Jump to content

BMW X-drive

Recommended Posts

puca i na novima. znam vec tri f30 di je puko i to sve prije 200kkm. e da a i upadaju klapne iz usisne u motor i naprave slicnu havariju.
a x-drive je super dok radi ali je jako osjetljiv na razliku u opsegu guma, cim je mala razlika pocne trzat. gume i felge moraju obabeano bit sve sa bmw žigom inace te u tomicu odjebu

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

kupis auto sa quattrom i ne brines.  ovi ostali mu ne mogu vode donest.

Pocetkom godine izlazim iz podzemne garaze interspara, napadalo nesto snijega na uzbrdici na izlazu. I sjedi deda u x3 i ne moze se popeti malo se vrte zadnji, malo prednji, malo krenu sva 4. I on zbunjen drzi volan i gleda naprijed
Na kraju se vratio u rikverc i izasao van po suprotnoj traci pored njega

23 minutes ago, gmajna said:

Pocetkom godine izlazim iz podzemne garaze interspara, napadalo nesto snijega na uzbrdici na izlazu. I sjedi deda u x3 i ne moze se popeti emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png malo se vrte zadnji, malo prednji, malo krenu sva 4. I on zbunjen drzi volan i gleda naprijed emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png
Na kraju se vratio u rikverc i izasao van po suprotnoj traci pored njega emoji23.png

Hm, deda je imao ljetne ili zimske gume? :)

Pitam jer, imam Xdrive, i nemam apsolutno nikakvih problema s slicnim situacijama... u Rijeci imam jedno 600m ogromne uzbrdice do glavne ceste od kuce i nijednom do sada se nije dogodilo da nisam uspio zimi izaci po snijegu gore.

A sad OnTopic.

Imam N47D20 (160kw) i Xdrive. Auto ima 196000km i nisam nikad imao problem s lancem. Lanac se ne cuje, nista ne klepece niti zvecka. DPF me je zezao prije 2 mjeseca (navodno nije zavrsio regeneraciju pa nije htjeo auto upaliti, nakon dijagnostike sve u redu, nije bila potrebna prisilna regeneracija, sve je zavrsio sam).

Imam problem s necim a ne znam sa cim :D i to od dana kada sam kupio auto (115000km prije 3godine) i do sada je sve isto. Nesto zuji na odredjenim brzinama, kao da se vozi po punoj liniji (u mom slucaju je prvo bilo 80-120/125km/h i nakon 180km/h). Sad se cuje samo na relaciji 110-125km/h i nakon 160km/h se vec primijeti. Pun je gugl tih problema s F10/F11, kako sto i zasto.... bio je 2x u BMW garazi, bio je 2x u garazi gdje je kupljen, po njima je to "normalno", a i po tome sto citam ispada da ih 99% ima te simptome. Mozda je diff zadnji? Mozda kardan? Samo znam da se "cuje" a ne dogadja se nista... u mom slucaju, pojacam mjuzu i po gasu, doslovno...

Opet bi kupio BMW, opet bi kupio Xdrive, ali ne vise 4 cilindra :D 

• Like 1

Hm, deda je imao ljetne ili zimske gume?

Dosta dugo su bili zimski uvjeti pa vjerujem da je imao zimske

Imam prijatelja koji vozi prvi x5. Zna lokalna ekipa gdje je jebodrom i kapelica kod nas. Uglavnom, on se vise ne pokusava tamo popeti od sramote. Cak i moj brat sa spustenom alteom freetrack to pregazi kao da je ravno
  • Haha 1

2 hours ago, Xman said:

Vlado nije ti neki primjer to s Rijekom, jel' ima u Rijeci uopce minusa preko zime? :)

Ja sam vidio vise testova gdje se tipovi ne mogu popesti negdje s xdrive-om al idu sa quattrom.

Inace zivim u CH a ovdje nema nikad snijega... :D

I kroz AU, DE i SLO po zimi isto :D

Vidjao sam i ja testove, samo kazem iz prve ruke s nokianom i xdrive nisam nikakvih problema do sada imao po snijegu. 

