Jump to content

Alhambra 1,9 TDI temperatura ulja

Recommended Posts

Jedno pitanje za znalce oko ovog motora. Kak se treba kretati temperatura ulja na ovom motoru (1,9 TDI 96 kW)? Znaci voznja po guzvi i laganini voznja mi je blizu 100 stupnjeva, a kad se vozim npr. 160 onda mi je cca 105 stupnjeva.

Evo kak mi je bila sad temperatura na otvorenoj od Mraclina prema Zg kruzanje u 6. brzini oko 100. Ovo sam usporavao prema semaforu, pa sam slikao:

bb454935e296046a3ffc88521173fa0b.jpg

Samo me zanima dal je to normalno? Inace motor radi ko beba, vuce sve normalno i ne dimi itd...

Edited by _DEX_

Da bi ulje bilo kod lagane voznje tako vrelo kod tog motora voda bi bila preko 130°c da bi izmjenjivac toliko zagrijao ulje..

Seatove table znaju lagati.. mozes preko dignostike vidit tocnu temp. pa usporediti sa tablom..

A taj 1.9 tdi motor je toliko stabilan motor da na leru moze raditi danima i nece upaliti ventilatore

A senzor temp./levela zna biti jako prljav od taloga na dnu kartera pa zna lagati

Da bi ulje bilo kod lagane voznje tako vrelo kod tog motora voda bi bila preko 130°c da bi izmjenjivac toliko zagrijao ulje..

Seatove table znaju lagati.. mozes preko dignostike vidit tocnu temp. pa usporediti sa tablom..

A taj 1.9 tdi motor je toliko stabilan motor da na leru moze raditi danima i nece upaliti ventilatore

A senzor temp./levela zna biti jako prljav od taloga na dnu kartera pa zna lagati

Potpis!!!!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...