Tomica93 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Vrenje i isparavanje nije isto. Po tome kad padne kisa bi uvijek bilo mokro, i nikad se nebi osusilo Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miataoldschool Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 slazem se da isparavanje na temelju temp razlike i kondenzacija ...ali ako je rasprava krenula u smislu tocke vrelista logicno je zakljuciti da apleiras na isparavanje vode u smislu promjene agregatnog stanja priblizavanjem tocki vrelišta ili ti boilng pointa vode gdje je na 60 i nizim temp to jedino moguce na drugacijem ambijentalnom podrucju nego nasem samo i iskljucivo samo zbog tlaka je to moguce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Samo da pitam jos jednom za misljenje: dobra ulja koja ekipa preporuca mahom nemaju one VW specifikacije za Tfsi.Da li je to problem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Meni rekli da to i nije bas najbolji izbor za Tfsi jer je C3 ulje odnosno da ima puuuno boljih ulja za iste novce. I da se ne zamaram previše onim normama, da li ima 504/507 ili nema. Nemamo dpf, nije dizel... Isto tako, mislim da je 5W30 nedovoljno viskozan sad po ljeti... Prelazim na 5W40 ili 5W50 vjerojatno Mobil 1 Peak Life...ili Motul 8100. Ako ti je tolika drama oko ulja, ne interesiraju te norme, a dolje si na moru - Mobil 5w50 i bok. Baš frend naručio za nadotočiti i nešto dodatno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Ako ti je tolika drama oko ulja, ne interesiraju te norme, a dolje si na moru - Mobil 5w50 i bok. Baš frend naručio za nadotočiti i nešto dodatno.U Zg-u sam skoro (vozim auto kod BB-a na servis) pa cu navratit po ulje......ono kad mi se auto pregrijao - preventivno sam odmah nakon tog stavio novo LL3 koje sad nema ni 1500km pa mi ga žao bacat van. Bar jos da tisucu-dvije odvrtim pa uzimam kod tebe 5W50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 On 8/18/2017 at 9:13 AM, Coupe VD said: Meni rekli da to i nije bas najbolji izbor za Tfsi jer je C3 ulje odnosno da ima puuuno boljih ulja za iste novce. I da se ne zamaram previše onim normama, da li ima 504/507 ili nema. Nemamo dpf, nije dizel... Isto tako, mislim da je 5W30 nedovoljno viskozan sad po ljeti... Prelazim na 5W40 ili 5W50 vjerojatno Mobil 1 Peak Life...ili Motul 8100. Javi koji dan ranije da ga naručim ako ga ne bude. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now