Jump to content

VAG rukavac + 312 disk + Alfa celjusti = situacija

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

@Jandro

Koji su to diskovi na slici?

Ja cu u skorije vrijeme stavljat vece diskove i za njih cu onda radit adaptere.. za 312 mm nisam planirao..

Koje veće?? Od R line ide 345mm - minimalno 17" sa OEM klještama.

Cijeli VAG ima samo OEM jednoklipna klješta. Prelazak na veće diskove i još više klipova nema smisla. Veći je trošak i ne juriš na Nordschleife. 312mm za pijaču i plac čisto dosta.

Radije mjenjaj na poštene lajtunge Hel, bolje pločice tipa Carbotech XP10, Carbone Lorraine RC5+, Endless MX-72, Ferodo DS2500, Pagid RS29. Ako možeš i staviti ventilaciju za hlađenje od Audi RS3 (kako po naški kaže : preusmjerivači zraka)

@ pero -A mogu zbrusit ali me strah da previse neoslabim i uha od celjusti i od rukavca...

Zao mi sta nisam to slikao jedno na drugom

poslikaj pa da vidimo , jer je onaj na S3 morao pobrusiti čeljust da onako stane.

ako te strah toga , imam ti 996 čeljusti sa adapterima i lajtunzima

zašto da ne zašarafim bez adaptera kad sve paše skoro? samo ću ja sebi morat disk malo potokarit obujami sve bi trebalo bit dobro..jer fali sitnica da sjedna..

Ja sam belog zvao neku večer i pitao za lajtung i odgovor je bio izmjeri sam.. hvala lijepa.. ;)

a šta sam ti trebao odgovoriti?

ti: bog kupio sam čeljusti od alfe.... koji mi je navoj od lajtunga??

jbg... nisam vidoviti milan, i sam uzmem šubler u ruku i izmjerim... a da sam ti rekao neku mjeru i da je bila kriva, onda bi rekao... Beli mi je rekao i sada sam potrošio nvce za lajtuge i neodgovaraju...itd... uvjek ista priča kao i oko svega

sve se može složiti... samo neki put košta više, neki put manje...

opekao se kod nekih ljudi, pa mi sada služe za primjer...

Edited by Beli

jbg... nisam vidoviti milan, i sam uzmem šubler u ruku i izmjerim... a da sam ti rekao neku mjeru i da je bila kriva, onda bi rekao... Beli mi je rekao i sada sam potrošio nvce za lajtuge i neodgovaraju...itd... uvjek ista priča kao i oko svega

Ono boldano je sasvim normalno i opravdano. Nekima je muka skinuti lajtunge i dati na primjer u VEP. Tko hoće napraviti i drugačije ne može.

Sven je meni dao svoje lajtunge viška iz MK3 i napravio u VEP-u.

Kad se sjetim svojih kombinacija sa kocnicama.

Na kraju dosao do Mavericka, covijeku odfurao auto ovaj izmislio kemije koje neznam da je ikad ikome radio i eto u par dana sve smontirano.

Pa ak neznas kako kaj rijesit vezano za kocnice preporuka da se obratis Mavericku

Imaš broj od Daria koji je imao od 197ice kliješta, diskove od S3 potokarene na 340mm sa 345mm?

Ma dario molim 2 tjedna da mi ode po lajtunge u VEP i pazi, on ima posla pa ne moze nikako.. i onda lijepo zovnem sam i drugi covjek lijepo ce otic odmah sutra ih pokupit i poslat mi ih.. tako da nema koristi od njega..

Jebiga da znas engleski i koristit google i google translate, znao bi sve. Druga stvar je sto bi ti sve na gotovo i da kosta sicu.

Cekaj, dal moras ti srat uvijek? Pa ja sam pitao decka koji iste takve celjusti i kaze to ti pase sve na sataf na 312 mm disk, i ja probam i ipak ne pase i vidim da se mora skinut disk na min 310 mm..

Nije nikakav problem, al ipak ne pase, al onda kasnije kaze kod drndaka sam vidio i pasalo je sve..

