riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 ne znam u cemu je problem, nalicje felge je ocistilo, ali to ide i normalnim samponom, unutrasnjost felge je i dalje crna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 ne znam u cemu je problem, nalicje felge je ocistilo, ali to ide i normalnim samponom, unutrasnjost felge je i dalje crna... Ćek, mislio si da ćeš samo našpricat po cijeloj felgi i to je to? Meni ovo izvana ide uvijek dolje, pošpricam i ostavim i kad promijeni boju (ovisi i koliko je zamazano) ispirem s miniwashom i manje/više uvijek sve skine... pogotovo na ovim 17" s 5 krakova. Ovo iznutra kad su mi skinute felge uvijek uzmem spužvu neku i u ruke i trljaj... tako sam si i ljetne oprao prije spremanja u garažu. Neide baš sve s tim, pošpricaj i isperi samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 ribal sam to celi dan danas 12 felgi, sa kefama, spuzvicama, prsti su mi crni kao pravi mehanicar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Mora se zacrvenit ili ti se tak zapeklo da više ne reagira sa tekućinom. To je riješilo bez pol muke. Iz tekučine pretvorilo u tamnoružasto (barem se tako vidi preko sunca) Čeilčane u početku su bile kao zapekle cijele, našpricam na suhom i čekam 3 min da promjeni boja pa četkicom riješi sve nakupine. Nakon drugog postupka urodilo plodom. Postale su sjajne i glatke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 To je riješilo bez pol muke. Iz tekučine pretvorilo u tamnoružasto (barem se tako vidi preko sunca)Čeilčane u početku su bile kao zapekle cijele, našpricam na suhom i čekam 3 min da promjeni boja pa četkicom riješi sve nakupine. Nakon drugog postupka urodilo plodom. Postale su sjajne i glatke Čai i na ratkapama skida naslage. edit. splitaj na moj post gore. glupi mobilni browser Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 radkape na scenicu je resilo isto kao nalicja svih 12 felgi, ali ono unutra dakle je problem, jos probam iduci vikend ako ne zakrka snijeg tu forlegu, ako ni tim nebu islo onda nek ide vrit sve, ja nebum ribal celi dan vise Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Oribaš ih četkom pa ispereš. Drugi dan ponoviš opet postupak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 ne znam u cemu je problem, nalicje felge je ocistilo, ali to ide i normalnim samponom, unutrasnjost felge je i dalje crna... Na mokre ili suhe felge si spricao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 na suhe kak ste mi savjetovali, a tak je i na jubito filmicima, prije druge runde sam posusio i prebrisao krpom na suho... naletio na jedan filmic, covek je 4 puta ponavljao postupak, ja samo 2 puta, nestalo mi tekucine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Kakve drame oko pranja felgi, i koja logika opce na suho spricati, pa normalno da ode cijela bocica Na tvornickoj boji permetal nimalo ne nagriza, probao milion puta, i takve stvari se po meni koriste nakon prve runde sa vodom Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 na suhe kak ste mi savjetovali, a tak je i na jubito filmicima, prije druge runde sam posusio i prebrisao krpom na suho... naletio na jedan filmic, covek je 4 puta ponavljao postupak, ja samo 2 puta, nestalo mi tekucine Da i treba na suhe Koliko si pustio da djeluje? Meni sve skine fakat Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 skoro 10 min, jer sam i aute prao usput pa se zaboravio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 permetal je agresivan i nagriza boju. nikako nije za oibojane povrsine!! Eh,ljudi na sta vi bacate lovu. Ovakve stvari su majka za felge, a kostaju 15ak kuna boca Ovaj dax je odlican! samo voli nagrizat i ruke/prste Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 da PONOVIM samo, jer mi se cini da su neki u krivu... ja sam htio ocistiti unutarnju stranu felge, vanjske su uvek ciste, jer redovito perem aute i felge... Htio sam ovo postici, ali nejde na mojim felgama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 