Alfaludak Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Iskreno, ja nisam primjetio ama bas nikakvu razliku na svom autu. Kakva su vasa iskustva? (naravno vi koji ih imate) Ja sam imao gumene na alfi cijelo vrijeme i sve 5, stavio te opletene sa fiata i nema apsolutno nikakve razlike, mislim da je to ipak samo za divljake koji voze po stazama svaki dan i koji koce na granici blokiranja slicka Sad ce neko rec da mu je kocnica "tvrđa" :huh: Mozda je tvrđa u odnosu na truli gumeni lajtung koji je star 10 godina i sav je ispucao, ali novi gumeni je isti kitić ko i taj opleteni
stealth Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Isti kurc, takodjer,kad sam imao Cromu naprijed stavio pletene, pa gumene nove original, ista pasta...cak je pleteni poceo slinit na spoju...
Akula Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 imao stari gumeni...pa na gomilu preporuka na koje sam naišao dao napraviti pletene...ista stvar,još je pletena slinila ulje...skinuo pletene i u smeće i uzeo nove gumene
tcode Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Yep, same here. No difference at all. Ali zato ljepše izgleda :lol:
Gear Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 ne kuzim zasto bi i bilo razlike?? mislite kao guma se rasteze pa je kocnica meksa? mislim da je stijenka gumenih lajtunga jos opletena konopom iznutra dovoljno kruta da je svako rastezanje zanemarivo.
Dottore Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 imao stari gumeni...pa na gomilu preporuka na koje sam naišao dao napraviti pletene...ista stvar,još je pletena slinila ulje...skinuo pletene i u smeće i uzeo nove gumene gdje točno slinila?? ja na svome još 2 godine ne vidim niti manijak ulja .:huh: a ovisi o tome kako se držali opletene.. malo divili, malo savijali itd....
Japanac Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Mozda je tvrđa u odnosu na truli gumeni lajtung koji je star 10 godina i sav je ispucao, ali novi gumeni je isti kitić ko i taj opleteni takje ........
killercivic Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 da se neko mora više namučit da ti presječe lajtung
Lacko Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 da se neko mora više namučit da ti presječe lajtung Jedini pravi odgovor
filip00 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 da se neko mora više namučit da ti presječe lajtung beNve javlja ako fali ulja za kocnice cim ga sfali, tak da dzabe rezes lajtung kad ne moram ni krenut, vidit cu da ne stima nesto :lol:
mr_G Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ali dok ne stisneš kočnicu možeš navući i 250 i onda lagano... :jawdrop:
Japanac Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ako ce mi netko precvikat lajtung to ce onda sigurno bit dok sam negdje sparkiran... a ma gdje bio sparkiran, sigurno ću se prvo isparkirat il uključit u promet, gdje ću bar jednom stisnut kočnicu, a uostalom kočnicu treba držat i kad pališ auto, zajedno s kuplungom blago vama koji čim sjednete u auto, idete ganjat 250
joke6 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 znam da je prije nekog vrimena "tamo" na forumu neko pisa da je ogromna razlika mada nevirujen u to
Japanac Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 ja kad sam ih stavio na crvenu osjetilo se da auto bolje koci, ali sam u isto vrijeme stavio nove diskove, plocice, 5.1 ulje, i lajtunge
Marko Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 to sto su lajtunzi izvana gumirani ne znaci da ne drze ipak to nije komad obicne gume nego unutra ima ojacanja. svi automobil/kamioni/radni strojevi imaju takve lajtunge. neznam kak se ponasaju celicni pleteni lajtunzi kod vecih hodova ovjesa i vibracija, ono tipa kaj ce bit s tim lajtungom za 3 godine
filip00 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ako ce mi netko precvikat lajtung to ce onda sigurno bit dok sam negdje sparkiran... a ma gdje bio sparkiran, sigurno ću se prvo isparkirat il uključit u promet, gdje ću bar jednom stisnut kočnicu, a uostalom kočnicu treba držat i kad pališ auto, zajedno s kuplungom blago vama koji čim sjednete u auto, idete ganjat 250 pa ne palim auto s kocnicom lol, kuplung da, ali kocnica ne..imam rucnu..... a kocnicu pritisnes uvijek kad se isparkiras, pa sigurno nisi uvijek guzicom unutra i spreman za ukljucivanje na autobahn :lol:
Gear Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 prespojis sajlu gasa na sve tri pedale, pa si siguran.:lol:
mrlakis Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 stavio ih na svoje auto i isto kao i vi nisam osjetio razliku,ali onako tehnički gledano trebao bi biti bolji odziv kočnice i čvršči ugriz ali to je stvarno teško osjetiti,ali onaj tko vozi utrke i vadi iz kočnica zadnji atom sigurno osjeti.
bOzO Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 prespojis sajlu gasa na sve tri pedale, pa si siguran.:lol: sarafima ili moze i cvorovi mornarski? ni ja nisam osjetio bitnu ikakvu razliku, osim sto su pleteni ljepsi kad se gledaju ne.... imam ih 3g na autu i ne pustaju za sada mjesto radnje VEP HIDRAULIKA/vrapce jedino kad ubacim u Reli onda mi je ko slabija malo kad gledam...:cice:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now