Jump to content

2004 Honda Accord 2.2 CTDI poceli problemi

Recommended Posts

Evo nakon dvije odlicne godine sa preko 100 tisuca mojih km i redovitim servisima, poceli problemi sa Hondom.

Auto je trenutno na 230tkm, ulje mijenjam na svakih 15000 i potrosi ga otprilike pola litre u tom periodu.

Uglavnom, evo problema...

Prije jedno 2 mjeseca sam primjetio da kod jakog meduubrzanja ili kod jakog starta baci veliki oblak crnog dima. to mi se prije nije dogadalo

Nakon zadnjeg servisa (promijenjeno ulje, svi filtri, prednji lageri i disk plocice) problem sa dimom nije prestao, i mehanicar mi je rekao da je to normalno kod dizela. Ne znam, meni bas i nije, na autu je sve serijski. 140ks. Servis sam radio kod nas.

Nakon servisa, na putu za Frankfurt mi se upalila ABS i VSA lampica.

Otprilike u isto vrijeme se poceo cuti neki cudan zvuk kod lanca motora, kao neko lagano lupkanje. Ne cuje se jako, ali ja primjetim kad poznam zvuk u dusu.

Ima ko kakav savjet? ili preporuku za nekog da mi pogleda malo auto?

Svaka informacija je dobrodosla

Na Passatu TDI-u je selna na crijevu kod ulaza na IC popustila, pa je dimio crno. Nakon promjene selne vise nije bilo dima. I Kegalju je Passat dimio kad mu je otislo crijevo kod IC-a, pa kad smo to sredili vise nije dimio. Uglavnom kako ti je Fire u prvom odgovoru napisao. ;)

Sto se tice lampice ABS/VSA moze biti senzor ABS-a.

Stari je na svojoj Hondi sa tim motorom imao sličan zvuk na 190000, ispostavilo se da je bio neki španer od lanca (zamijenjen ilanac i svi španeri - skup zahvat) a koliko znam na 200000 je preporučeno mijenjanje lanca na tom motoru (po specifikaciji Honde) a tvoj je na 230k km pa bi bilo zgodno. Također mu je na 180000km počelo lagano smrditi po dimu u kabini, ispostavilo se da je napukla grana a u Hondi su mu to zamijenili gratis, kao produljeno jamstvo na taj dio jer se pokazao tvornički neispravan. Kako god bilo, super auto i motor dok ne počne zajebavati... :(

Stari je na svojoj Hondi sa tim motorom imao sličan zvuk na 190000, ispostavilo se da je bio neki španer od lanca (zamijenjen ilanac i svi španeri - skup zahvat) a koliko znam na 200000 je preporučeno mijenjanje lanca na tom motoru (po specifikaciji Honde) a tvoj je na 230k km pa bi bilo zgodno. Također mu je na 180000km počelo lagano smrditi po dimu u kabini, ispostavilo se da je napukla grana a u Hondi su mu to zamijenili gratis, kao produljeno jamstvo na taj dio jer se pokazao tvornički neispravan. Kako god bilo, super auto i motor dok ne počne zajebavati... :(

Da grana je bila svima problem i mijenjana je bez naknade bez obzira na god i km...ja sam imao jednog sa 280tkm u firmi sa prvim kvacilom...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...