Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam pitanje...

koji bi turbo bio dobar za oko 160-tak ks na 1.9 tdi da ne moram mjenjati ispusnu.

auto serijski ima 110 ks, motor s bosch pumpom i varijabilnom turbinom...

Imam IC, spuh bez katalizatora koji bi dao slozit bolje itd itd i na kraju izmapirati...

Da li je realno izvuci zdravih 160 tak ks da auto ne dimi kao lokomotiva i da uredno projde tehnicki?

Posted

Vec ak slazes onda od 3.0 TDI-a nije to neka nauka slozit, a da se sad ides zajebavat za tih 170 ks ne isplati se kad sve imas onda pravi turbo zašerafi

Posted

Bubi nije isto PD s kojim vrlo lako dodjes do 200 konja i motor sa bospumpom (bez da se diraju dizne, pumpa i jos par sitnica) koji serijala izvuce 150-160 konja. Da bi iskoristio BV50 ili 2260 jako ce falit goriva i vozit ce se u takvoj turbo rupi non stop da se izluditi. Bolje "manja" turbina, uzeti kuplung sa rs-a i nek vuce iz podruma. Znam jer sam par godina proucavao i na kraju odustao od kemijanja jer se ne isplati sa bosarama puno posla imati.

Posted
Bubi nije isto PD s kojim vrlo lako dodjes do 200 konja i motor sa bospumpom (bez da se diraju dizne, pumpa i jos par sitnica) koji serijala izvuce 150-160 konja. Da bi iskoristio BV50 ili 2260 jako ce falit goriva i vozit ce se u takvoj turbo rupi non stop da se izluditi. Bolje "manja" turbina, uzeti kuplung sa rs-a i nek vuce iz podruma. Znam jer sam par godina proucavao i na kraju odustao od kemijanja jer se ne isplati sa bosarama puno posla imati.

Pa klipic i ulosci novi su skoro pa besplatni za bosch pumpu.

Posted (edited)
Pa klipic i ulosci novi su skoro pa besplatni za bosch pumpu.

Ali vidis da covjek hoce P&P granu, znaci sigurno mu nije do prevelikog kemijanja, a znas i sam da kad krene kemijanje, nije to dva dana posla.

.216 ulosci su cca 1000kn na vise, nekom da ti kvalitetno pocisti dizne i slozi to jos 100E, 11/12mm klipic sa slaganjem nemre biti ispod 100E, kuplung set kvalitetni 400E+...

A da ne pricamo o (ne)mogucnostima mapiranja preko OBD-a i ogranicenjima kompa. Vecina ih prijedje na elektroniku od novije generacije, pa je to opet kemijanje.

Ja samo kazem da ako hoce daily drivera, zericu jaceg od serijale+cip, nasarafi BV43, mapira i vozi se bez dima i otvorene haube svaki drugi dan, prolazi tehnicki, pod haubom sve izgleda serijala, a ne da se na prvu vidi da je nesto kemijano. :) Jer moras priznati da 2260 pod haubom izgleda sve osim serijale. :D

http://www.darksidedevelopments.co.uk/products/hflo-x-race-nozzles-for-1-9-2-5-ve-engines.html

Edited by Pekx
Posted (edited)
Ali vidis da covjek hoce P&P granu, znaci sigurno mu nije do prevelikog kemijanja, a znas i sam da kad krene kemijanje, nije to dva dana posla.

.216 ulosci su cca 1000kn na vise, nekom da ti kvalitetno pocisti dizne i slozi to jos 100E, 11/12mm klipic sa slaganjem nemre biti ispod 100E, kuplung set kvalitetni 400E+...

A da ne pricamo o (ne)mogucnostima mapiranja preko OBD-a i ogranicenjima kompa. Vecina ih prijedje na elektroniku od novije generacije, pa je to opet kemijanje.

Ja samo kazem da ako hoce daily drivera, zericu jaceg od serijale+cip, nasarafi BV43, mapira i vozi se bez dima i otvorene haube svaki drugi dan, prolazi tehnicki, pod haubom sve izgleda serijala, a ne da se na prvu vidi da je nesto kemijano. :) Jer moras priznati da 2260 pod haubom izgleda sve osim serijale. :D

http://www.darksidedevelopments.co.uk/products/hflo-x-race-nozzles-for-1-9-2-5-ve-engines.html

Ako kome treba jeftinije od ovih cijena, neka se slobodno javi.

i remap nije problem, samo treba vise vremena.

Edited by fire
Posted (edited)

Nije mi do kemijanja s ispusnom ali cu nesto sloziti da vozi malo bolje... ovaj orginal turbo sam skinuo pa kad je dole smisljam

za zasarafiti nesto malo bolje sto bi dobro funkcioniralo

Auto je cipan, serijski turbo, nema cat, malo usisna, blokiran egr i ima IC...

zamjenio bi turbo i docipat vec..

Ne zelim u velike kemije s tim autom jer hocu da normalno projde tehnicki itd...

Auto cu mozda cak i prodat, tj malo mi fali da ode pod bubanj za koji mjesec ili cu ga dat sestri kad odem

na brod sljedecu turu pa neka ona to ganja.

Edited by Ivan_T
Posted
BV43, ide P&P prakticki. Sa 2,0TDI 125kW, Audijev model.

pa ne idu turbine s audija na seat bez nove ispušne, kada su motori obrnuto postavljeni (jedan poprečno drugi uzdužno)

Posted
Nije mi do kemijanja s ispusnom ali cu nesto sloziti da vozi malo bolje... ovaj orginal turbo sam skinuo pa kad je dole smisljam

za zasarafiti nesto malo bolje sto bi dobro funkcioniralo

Auto je cipan, serijski turbo, nema cat, malo usisna, blokiran egr i ima IC...

zamjenio bi turbo i docipat vec..

Ne zelim u velike kemije s tim autom jer hocu da normalno projde tehnicki itd...

Auto cu mozda cak i prodat, tj malo mi fali da ode pod bubanj za koji mjesec ili cu ga dat sestri kad odem

na brod sljedecu turu pa neka ona to ganja.

zasto ne samo slozit serijski turbo sa drugim usisnim dijelom

mozda je to malo skuplja opcija ali grana downpipe nista nemoras raditi

turbo ce na istim okretajima dat vise zraka i nece biti dima vise

razlika ce se osjetiti o dobit ces ono sta zelis bez neke prevelike kemije

Posted
pa ne idu turbine s audija na seat bez nove ispušne, kada su motori obrnuto postavljeni (jedan poprečno drugi uzdužno)

Koristi svoju granu (na trokut je), zato i je p&p.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...