imart143 Posted November 10 Share Posted November 10 Puno, 1000+€ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 10 Author Share Posted November 10 5 hours ago, tolt said: Kolika je cijena charge coolera da se zamijeni na dizelani? cca? recimo za 2.0tdi tipa golf/tiguan nesto tako? Orignal je oko 1300-1400E s popustom + posao. Zamjenski je oko 400E s popustom u tokicu, ali auto trajno izgubi snagu. Za model 190/200/203 hp nema zamjenskih trenutno. Najveci problem je dok stavis novi i ako nista ne promjenis mozes ocekivati za 30-50kkm opet identicne probleme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted November 10 Share Posted November 10 Sta konkretno mislis na nista ne promjenis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 11 Author Share Posted November 11 11 hours ago, tolt said: Sta konkretno mislis na nista ne promjenis? Znaci dog god je tvornicko stanje motora, on ce se prljati. Tako je projektiran. Znaci stavljanje novog chargecooler je krpanje, ne rjesenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted November 11 Share Posted November 11 Šta se dogadja s 9g mjenjacima? Ja sam do sada imao dva 7g i radili su bez greške. Jedan 200000 imao, drugi 300000.Poslano sa mog 2201123G koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted November 11 Share Posted November 11 2 hours ago, fire said: Znaci dog god je tvornicko stanje motora, on ce se prljati. Tako je projektiran. Znaci stavljanje novog chargecooler je krpanje, ne rjesenje. A sta je po tebi rjesenje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 11 Author Share Posted November 11 11 minutes ago, tolt said: A sta je po tebi rjesenje? Stopanje drugog egr za pocetak, jasno prije toga ciscenje ili kupovina novog chargecoolera. Jasno, svi se sjete kada je sve vec mrtvo. 9g menjaci imaju znacajno vise problema od 7g, a najveci je problem sto se nedaju klonirati. Znaci nemozes ti kupiti drugi 9g menjac i staviti na auto. Mora sve ici preko ovlastenog, a oni ce rade staviti novi 9g menjac i naplatiti. btw za 7g menjace je dokazano da imaju u softveru countere kada ce aktivitirati fiktivnu gresku i nece voziti. Na srecu jedan hrvat je nasao resenje za ponistiti to i obogatio se. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 11 Share Posted November 11 @fire 2015-16-17 Porsche Macan S sa 3.0 motorom, kakva su ti iskustva? Znam za transfer case problem koji je rjesavan u produzenoj garanciji, i curenje na poklopcu lanca, ali i to je jeftini fix, ima li jos sto specijalno da je problematicno, na sto obratiti paznju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 11 Author Share Posted November 11 3 hours ago, Gabre said: @fire 2015-16-17 Porsche Macan S sa 3.0 motorom, kakva su ti iskustva? Znam za transfer case problem koji je rjesavan u produzenoj garanciji, i curenje na poklopcu lanca, ali i to je jeftini fix, ima li jos sto specijalno da je problematicno, na sto obratiti paznju? Ti su puno bolji nego audi iz tog doba, kasne s motorima pa nemaju ta nova losa sranja(ventil za skidanje tlaka ulja itd). Znaci kao stariji v6 motori prije 2015 godine koji su ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 11 Share Posted November 11 9 minutes ago, fire said: Ti su puno bolji nego audi iz tog doba, kasne s motorima pa nemaju ta nova losa sranja(ventil za skidanje tlaka ulja itd). Znaci kao stariji v6 motori prije 2015 godine koji su ok. pa tako i ja citam okolo, da su generalno ljudi jako zadovoljni, i nema nekih pretjeranih kriticnih problema. ispada da je porsche bolja kupnja nego audi tih godina, a kolko gledam rezervni dijelovi nista specijalno skuplji nego za audi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted November 11 Share Posted November 11 5 hours ago, fire said: Ti su puno bolji nego audi iz tog doba, kasne s motorima pa nemaju ta nova losa sranja(ventil za skidanje tlaka ulja itd). Znaci kao stariji v6 motori prije 2015 godine koji su ok. koji stariji v6 motori prine 2015? 