I tko je rekao da hocu za sicu ili dzabe?

Nitko mi nis ne radi dzabe niti hocu to, tako da ne seri bezveze.

I kakva mi korist od foruma onda i tebe i tako slicnih ako nitko nista nece da kaze i za sve moram na google i koristit translate posto ne zna eng sveuki gospodine? A takvih celjusti je slozeno valjda najmanje 50 na forumu, na sto kakve aute..

Luky: potokaris na 310mm i ide na saraf u rukavac ta celjust. Za 345 napravis adapter poslije i cao zdravo

Pa to je to.. sam sam to sve vidio, ali bitno da mora netko bit paametan uvijek..

Imaš broj od Daria koji je imao od 197ice kliješta, diskove od S3 potokarene na 340mm sa 345mm?

Jebiga da znas engleski i koristit google i google translate, znao bi sve. Druga stvar je sto bi ti sve na gotovo i da kosta sicu.

Ma nema uopce problema..samo sam pitao koji je navoj, jel to 8.1, ili 10.1., ugl posto nisam mehanicar ne znam koji je koji korak navoja ali sam rijesio.. ja sam i sad narucio lajtunge sam, i ako ne pasu jebe mi se.. znat cu sto treba prepravit..

Dotore: Da li ti mislis da je meni VEP hidraulika ipred kuce pa da ja samo tako odem tamo? Nebi nis ni pitao da mi netko blize moze napravit, nego samo odvezao da vide, izmjere i gotovo.

Ma dario molim 2 tjedna da mi ode po lajtunge u VEP i pazi, on ima posla pa ne moze nikako.. i onda lijepo zovnem sam i drugi covjek lijepo ce otic odmah sutra ih pokupit i poslat mi ih.. tako da nema koristi od njega..

Jbga...krivu osobu pitaš...evo od keca baš:

igybt4.jpg

Ja ostavio Mavericku auto i covijek sve sam obavio, otisao u VEP, prebusio diskove na kojima je vec bilo rupe za 5x114,3>4x114.3 na 4x98, napravio prstenove jel nije odgovarala centralna rupa, napravio adaptere koji su bili dosta komplicirani jel se rupe prakticki poklapajh, kupio mi distance za kotace. Otokario oh koliko je bilo potrebno.....

Ma sve je odradio, ja sam samo izvadio novce.

I za to sve zajedno je trazio mozda koju stotku vise nego mi je onaj Mislav rekao samo za adaptere.

Ljudi kod njega u servisu izuzetno ljubazni i profesionalni i za bilo kakve izume opet idem kod njega i nigdje drugdje

doboro rečeno, "izume".... kada se razumije problematika onda je to uz malo truda i "mašte" lako za napraviti... a kad se nerazumiješ u to onda se traži krivac koji ti nije htjeo napisati šta i kako da napraviš...

Logic, je meni došao kod mene, ja sam pripremio čeljusti, diskove, sve posložio kako hoću da mi stojio na autu, te je uzeo mjere, napravili kod mene doma probnu šablonu da samo sigurni, te drugi dan na cnc-u izglodao...

iako je Logic došao na meni pripremljni setup uzeti mjere pa to izgleda jednostavno... neki put nije tako jednostavno... bilo je tu mozganja i mjerenja i glodanja da dođem do ovih dimenzija za adapter, jer sam strikto želio da sve stane na 16'' felgu

tako da kao što je sven rekao, ako nerazumiješ problematiku, mani se ćorava posla... kočnice te mogu stajati života... nije to kao da ti prdne turbo... pa zadimi malo na auspuhu..

ali luky da si ti spomenu nekog janjca ili dao naslutiti... možda bi već kočio :rofl:

Edited by Beli

@luky

Ni ja ne živim blizu. Ali dogovorio sam sa Svenom da idemo zajedno. Nemaš pojma koliko je bilo kvalitetno druženje i radili vožnju do Vep-a. Nije meni žurilo ali svjestan sam toga da moram izvaditi svoje lajtunge i dati da oni izmjere , naprave navoje. Pamtim ja od nesebičnog Svena koju je dao tj. višak prednje koju paše GTI TDI 110ks na GT TDI 90ks.