a tu imaš slojeva i godina koliko je auto star...to baš u ne ide tako lako Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 (edited) Sredstvo za pranje felgi iz Lidla mi je isti ili bolji od Sonax Extrema a košta 20Kn Edited February 21, 2015 by maredo Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 to sa slike bi postigao da si barem jednom godišnje, kad recimo skidaš ljetne, oprao i to bi bez problema išlo sa sonaxom i eventualno malo četkom/krpicom, znam jer tako ja radim.. ali s ovim bi se i drot četka oznojila.. no nigdje nisi napisao kaj te točno čeka, a onda ti sigurno ljudi ne bi preporučili sonax.. on je super, za ono žutilo i friško zapečenu prašinu, ali za ovo definitivno nije.. jer su napisali da je forlega za zapuštene felge, a ove to upravo i jesu.. ovo kaj ti imaš iznutra je maltene pa powder coating od kočione prašine.. ajd baš me zanima hoće li forlega to skinut, onda ću to kupit jer imam jedan set koji sam kupio zapušten s namjerom da ih popjeskarim i plastificiram, ali na njima sam probao i permetal i solnu i još par kemija pa ništa.. iznutra nisu prane valjda nikad, na opip hrapavo ko šmirgl.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 dvije godine nisam cistio unutarnju stranu i eto sranja, sam sam si kriv:doh: budem na proljece, pa budem na jesen i prodje voz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 to sa slike bi postigao da si barem jednom godišnje, kad recimo skidaš ljetne, oprao i to bi bez problema išlo sa sonaxom i eventualno malo četkom/krpicom, znam jer tako ja radim.. ali s ovim bi se i drot četka oznojila.. no nigdje nisi napisao kaj te točno čeka, a onda ti sigurno ljudi ne bi preporučili sonax.. on je super, za ono žutilo i friško zapečenu prašinu, ali za ovo definitivno nije.. jer su napisali da je forlega za zapuštene felge, a ove to upravo i jesu.. ovo kaj ti imaš iznutra je maltene pa powder coating od kočione prašine.. Potpis od A do Ž. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Kad je sonax ovoliko otopio..forlega ce ih ocistiti.. Ja sam jedne felge kupio od tipa jer su za lakiranje bile po njegovom(on ih nije oprao od 2003g iznutra..a sa vanjske strane felga ima ratkapu koja je prata..al ispod nije) bile su na bmw e65 sa groo km.. Tu se forlega pokazala slabom..al uz zicu za sudje prat sa unutarnje strane sam ih doveo do pristojnog..mada cu sad na proljece opet ribat malo..(ne grebe ih jer je original boja neka gruba) A sa vanjske sam ih uspio oprat da prolazr pod nove ili ti lakirane :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Tu se forlega pokazala slabom..al uz zicu za sudje prat sa unutarnje strane sam ih doveo do pristojnog..mada cu sad na proljece opet ribat malo..(ne grebe ih jer je original boja neka gruba) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Kakve drame oko pranja felgi, i koja logika opce na suho spricati, pa normalno da ode cijela bocica Na tvornickoj boji permetal nimalo ne nagriza, probao milion puta, i takve stvari se po meni koriste nakon prve runde sa vodom Upravo to! Čitam i nevjerujem.. Ista iskustva imam sa permetalom... Majka za takve stvari.. A ako ni s njim ne ide e onda ce sa solnom kiselinom ici ko od šale! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 a ako ne ode sa solnom kiselinom, onda će sa pjeskarenjem ko od šale.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Rene vjeruj mi nakon xx setova..valjda ih znam oprat :thumbsup: Unutarnja boja originalne felge je sasvim druge kvalitete kod bmw felge..ili redovne bbs. Tj bbs se ljusti..a bmw se nece nikada oljustiti unutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Sredstvo za pranje felgi iz Lidla mi je isti ili bolji od Sonax Extrema a košta 20Kn daj mi dodji pokazat :lol: ,kupio sam probo sam ,nis se nije bas opralo tj mozda 10%,ja neznam jel problem u meni ili kaj ,al meni nista ne cisti tako dobro kao sonax (zanemarimo ove ajax dimer kiseline itd itd ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now