3.0 TFSI? @Gabre Mislim da je q7 do modelske godine 2019 koristio stari supercharged 3.0 TFSI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 12 Share Posted November 12 55 minutes ago, Kegalj said: koji stariji v6 motori prine 2015? 3.0 TFSI? @Gabre Mislim da je q7 do modelske godine 2019 koristio stari supercharged 3.0 TFSI. ma ne mogu se odlucit izmedju Q7 prve gen2013-2015, A7 2014-2017, i Macan 2015-2017.... a tako su i cijenom... taj 3.0 supercharged koliko god bio super kad je ispravan, je isto tako pun poznatih problema, od potrosnje ulja, do lanca, do usisnih klapni... bas onako lutrija. tri potpuno razlicita auta, Q7 bi bio najprakticniji ali i najdosadniji, A7 najmanje praktican ali najzabavniji, a Macan je zlatna sredina izmedju ta dva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted November 12 Share Posted November 12 8 hours ago, Gabre said: ma ne mogu se odlucit izmedju Q7 prve gen2013-2015, A7 2014-2017, i Macan 2015-2017.... a tako su i cijenom... taj 3.0 supercharged koliko god bio super kad je ispravan, je isto tako pun poznatih problema, od potrosnje ulja, do lanca, do usisnih klapni... bas onako lutrija. tri potpuno razlicita auta, Q7 bi bio najprakticniji ali i najdosadniji, A7 najmanje praktican ali najzabavniji, a Macan je zlatna sredina izmedju ta dva. Samo Macan ti je na bazi Q5 koliko ja mislim dakle puno manji auto nego Q7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 12 Share Posted November 12 Macan je 2 klase manji auto od q7 i a7. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted November 12 Share Posted November 12 17 hours ago, Gabre said: ma ne mogu se odlucit izmedju Q7 prve gen2013-2015, A7 2014-2017, i Macan 2015-2017.... a tako su i cijenom... taj 3.0 supercharged koliko god bio super kad je ispravan, je isto tako pun poznatih problema, od potrosnje ulja, do lanca, do usisnih klapni... bas onako lutrija. tri potpuno razlicita auta, Q7 bi bio najprakticniji ali i najdosadniji, A7 najmanje praktican ali najzabavniji, a Macan je zlatna sredina izmedju ta dva. Jesi gledao Cayenne TDI kao opciju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 12 Share Posted November 12 14 hours ago, robert said: Samo Macan ti je na bazi Q5 koliko ja mislim dakle puno manji auto nego Q7 da, na istoj su platformi, ali je porsche izmjenjao hrpetinu toga i navodno se ne vozi ni blizu jednako. 13 hours ago, BM0021 said: Macan je 2 klase manji auto od q7 i a7. a klasu jednu je, ali mi realno i ne treba jos jedan auto velicine Atlasa koji je prostraniji i od Q7. Meni treba za mene i da mogu klince utrpati na zadnju klupu, a sada su u dobi da se mogu bez cak i boostera vozit. A da je uz to okretan i brz u prometu. To mi Q7 sigurno nece biti, a i sve me je strah kakvi su jer su po oglasnicima toliko jeftini da je zabrinjavajuce (novija generacija 2017+) Isao veceras jednog Macana vidjet, uf, kako je ljut na gasu a unutra je bas slozen kompaktno i dobro mi pase na moju visinu od 1.8m 5 hours ago, Kegalj said: Jesi gledao Cayenne TDI kao opciju? nisam, niti sam ni znao da postoji u TDI verziji, a nekako mi je taj cayene nezgrapan, ne znam zasto. Zadnji kraj mi nikako nije sjeo. Jesi ga imao prilike vozit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted November 