Jump to content

Dim na hladno i kod vracanja gasa!


Recommended Posts

Znaci radi se o 1.8t u Cupri

Kad je upalim baci malo dima,kad stoji na leru isto kad dam gas baci malo dima.Potrosnja ulja zanemariva,u 3000km mozda 3-4 deca,ali ide mi na zivce taj miris ulja!

Dali je to do turba,usis mu je poprilicno uljen!

Ako je kome dati da srredi turbo,Kimiu??koja bi to red velicine bila cijena?

Dali bi pomoglo ako bi odusak spoio u occ?

Link to comment
Share on other sites

Nemora biti , na 1,8 T motoru odušak motora ide na Carbon kanister onu crnu kao gljivu malu plastičnu i ona se vrača nazad u usis. Masu puta pukne membrana i slini nazad u usis. PCV ventil dolje isto tako tj odušak koji ide sa filtera ulja tamo pa slini svuda okolo.

Link to comment
Share on other sites

alfa i kod mene slican problem,kad sam mijenjao auspuh prova sam micati osovinu turba i nema nesto lufta,meni pusti lipi oblak dima kad stanem na semaforu ,kad je hladan nisam primjetio da zadimi,ali kad je vruc da

 

Ovog se sjecam kod mene na proslom nissanu, prica je bila za stock turbo, cim mu maknes lince i stavis full protok, navodno zbog manjka backpresurea kad pustis malo na leru, pocne dimiti. Naravno to je zbog loseg rurba ali navodno sa protocim lonce puno prije prodimi stariji turbo. Meni je tako dimio po malo, pa je poceo sve jace i to bi se mjenjalo, malo bi dimio ulje pa onda malo vodu, uglavnom je to vise voda bila. A dima je na kraju bilo da je cijela ulica bila u gustoj magli nakon 1 min na leru.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...