Freak Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Instalaciju dizni (orginal) sa izmjenom sam platio cca. 500 kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Tako je, to je bio jedan od slucaja "duhova" kod mene na 1.9 tdi 130. Kao i to da je auto kod bivseg gazde bio bez problema, a onda je krenuo raspad sistema Bio je! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Bio je! Cujem da ni sad nema problema s ovim jel? Offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Cujem da ni sad nema problema s ovim jel? Offtopic Kaj god Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Instalaciju dizni (orginal) sa izmjenom sam platio cca. 500 kn Di? Ja za 2.0 tdi pd 140ks (bkd) nabavio u tokicu s popustom za 900 cini mi se... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Di? Ja za 2.0 tdi pd 140ks (bkd) nabavio u tokicu s popustom za 900 cini mi se... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Serviser kupio originalni dio u ovlastenom (gdje radi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Bela, obzirom na problem, osobno bi krenuo od pumpe goriva u rezervaru (dobavne pumpe). Ona mora imati konstantni pritisak izmedju 0,5 i 0,7 bara (cesta greska je da ne radi dobro kad se pumpa ugrije). Ujedno provjeriti i propusnost filtera goriva. Sljedece za provjeru je tandem pumpa ciji tlak mora biti min. 7,5 bara na 4500 o/min i min. 3,5 bara na 1500 o/min. U oba slucaja mjerenja motor mora biti zagrijan ( 85+°C). Nakon toga, obzirom da tesko pali, prekontrolirati senzora temp. vode . Naime temp. vode je bitna za startnu kolicinu koju ce dizna uspricati u trenutku paljenja. Sto se gubitka snage u voznji tice, problem moze biti varijabila na turbini koja regulira broj okretaja turbine a samim time i tlak punjenja (el. ventil koji upravlja vakumom ili mehanicki blokirana varijabila). Gubitak snage moze uzrokovati i zacepljen / ostecen katalizator (blokiran ispuh) pa ni to nije za zgoreg provjeriti. Zatim , kao sto su ti neki clanovi napisali, ozicenje injektora koje je vrlo cest problem na starijim PD motorima, mada, ECU bi zapamtio gresku ( misfire na nekom od cilindara koji bi bio vidljiv i na leru - motor se trese i ne radi dobro ) obzirom da kazes da je spajan na VCDS. Ima tu jos toga za provjeriti (bregasta, elementi u injektoru / valjcic za prenos gibanja klackalica-bregasta-injektor kao i podešenost cijelog mehanizma ) Nadalje, preventivno bi promijenio gumice na injektoru jer je poznato da znaju stvarati problem sto se ubrizgavanja tice. Drugim rijecima, otiđi kod nekog ko dobro pozna PD motore i ima opremu za ispitivanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Hvala svima naravno, prenosim mu sve pa neka vidi, kao i poziv killercivica da doveze auto kod njih i da ce rijesiti, pa nek on vidi, vozac je kamiona pa ga kroz tj nema a zena i troje klinki doma trebaju auto kroz tjedan pa to sve otezava situaciju da je par dana bez auta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Evo kvara neki jebeni senzor od 150 kn od temperature Javim kasnije kad mi javi kad mi javi kak se tocno zove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Kak ste otkrili u cemu je stvar? Javi o kojem se tocno radi... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Decko kaj radi u vw servisu kaze da je bilo x takvih slucajeva. Iako je donio vw dijagnostiku gresaka nije bilo osim da jedna dizna ne radi kako treba. Uglavnom taj senzor je povezan sa xx stvari na autu i izmedju ostalog i kontrola kolicine uspricavanja goriva kod paljenja auta ide preko njega .... cekam da mi javi negde je u Eu to Mi jutros poslao poruku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Zanimljivo, tnx na info! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Decko kaj radi u vw servisu kaze da je bilo x takvih slucajeva. Iako je donio vw dijagnostiku gresaka nije bilo osim da jedna dizna ne radi kako treba. Uglavnom taj senzor je povezan sa xx stvari na autu i izmedju ostalog i kontrola kolicine uspricavanja goriva kod paljenja auta ide preko njega .... cekam da mi javi negde je u Eu to Mi jutros poslao poruku. to je ono sta je Miki gore objasnio.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Da točno to što je Miki naveo da je bitno za stratnu količinu goriva. Miki je bio redosljedom točan kao i uvijek, THX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lim@ RS Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Bravo Miki! Al greska dizne bojim se da ecu nije bezveze zabiljezio, to bi mogo bit uzrok safe moda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktor Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Je, al svako malo je po MIkiju bilo drvlje i kamenje po forumu... :yes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Radi se o senzoru temperature vode, ZELENI senzor, cca 200 kn trošak, na oem vw dijagnostici nije bilo greške senzora, auto složen, svima hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Mislim da ni nemoze biti greska kad baca temperaturu, ali baca krivu. To se vidi u measuring blocks ili po logu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now