mrlakis Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 nesto me jebe na autu,nakon ugradnje "otvorenog" ispusnog sistema pa mi je tlak sa 1.2 na 0.8,jel moguce da je to zbog auspuha ili je nesto drugo u pitanju? onako na osjecaj, auto luduje na otvorenom auspuhu,puno bolje cupa,osjeti se a i vidi se po cestom ukljucivanju esp-a. sutra budem pregleda sve spojeve,ali da di pusta culo bi se, imam u vidu jedno slabo mjesto,primijetija sam na ic di se uvidava nosac da je dobija pukotinu,moguce da je sad probilo.
fire Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Normalna stvar ako je bio los ispusni sustav. Nije bitan tlak, nego kolko zraka ude u motor.
mrlakis Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 Normalna stvar ako je bio los ispusni sustav. Nije bitan tlak, nego kolko zraka ude u motor. bija je tvornicki,sa katalizatorom,sad je cijev fi 70 do zadnjeg protocnog remusa znaci moguc je pad 0.5 bara?
fire Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Moguce i 0.5bara. Obicno vise padne u visim okretajima nego u srednjim.
bojan25 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Mad Max - Garage Scene: The blower man!!! The blower!!
mrlakis Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Mad Max - Garage Scene: The blower man!!! The blower!! mislis da je do blowera? da lagano popusta,a jos nekidan je puva od 1.0 do 1.4, kako u kojoj brzini. inace oc.t mapa upravlja sistemom
bojan25 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 mislis da je do blowera? da lagano popusta,a jos nekidan je puva od 1.0 do 1.4, kako u kojoj brzini. inace oc.t mapa upravlja sistemom ma zajebavam se...pa vidi tu pukotinu oko IC šta si rekao...
Gonzaga Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Pad tlaka je samo na visokim okretajima ( 5000rpm+) ili ?
tonci Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Pa fire ti je lijepo rekao...zamisli to kao da si skininuo cep na izalzu iz motora. Povecao si protok zraka kroz motor, a kroz turbo je ostao isti, pa je time tlak prije motora pao. Sama cinjenica da auto ne ide losije ti sve govori.
tcode Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Tlak stvara sav onaj zrak koji nije uspio ući u motor. Ako motor prodiše, normalno je da tlak opadne.
Willy Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Dali to znaci da turbina ostaje bez daha? npr. da auto ima veci turbo dali bi isto doslo do pada tlaka?
mrlakis Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Pa fire ti je lijepo rekao...zamisli to kao da si skininuo cep na izalzu iz motora. Povecao si protok zraka kroz motor, a kroz turbo je ostao isti, pa je time tlak prije motora pao. Sama cinjenica da auto ne ide losije ti sve govori. logicki,samo imam jos nekih simptoma,pa cisto da potvrdim svoje promisljanje i da iskljucim turbo
tcode Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Dali to znaci da turbina ostaje bez daha? npr. da auto ima veci turbo dali bi isto doslo do pada tlaka? Pao bi tlak i sa većim turbom. Osim ako nema neku regulaciju boosta, pa elektronika podigne boost nazad na zadanu vrijednost. U tom slučaju i snaga ide gore. I sve to pod uvjetom da turbo već prije nije bio na limitu svog protoka.
Willy Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Na to i ciljam, dali stock ecu ima takvu vrstu regulacije boosta?
fire Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Na to i ciljam, dali stock ecu ima takvu vrstu regulacije boosta? Ovisi koji. Npr stari ecu-i na 1.8t reguliraju boost prema protoku zraka. Znaci nije zadan boost,nego protok zraka.
