Jump to content

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

...ajde Insane, skini mi se iz topica i furaj, svoje frustracije i ironije furaj s frendovima pred duckasom..imam auto od 5 mj.,sta sam trebao napraviti..raskopat auto u saraf i napravit inventuru svih komponenti i sarafa..kae z glavom...bok bok

-kod cijevi je problem sa senzorima, da...ovako su bar posarafljeni na kuciste od DPF-a, on na off i bok bok

-jos jedno pitanje kad smo vec u djiru..ima li sadrzaj DPF-a kakvu vrijednost ili je za smece..ako je tajna ili tabu, moze info u box.

Edited by Robiii
Posted

Raspitaj se šta se dešava s ispuhom ako izbiješ unutrašnjost dpf-a, meni na Tiguanu nije baš bilo idealno. Auto je jedan dan u međufazi mape i dpf/egr off išao osjetno življe nego nakon fizičkog vađenja. Čak sam vratio serijski zadnji lonac umjesto cijevi poslje, u principu bi trebalo proračunati ispuh bez dpf-a ali sam prosljedio auto dalje pa nisam ništa poduzimao. Ide on puno bolje nego serijski ali ne kako bi mogao...

Posted (edited)

Da, problem je na tehničkom, a pogotovo će tek biti problem u budućnosti - savjet da se DPF izbija komplet iznutra (nema nikakvog značaja sadržaj kao katalizator ako to misliš :D) kućište izvana ostaje OEM a eventualno se iznutra zavari protočna cijev istog promjera kao ostatak auspuha.

Da se izbjegne backpressure koji bi se mogao stvarati jer u principu imaš još jedan 'prazan' lonac tako.

Edit:

BM čini mi se da nisi vario cijev unutar DPF-a?

Edited by Branx
Posted (edited)

ja na večini auta mogu napravti dpf off, tako da se senzori mogu odštekat skroz tako da ni gola cijev nije problem

e sad kod ovih šta imaju dpf gore odma poslje turba je problem nemožeš samo cijev zavarit nego treba radit downpipe, a to je skuplje pa ljudi rađe samo izbiju

Edited by killercivic
Posted

cudo.....koja nauka oko dpf-a

Skineš dole, ugasiš u software-u usput malo digneš snagu i voziš se ko da ga nikad nije ni bilo

Posted

Ak se skine dpf, dali je u autu bucnije ?bmk za vani kak se cuje , al unutra jel se dobije onaj dublji zvuk da smeta na autoputu recimo ?

Posted
  Dinac said:
Ak se skine dpf, dali je u autu bucnije ?bmk za vani kak se cuje , al unutra jel se dobije onaj dublji zvuk da smeta na autoputu recimo ?

kako na kojem autu, nekad se samo glasnije čuje, nekad se počne turbo čut kak fućka, nekad neka rezonancija u nekim okretajima, nekad ništa

Posted

Tiguan dublji zvuk u leru, iritantna rezonancija u srednjima i hukanje turbine na jači gas :lol: Sve u svemu da ga vozim i dalje slagao bi komplet auspuh, ovako za koga je dobro je :lol: :lol:

Posted

DPF je jedno od najvecih sranja koja se moze staviti na dizelasa.

Ja sam to sebi na Vitari uklonio i preporodio auto. Naravno s laganim remapom ;)

Posted

Ja nisam vidio nikakvu razliku, mapa da naravno ali vađenje dpf i blindiranje egr ništa nije donjelo tj možda je i oduzelo... Briga me, sad ionako samo benzince gonim :lol:

Posted (edited)

-separator (filter) uljnih para (cestica) na engleskom?, ne stignem guglat, a nekom je to u rijecniku ko dobar dan. Hvala

-DPF I EGR su off..sad izbijamo raspadnuti DPF fizicki, btw, hvala djecki

Edited by Robiii
Posted
  Bezimeni said:
Jel zezaju na tehnickom ako se stavi cijev umjesto dpf-a, posto se na oko vidi da je kemijano?

ostavis originalni izvanka...unutra navaris cijev.....ako se vec toga bojis :D

Posted

ovo moje rijeseno prije 3 dana...DPD+EGR of, skinut, izbijen, zavaren..sve sljaka, lakse dise, malo bolje ide i to je to..Hvala na info. i pomoci

-i da, sadrzaj se moze prodati...

Posted

Bez ljutnje al ono...zivciraju me topici gdje ljudi traze savjete i pomoc, na kraju naprave to sto im je trebalo i na kraju napisu samo rjeseno i bok... Pa daj budi toliko fer i napisi kod koga kako zasto i eventualno okvirno kolika je redovna cijena (jbg sad popust je relativan pa...)... Eto, just my 2 cents...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...