30 minutes ago, killercivic said:

tak se i meni cuje tocno na 120, ko da je izgrebana cesta, prije i na vecim brzinama ne. kad ubacim u ler prestane. al nisam nikad mjeno ulje u difu. koje ide ulje ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Imas bmw-ovo, imas i druga. Ja stavio castrol syntrax 75w140

8 hours ago, killercivic said:

danas sam stavio nove gume, baš me zanima oće bit razlike

Mislim da nece...

Vozio sam na 20" pa sam kupio nove Dunlop Sportmaxx gume - ista stvar.

Stavio zimske 17" - isto.

Prodao 20" i kupio 19" s rabljenim Michelinkama gore opet isto.

Kupio nove 19" gume... opet isto :D

Meni je to 80-120km/h bilo bar jedno 60kkm, ali zanimljivo, nekad kad pustim gas se cuje, kad je jaci gas nikada. Kad je skroz lagano pritisnuta papucica isto se osjeti, itd...

Koji bmw imas?

9 hours ago, Gabre said:

A ja mislio da samo ja ne mogu otkriti zašto mi vibrira auto pri određenim brzinama :D

Ma nisi jedini... :D sigurno ih ima jos

Baci oko sam na Google na vibracije na bmwu, uzas.

Ljudi s novim autima, 5-6kkm, pa im pod garacijom sve mjenjaju (diff, getribu, itd itd)

Auto salta normalno, ne trese na ubrzanju, nikakvih takvih simptoma, ali taj zvuk/vibracije kao da je zrezani asfalt je uzas... pogotovo se osjeti na zadnjoj klupi dok sjedis :) 

10 hours ago, Vlado206 said:

Inace zivim u CH a ovdje nema nikad snijega... :D

I kroz AU, DE i SLO po zimi isto :D

Naravno, samo velim da ti je Rijeka bila nepotrebno los primjer :D Isao sam googlat, prosjecna temp u sijecnju 5.6 C :)

Meni je mrkla tišina, od kad sam gume promjenio. Na onim runflat a još su i potrošene bile se čulo ko da dizel lokomotiva vozi po asfaltu xD Makar generalno buka svega od motora do vjetra je 3x veća nego u audiu, ono je zbilja bilo čudo, doslovno smo na 160 slušali muziku, pričali i uz to čuli klinca kako diše dok spava, jednostavno ništa van kabine nije imalo utjecaja.

Edited by BM0021

4 hours ago, Vlado206 said:

Mislim da nece...

Vozio sam na 20" pa sam kupio nove Dunlop Sportmaxx gume - ista stvar.

Stavio zimske 17" - isto.

Prodao 20" i kupio 19" s rabljenim Michelinkama gore opet isto.

Kupio nove 19" gume... opet isto :D

Meni je to 80-120km/h bilo bar jedno 60kkm, ali zanimljivo, nekad kad pustim gas se cuje, kad je jaci gas nikada. Kad je skroz lagano pritisnuta papucica isto se osjeti, itd...

Koji bmw imas?

Ma nisi jedini... :D sigurno ih ima jos

f20, evo sa stavio zimske ripnjače , sad one rondaju stalno pa se nekuži razlika :) 

On ‎10‎.‎11‎.‎2017 at 12:05 PM, killercivic said:

f20, evo sa stavio zimske ripnjače , sad one rondaju stalno pa se nekuži razlika :) 

Evo ja danas stavio zimulje (17") i sad je puno puno bolje. Iako 110-125 se i dalje osjeti ali malo blaze, ali auto je puno meksi, puno manje se sve osjeti (grabe, prijelaze preko tracnica itd itd) :D

Usput bacili oko malo na lanac (sluh) i cini se sve u redu :)

On 09. 11. 2017. at 7:34 PM, GonzoT5 said:

Zamjeni u cijelom sistemu. 

U N se ne cuje jer si rasteretio pogon. 

Imas neku preporuku za ulja? Ili netko drugi?

Po oemparts sam dosao do ovih podataka:

Hypoid Axle Oil G1 - zadnji diff
Hypoid Axle Oil G2 - prednji diff
DTF 1 ili TF 0870 - transfer box
ATF 3+ - getriba (to bi trebao cijeli kit za zamjenu ali mislim da idem prvo sa ovim gore samo)

Sutra planiram skocit u DE do Bmwa garaze da vidim jel imaju na stanju i koje su cijene uopce. Hvala!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...