12 Share Posted November 12 Just now, Gabre said: Nisam, niti sam ni znao da postoji u TDI verziji, a nekako mi je taj cayene nezgrapan, ne znam zasto. Zadnji kraj mi nikako nije sjeo. Jesi ga imao prilike vozit? Vozio sam 2013. godinu Isti k ko moj Touareg samo s ugodnijim interijerom. I bio je na starim gumama pa su malo bucile. Tezak u PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 12 Share Posted November 12 1 minute ago, Kegalj said: Vozio sam 2013. godinu Isti k ko moj Touareg samo s ugodnijim interijerom. I bio je na starim gumama pa su malo bucile. Tezak u PM. ma to me najvise odbija od Q7 i ekipe, to je tesko i tromo, ne zelim takva dva auta prek kucom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted November 12 Share Posted November 12 (edited) 40 minutes ago, Gabre said: ma to me najvise odbija od Q7 i ekipe, to je tesko i tromo, ne zelim takva dva auta prek kucom. Nije trom. Ima tonu okretnog momenta i 8 brzina getribu Sporije ubrzava nakon 120 i nije bas da uziva u naglim promjenama smijera. Edited November 12 by Kegalj Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted November 13 Share Posted November 13 Uzmi porsche approwed wehicleNe uzimaju obični ovjesAuto ide vrlo dobro a obzirom na kilažuU manualnom modu se vozi jako lijepo preko KapeleMoje vožnje sa dosta Zagreba i brze vožnje troši oko 11LPoslano sa mog ELP-NX9 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocky Posted Monday at 13:18 Share Posted Monday at 13:18 On 11/11/2024 at 6:48 PM, fire said: Ti su puno bolji nego audi iz tog doba, kasne s motorima pa nemaju ta nova losa sranja(ventil za skidanje tlaka ulja itd). Znaci kao stariji v6 motori prije 2015 godine koji su ok. ... koji po tebi najpouzdaniji motor za macana... kazu da je onaj dizel iz prve generacije najbolji, da je 3.0 V6 los, tek ovaj iz redizajna 2020 kad je postao 2.9 v6 da je dobar... kakvi su im oni cetverocilindrasi osnovni (motor od golfa R) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted Monday at 14:03 Author Share Posted Monday at 14:03 43 minutes ago, Rocky said: ... koji po tebi najpouzdaniji motor za macana... kazu da je onaj dizel iz prve generacije najbolji, da je 3.0 V6 los, tek ovaj iz redizajna 2020 kad je postao 2.9 v6 da je dobar... kakvi su im oni cetverocilindrasi osnovni (motor od golfa R) ? Ovaj golf 7R je los motor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marin2405 Posted Tuesday at 07:27 Share Posted Tuesday at 07:27 Ovaj golf 7R je los motor. Kod je serijala jos je i oke, postoji par mana ali puno manje od 3.0d. Definitivno manje od 3.0dSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted Tuesday at 08:37 Author Share Posted Tuesday at 08:37 1 hour ago, marin2405 said: Kod je serijala jos je i oke, postoji par mana ali puno manje od 3.0d. Definitivno manje od 3.0d Sent from my iPhone using Tapatalk Danas je postalo ok ako motor izdrzi do 50 000km i onda veci kvar. Tesko je reci dal je 2.0d vise kvarljiv. Danas je jeftnije kupiti kovanu radilicu novu, nego naci rabljenu ispravnu. Jedan poznati golf gti, na 100 000km je imao 7. motor. Mi se zezali, taj motor uopce ne traba zamjenu ulja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocky Posted Tuesday at 12:08 Share Posted Tuesday at 12:08 ... divota... onda lanac na N47 motorima djeluje kao pizdarija, a oko toga su pravili drame... ja sam gledao ove neke novije bmw-ove sa b58 motorom, ali sad ispada da su i oni skloni sranjima kako si rekao... još na kraju ispada da je najbolje uzeti starog dizel M57 šestaka ili eventualno N57... 😆 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now