Pretpostavljam ta netko drugi ne žele snositi odgovornost da naprave lajtunge umjesto tebe. Nije mi jasno, na svoj post sam stavio link za nabavku lajtunga.

Nemoj se nervirati i ljutiti na ostale. Nije to dobro.

doboro rečeno, "izume".... kada se razumije problematika onda je to uz malo truda i "mašte" lako za napraviti... a kad se nerazumiješ u to onda se traži krivac koji ti nije htjeo napisati šta i kako da napraviš...

Logic, je meni došao kod mene, ja sam pripremio čeljusti, diskove, sve posložio kako hoću da mi stojio na autu, te je uzeo mjere, napravili kod mene doma probnu šablonu da samo sigurni, te drugi dan na cnc-u izglodao...

iako je Logic došao na meni pripremljni setup uzeti mjere pa to izgleda jednostavno... neki put nije tako jednostavno... bilo je tu mozganja i mjerenja i glodanja da dođem do ovih dimenzija za adapter, jer sam strikto želio da sve stane na 16'' felgu

tako da kao što je sven rekao, ako nerazumiješ problematiku, mani se ćorava posla... kočnice te mogu stajati života... nije to kao da ti prdne turbo... pa zadimi malo na auspuhu..

ali luky da si ti spomenu nekog janjca ili dao naslutiti... možda bi već kočio :rofl:

daj beli nisam ja tebe pitao da mi objasniš kako da adaptere napravim.. nego samo navoj u čeljusti dal paše od vw.. ali ti si rekao da ne znaši ok..

ja sam kraju sa mehaničarom riješio sve misterije i to je to.. ne volim se molit nikome, pogotovo kad vidim da nema volje za pomoći.. ;)

Luky nemoj se ljutiti,al jbt sigurno da ne paše jebeni navoji jer su drugačiji,,

Pa reko sam kak ti budem dao il ostavio negdje u zgu lajtung i da napraviš kak ti treba...

Kod jandre sam ostavio lajtung sa dijelom koji vam treba znači koji ulazi u čeljust,a gornji dio napraviš po svom autu vw- vjerujem da svi ti švabi imaju isto ko i talijani...

Nekad iz stvarno jednostavne stvari napravite slona :D

A za Belog, imam kaj se mene tiče samo pohvalei on je uzeo klješta od mene,i sve propasao kako mu je odgovaralo...

kad sam trebao pomoć za frendovog leona tfsi-a poslao sam mu slike i sve mi je ljepo objasnio čak je i ponuio pomoć,al se ovom mojem nije dalo 200km napraviti,tak da on je čovjek na mjestu

Luky nemoj se ljutiti,al jbt sigurno da ne paše jebeni navoji jer su drugačiji,,

Pa reko sam kak ti budem dao il ostavio negdje u zgu lajtung i da napraviš kak ti treba...

Kod jandre sam ostavio lajtung sa dijelom koji vam treba znači koji ulazi u čeljust,a gornji dio napraviš po svom autu vw- vjerujem da svi ti švabi imaju isto ko i talijani...

Nekad iz stvarno jednostavne stvari napravite slona :D

A za Belog, imam kaj se mene tiče samo pohvalei on je uzeo klješta od mene,i sve propasao kako mu je odgovaralo...

kad sam trebao pomoć za frendovog leona tfsi-a poslao sam mu slike i sve mi je ljepo objasnio čak je i ponuio pomoć,al se ovom mojem nije dalo 200km napraviti,tak da on je čovjek na mjestu

Pasu navoji.. i covjek iz VEP je potvrdio.. samo me pitao kako zelim ulaz u celjust.. da li sa okom ili direkt i to je to.. gotovi su lajtunzi.. samo da mi ih frend posalje..

Ma beli meni nije htio objasnit zbog janjetine.. :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...