Willy Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 (edited) :thumbsup: Znaci da se i turbo rastereti... Edited March 30, 2015 by Willy
Beli Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 logicki,samo imam jos nekih simptoma,pa cisto da potvrdim svoje promisljanje i da iskljucim turbo Nesto kod tebe nevalja.. Ti imas noviji tip ecu-a sa maf i map senzorima.. To sto si stavio otvoren ispuh na tu k03s si samo dobio, pogotovo u visim okretajima.. Ti moras imati boost leak najvjerojatnije.. Iz iskustva kazem da na tom motoru sa original i sa otvorenim auspuhom bude mala razlika.. a ecu izregulira boost
Gonzaga Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 (edited) Da se ponovim: gdje točno pada tlak? tj. na kojim okretajima? Moj k03s drži 1bar@6000rpm-a Edited March 30, 2015 by Gonzaga
Ammut Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 (edited) Da se ponovim: gdje točno pada tlak? tj. na kojim okretajima?Moj k03s drži 1bar@6000rpm-a Meni se prije to događalo na 5500 okretaja,a promijenio sam par stvari pa nisam siguran što me zezalo. S tim da je gore veći turbo i auspuh je isti od prvog dana pa nije do njega sigurno, Sada mi se opet desi na istim okretajima no ne pada odmah kao prije nego nekako sporije. S tim da ima dana kada je sve ok. Mislim da me zeza boost leak na crijevu od IC-a do klapne jer je dosta napeto pa se vjerojatno izvlači cijev iz gumenog crijeva pri radu nosača motora. Boost leak test bi trebao dati konkretniji odgovor. Edited March 30, 2015 by Ammut
fire Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Da se ponovim: gdje točno pada tlak? tj. na kojim okretajima?Moj k03s drži 1bar@6000rpm-a k03s na 6000rpm je cak manja snaga na 1bar nego na 0.8bar-a. Nema smisla tako mali turbo peforsiravati. Pogotovo na dobro protocnoj glavi kao 20v. Jos ako ima varijabilnu bregastu, onda je jos veca razlika. Nije uvjek veci boost, veca snaga.
mrlakis Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 razlika je ogromna i mislim da definitivno nesto nije u redu,ali auto i dalje dize jebeno,bar za moje pojmojmove.jednostavno provrti brzo drugu i trecu brzinu,u drugoj na poznatim mjestima provrti i ukljuci esp puno cesce nego na oem ispuhu.nisam jos pogleda po motoru jel di pusta tlak,ali se sjecam jednom prilikom kad je pustao da se culo i u kabini. inace drugi simptomi su velika potrosnja ulja i bijeli dim,ali samo dok je motor u vakumu,sumnjam na gumicu ventila,jedan cilindar ima tlak 8.8,drugi su blizu deset. kad sam vrsio izmjenu auspuha pokusao sam razdrmati osovinu i nije bilo velikog lufta na osovini,ali se nekako i nije dala zavrtiti osovina,mislim zavrti se ali mi nekako i nije to,to. auto je na chipu ravno 100000 km,znam da su nekima na skn puno prije rikavale turbine. nedavno kad sam provao jednu istu turbinu skinutu sa auta klapala je puno jace nego moja,doslovno duplo
JosipZG Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Boost leak test bi trebao dati konkretniji odgovor. kolko sam upoznat ovo tebe već dosta dugo muči, kad ćeš napravit taj test?
Ammut Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 kolko sam upoznat ovo tebe već dosta dugo muči, kad ćeš napravit taj test? To je već odrađeno,test je napravljen i našao sam dvije pukotine na IC-u,to je sanirano i promijenio sam gumena crijeva,te crijeva za N75 ventil. Uz sve to promijenio sam i sve obujmice. Sve je bilo ok do prije cca 2 mjeseca i počelo je opet. Što se tiče novog testa odradit ću to za par dana. Trebaš li i ti pa pitaš ili si sve posložio pa bi jurio?
JosipZG Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 (edited) ma pitam jer se sjećam da si to već par puta spominjao. znači opet se ponovilo nisam sve, nešto zeza i mene pa ću to probati danas/sutra kad mi se garaža oslobodi. al vozi ok malo smo OT, isprika mrlakisu Edited March 31, 2015 by JosipZG
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now