gandi Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 ili tempra 4x4, 155 Q4, dedra integrale. u čemu je razlika kod pogona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 (edited) delta,dedra i 155 su isti pogoni tempra je skroz drukčiji ak me sječanje na Tempru dobro služi Edited February 6, 2009 by Seb Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted February 6, 2009 Author Share Posted February 6, 2009 znam da je odnos na tempri više snage naprijed, dok je za alfu 155 više snage iza. kažeš da su integrale i Q4 isti pogoni. to isto nisam znao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinkec Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Jedan citat This was the Alfa 155 Q4 with a turbocharged 186bhp twink - based on the Lancia Integrale. The 'Q4' refers to the 4 wheel drive system also borrowed from the Integrale - with three differentials. All this adds another 200kg to the weight of a standard Alfa 155 Twin Spark. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Ako kaj pomaze, Integralka diff, prednji je normalni otvoreni, straznji je torsen ,a u sredini ima planetarni razdjelnik momenta sa ferguson (visco) spojkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 sva 3 su jako slicna, ali i jako razlicita zajednicko imaju: kucista, poluosovine, kardan dedrin je identican temprinom samo je razlika u vilici kuplunga i duljini getribe (tempra ima 115 konja a dedra 50 vise). imaju srednji dif sa raspodjelom vece snage na prednje kotace (56% napred i 44% iza) q4 ima sve isto kao i ova dva samo ima iza torsen diferencijal (ovi imaju otvoreni sa on/off 100% sperom) i ima srednji dif koji vecu silu gura na zadnje kotace (47% napred, 53% iza) to ti je sva razlika Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted February 6, 2009 Author Share Posted February 6, 2009 delta,dedra i 155 su isti pogoni dedrin je identican temprinom :doh: ne vas dvojica... ajde se dogovorite koji je u pravu (odnosno koji se zahebo) :rofl: uglavnom, tempra ima 56 % snage na prednje korače, 44 % na zadnje, otvoreni diff. a što bi bila ova on/off 100% špera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 ja imam temprin pogon na fiatu, tako da govorim istinu mozes upalit 100% blokadu difa (zadnjeg) po potrebi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 ja sam zajebo izrazeči se malo previše bukvalno ne obračajuči pažnju na detalje:doh:...točnije je što je Alfa reko:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa_vd Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Ja iman kući sve te getribe,složene i rastavljene,razlika između integralke i Q4 je u konačnoj dužini difa,nesićam se toćno,ali od Q4 je jako duži dif nego od integrale,imam oba sa strane,ja koristim na alfi od Q4 jer mi je jako dug i to mi paše ide auto u 4 brzini preko 230km,a integrale nemože ni u 5 toliko Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesko Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Ja iman kući sve te getribe,složene i rastavljene,razlika između integralke i Q4 je u konačnoj dužini difa,nesićam se toćno,ali od Q4 je jako duži dif nego od integrale,imam oba sa strane,ja koristim na alfi od Q4 jer mi je jako dug i to mi paše ide auto u 4 brzini preko 230km,a integrale nemože ni u 5 toliko Na koliko ti okretaja ide u četvrtoj 230km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa_vd Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Na koliko ti okretaja ide u četvrtoj 230km/h Oko 7300-7400 Iman iz budimpešte listiće s vožnji s svim mogućim vremenima,izlazna na 402 mi je 220km a tu sam na nekuh 7100-7200 tako da po tome znam!i to je pravih 220,ne po satu,jer mi sat ne radi,i isto tako sam mirija po tazi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now