to je sranje i svima samo probleme radi. treba onda izvadit dpf filter jer kada se začepi nema voznje! Jel se može proći eko-test (tehnički) bez DPF-a na Euro 5 dizelašima? DPF nije uvjet za ekotest na tehničkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicko Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 :thumbsup: A zašto se onda ugrađuje DPF? Za budući Euro 6? Ili neki dodatni standard? Da ti uljara ne baca oblak crnog dima kad stisneš gas... Ma DPF reducira čađu, isto eko nešto, al kod nas valjda možeš proći na tehničkom bez toga... Ja ga NIKAD ne bi skidao samo iz prvog razloga. Nema ništa gore nego kad uljara ispred tebe stisne gas, a putnici u 3 auta iza se guše u dimu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 meni leon ne trese Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Sigurno ne trese zbog dpf. Kad se dpf regenerira sam digne okretaje s 900 na 1000, dimi plavo i smrdi. Ne proizvodi nikakve vibracije. Ja glasam za dvomaseni zamašnjak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Ja glasam za dvomaseni zamašnjak... Cim sam vidio naslov, odmah sam na to pomislio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzaga Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 Ili dizne :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Ista stvar na golfu 77 kw ... okretaji skacu i cudno se cuje, cak i zna dimit ... ono kao da ce se ugasit auto ... kod kretanja ako se neda više gasa auto se ugasi i kao da nema snage Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 (edited) @tolt zanima te kaj je rješenje il si iskopao stari post da veliš kak vw ima problema s tim? Edited March 12, 2019 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 (edited) https://streamable.com/7akhe rješenje mogu zajebavat dizne, AGR ili je DPF zastopan po meni .... lampica nikakva ne svijetli ima li tko kakve ideje jos? Edited March 12, 2019 by tolt Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Našao sam i na jubito! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 kolko ima km, možda ti se zamajac raspo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now