IgoRR Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 tko prodaje filtere? trebao bih ponudu za KN E-2986 ili BMC FB643/08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Zajebali bi se za kn....za gotovo svaki imam mjerljivu razliku nikad manju od 5ks... Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 2-3-5 ili 10ks više, a za uzvrat da mi usisava 100x više prašine od normalnog filtera koji košta 100kn i promjenim ga svakih 10.000km? Lako za MAF Senzor, što je s nečistoćama koje ulaze u cilindre, ulje, turbinu itd. ? Da ne govorim o tome da na Dyno stolu možda i da 5ks više jer je poklopac motora otvoren dok hladan zrak puše preko njega, a što se događa s performansama kada se poklopac motora zatvori, a ovaj umjesto 20˙C usisava 100˙C ? Na kojem god autu sam ga imao usisna cijev je bila prljava / prašnjava, tj. kada bi prstom prešao preko nje - prst bi bio crn. S originalnim filterom zraka prst = čist. K&N i ostali filteri koji propuštaju više zraka? Ne hvala. http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html “Accumulative Gain” is the total amount of dirt that passed through the filter during the test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 recimo koja je korist od k&n , kad motor od 120, 150 i 210ks imaju isti filter, šta bi sad ovaj od 120 trebo dobit s k&n-om, kad kroz običan može proć dosta zraka i za duplo ks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 OK, hvala... Doduse litra Renocleana je 30 kn, a 2 litre Dimera 50 kn, a 750 ml Arf Professional je 18 kn... Računaj da je dimer na kile ne litre i tiih 2kg je cca 1.8 litara al opet bar 1/5 se mora razrjedit što je vec 10 litara...a za filtere ga 1/10 razrjedim Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 (edited) 2-3-5 ili 10ks više, a za uzvrat da mi usisava 100x više prašine od normalnog filtera koji košta 100kn i promjenim ga svakih 10.000km? Lako za MAF Senzor, što je s nečistoćama koje ulaze u cilindre, ulje, turbinu itd. ? Da ne govorim o tome da na Dyno stolu možda i da 5ks više jer je poklopac motora otvoren dok hladan zrak puše preko njega, a što se događa s performansama kada se poklopac motora zatvori, a ovaj umjesto 20˙C usisava 100˙C ? Na kojem god autu sam ga imao usisna cijev je bila prljava / prašnjava, tj. kada bi prstom prešao preko nje - prst bi bio crn. S originalnim filterom zraka prst = čist. K&N i ostali filteri koji propuštaju više zraka? Ne hvala. http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html “Accumulative Gain” is the total amount of dirt that passed through the filter during the test. https://www.bobistheoilguy.com/airfilter/airtest3.htm Računaj da je dimer na kile ne litre i tiih 2kg je cca 1.8 litara al opet bar 1/5 se mora razrjedit što je vec 10 litara...a za filtere ga 1/10 razrjedim Ne znam kaj bi s toliko Dimera, to bi mi trajalo godinama :lol: Arf je zakon :lol: Edited October 13, 2016 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 https://www.bobistheoilguy.com/airfilter/airtest3.htm Ovom rečenicom je sve rekao: "The poorer flowing filters, remove more particles, and the better flowing filters remove less particles" s time da bih dodao da se sad testiranja ne provode na oko "koji je prljaviji" nego postoje metode i uređaji koji to rade. Ako ti je automobil prije bio "mrtav" na 5000okr, a s K&N-om je živ, logično je da uvlači više zraka i naravno - prašine, smoga, zmazanoća i svega ostaloga. K&N + 2.0TFSI sam prije 10 godina mjerio navaljcima u CVH gdje su mi s tvorničkim filterom izmjerili 189ks, a s K&N panel filterom 188ks. Zvuk je bio drukčiji, ali to je sve. Možda čak negdje imam dyno ispis, davno je to bilo. I da, možda će K&N 5ks više na nekim autima, no cijenu će platiti motor jer će usisavat smeće. S druge strane, nitko auto neće voziti od 0 - 500.000km, već ćeš ga se pokušati riješiti nakon 20-30-50.000km, a onda će se novi vlasnik čudit zbog loše kompresije u cilndrima i povećane potrošnje ulja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 Ovom rečenicom je sve rekao: "The poorer flowing filters, remove more particles, and the better flowing filters remove less particles" s time da bih dodao da se sad testiranja ne provode na oko "koji je prljaviji" nego postoje metode i uređaji koji to rade. Ako ti je automobil prije bio "mrtav" na 5000okr, a s K&N-om je živ, logično je da uvlači više zraka i naravno - prašine, smoga, zmazanoća i svega ostaloga. K&N + 2.0TFSI sam prije 10 godina mjerio navaljcima u CVH gdje su mi s tvorničkim filterom izmjerili 189ks, a s K&N panel filterom 188ks. Zvuk je bio drukčiji, ali to je sve. Možda čak negdje imam dyno ispis, davno je to bilo. I da, možda će K&N 5ks više na nekim autima, no cijenu će platiti motor jer će usisavat smeće. S druge strane, nitko auto neće voziti od 0 - 500.000km, već ćeš ga se pokušati riješiti nakon 20-30-50.000km, a onda će se novi vlasnik čudit zbog loše kompresije u cilndrima i povećane potrošnje ulja. Moje je misljenje da je bitno da ne ulazi vece smece, tipa da sprijeci ulazak kamencica koji bi ostetio krilca na turbopunjacu... Mirkoprasinu propustaju svi, neki u vecoj kolicini, neki u manjoj... Nekako je logicno da, ako je u pitanju "performance" filter, da ce propustati vise prasine, jer ako je istih dimenzija kao serijski (panel filteri koje vecina nas koristi), na neki nacin mora propustati vecu kolicinu zraka, a ne propusta ju zbog povecanja velicine filtera, nego zbog manjka filtracije... Ali izmedju ostaloga ulja u sebi i zbog toga imaju razne deterdjente, a najveci dio te prljavstine se na kraju pronadje u filteru ulja... BTW ovaj je radio test kao ti, nakon xy kilometara je provjeravao da li je nakon filtracije prljavo, kod njega nije bilo: Sto se dobitaka tice, to je upitno, na nekima se nesto dobije, na nekima ne... Hic evo gore kaze da je na svakom mjerenju bila razlika od barem 5 KS u korist protocnog filtera zraka... Mislim da je tu na forumu netko napisao da je na M3 (ne znam kojem modelu) dosta velika razlika izmedju serijskog i protocnog... Npr. dizeli sa protocnim filterom zraka manje dime, neki mozda i zbog toga stavljaju... Na kraju krajeva to je kao i remap, nitko te ne sili da ga stavljas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now