Jump to content

Sredstvo za ciscenje alu felgi

riceburner

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ne znam u cemu je problem, nalicje felge je ocistilo, ali to ide i normalnim samponom, unutrasnjost felge je i dalje crna...

Ćek, mislio si da ćeš samo našpricat po cijeloj felgi i to je to?

Meni ovo izvana ide uvijek dolje, pošpricam i ostavim i kad promijeni boju (ovisi i koliko je zamazano) ispirem s miniwashom i manje/više uvijek sve skine... pogotovo na ovim 17" s 5 krakova.

Ovo iznutra kad su mi skinute felge uvijek uzmem spužvu neku i u ruke i trljaj... tako sam si i ljetne oprao prije spremanja u garažu. Neide baš sve s tim, pošpricaj i isperi samo...

Mora se zacrvenit ili ti se tak zapeklo da više ne reagira sa tekućinom.

To je riješilo bez pol muke. Iz tekučine pretvorilo u tamnoružasto (barem se tako vidi preko sunca)

Čeilčane u početku su bile kao zapekle cijele, našpricam na suhom i čekam 3 min da promjeni boja pa četkicom riješi sve nakupine. Nakon drugog postupka urodilo plodom. Postale su sjajne i glatke

To je riješilo bez pol muke. Iz tekučine pretvorilo u tamnoružasto (barem se tako vidi preko sunca)

Čeilčane u početku su bile kao zapekle cijele, našpricam na suhom i čekam 3 min da promjeni boja pa četkicom riješi sve nakupine. Nakon drugog postupka urodilo plodom. Postale su sjajne i glatke

Čai i na ratkapama skida naslage. :)

edit. splitaj na moj post gore.

glupi mobilni browser

na suhe kak ste mi savjetovali, a tak je i na jubito filmicima, prije druge runde sam posusio i prebrisao krpom na suho...

naletio na jedan filmic, covek je 4 puta ponavljao postupak, ja samo 2 puta, nestalo mi tekucine :)

Da i treba na suhe

Koliko si pustio da djeluje? Meni sve skine fakat

to sa slike bi postigao da si barem jednom godišnje, kad recimo skidaš ljetne, oprao i to bi bez problema išlo sa sonaxom i eventualno malo četkom/krpicom, znam jer tako ja radim.. ali s ovim bi se i drot četka oznojila.. :D no nigdje nisi napisao kaj te točno čeka, a onda ti sigurno ljudi ne bi preporučili sonax.. on je super, za ono žutilo i friško zapečenu prašinu, ali za ovo definitivno nije.. jer su napisali da je forlega za zapuštene felge, a ove to upravo i jesu..

ovo kaj ti imaš iznutra je maltene pa powder coating od kočione prašine..

ajd baš me zanima hoće li forlega to skinut, onda ću to kupit jer imam jedan set koji sam kupio zapušten s namjerom da ih popjeskarim i plastificiram, ali na njima sam probao i permetal i solnu i još par kemija pa ništa.. iznutra nisu prane valjda nikad, na opip hrapavo ko šmirgl..

to sa slike bi postigao da si barem jednom godišnje, kad recimo skidaš ljetne, oprao i to bi bez problema išlo sa sonaxom i eventualno malo četkom/krpicom, znam jer tako ja radim.. ali s ovim bi se i drot četka oznojila.. :D no nigdje nisi napisao kaj te točno čeka, a onda ti sigurno ljudi ne bi preporučili sonax.. on je super, za ono žutilo i friško zapečenu prašinu, ali za ovo definitivno nije.. jer su napisali da je forlega za zapuštene felge, a ove to upravo i jesu..

ovo kaj ti imaš iznutra je maltene pa powder coating od kočione prašine..

Potpis od A do Ž.

Kad je sonax ovoliko otopio..forlega ce ih ocistiti..

Ja sam jedne felge kupio od tipa jer su za lakiranje bile po njegovom(on ih nije oprao od 2003g iznutra..a sa vanjske strane felga ima ratkapu koja je prata..al ispod nije) bile su na bmw e65 sa groo km..

Tu se forlega pokazala slabom..al uz zicu za sudje prat sa unutarnje strane sam ih doveo do pristojnog..mada cu sad na proljece opet ribat malo..(ne grebe ih jer je original boja neka gruba)

A sa vanjske sam ih uspio oprat da prolazr pod nove ili ti lakirane :lol:

Kakve drame oko pranja felgi, i koja logika opce na suho spricati, pa normalno da ode cijela bocica

Na tvornickoj boji permetal nimalo ne nagriza, probao milion puta, i takve stvari se po meni koriste nakon prve runde sa vodom ;)

Upravo to! Čitam i nevjerujem.. Ista iskustva imam sa permetalom... Majka za takve stvari.. A ako ni s njim ne ide e onda ce sa solnom kiselinom ici ko od šale!

Sredstvo za pranje felgi iz Lidla mi je isti ili bolji od Sonax Extrema a košta 20Kn

c8cfd92dee3748865578469c8540c625.jpg

daj mi dodji pokazat :lol: :) ,kupio sam probo sam ,nis se nije bas opralo tj mozda 10%,ja neznam jel problem u meni ili kaj ,al meni nista ne cisti tako dobro kao sonax (zanemarimo ove ajax dimer kiseline itd itd )

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...