Jump to content

Gdje lakirati klijesta?

Recommended Posts

Dakle, trazim VRHUNSKOG LAKIRERA da mi polakira klijesta u crvenu boju (boju auta) i onaj Brembo znak umjesto da bude sa crnim slovima da bude sa bijelim i na zadnjim klijestima da bude samo Brembo logo, takodjer bijeli.

Naglasak je na KVALITETI & DUGOTRAJNOSTI!

Ne dolazi u obzir farbanje na autu.

Cuo sam da postoji postupak pecenja boje i graviranja logoa koji zelim? Moze malo pojasnjenje posto bi tako nesto radio jer mi se ne da vise solo farbat klijesta (premda drze 8 god bez ogrebotine, ali su 3 sloja gore) jer mi se ovo cini kvalitetnije.

Ako znate, napisite cijene tako da znam o kojoj je cifri makar okvirno rijec.

Hvala svima na konstruktivnim i konkretnim odgovorima!

• Replies 97
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Gabrek tuning

500kn!

:thumbsup:

Tnx na pokusaju, ali procitaj onaj dio posta gdje sam napisao da farbanje na autu ne dolazi u obzir, a oni to tako rade. BTW cifra je 400kn, barem meni bila.

Kad sam dosao njima pitat ih za farbanje samo su se nasmijali posto znaju kakva sam picajzla. :lol:

farbanje ja za amatere, plastifikuj to i dovidenja...

ako oces r 27 look ...

Ne zelim R27 look, pretamna crvena + crna slova.

Gdje da plastificiram?

a ko plastifikuje?

powder coat pretpostavljam?

Moze malo pojasnjenja decki?

TNX!

Evo:

Powder coating is a type of dry coating, which is applied as a free-flowing, dry powder. The main difference between a conventional liquid paint and a powder coating is that the powder coating does not require a solvent to keep the binder and filler parts in a liquid suspension form. The coating is typically applied electrostatically and is then cured under heat to allow it to flow and form a "skin." The powder may be a thermoplastic or a thermoset polymer. It is usually used to create a hard finish that is tougher than conventional paint. Powder coating is mainly used for coating of metals, such as "whiteware", aluminium extrusions, and automobile and motorcycle parts. Newer technologies allow other materials, such as MDF (medium-density fibreboard), to be powder coated using different methods.

Ali nemam pojma ko to kod nas radi :(

Edited by Kruu

Evo:

Powder coating is a type of dry coating, which is applied as a free-flowing, dry powder. The main difference between a conventional liquid paint and a powder coating is that the powder coating does not require a solvent to keep the binder and filler parts in a liquid suspension form. The coating is typically applied electrostatically and is then cured under heat to allow it to flow and form a "skin." The powder may be a thermoplastic or a thermoset polymer. It is usually used to create a hard finish that is tougher than conventional paint. Powder coating is mainly used for coating of metals, such as "whiteware", aluminium extrusions, and automobile and motorcycle parts. Newer technologies allow other materials, such as MDF (medium-density fibreboard), to be powder coated using different methods.

Ali nemam pojma ko to kod nas radi :(

Odlican post, sada znam o kojoj tehnici se radi, jos samo moram saznati tko i za koliko para.

TNX

Sad kad si me zainteresirao malo sam kopao i našao, tadaaaa: http://opelclub.hr/forum/viewtopic.php?f=18&t=11595

naravno da Opelaši znaju najnaprednije tehnike lakiranja, treba zaštitit sav taj osjetljivi lim :lol:

"Blažević" d.O.o.

-Elektrostatska plastifikacija

10250 Zagreb - Ježdovec, Mikulini bb

tel. 6560-045

http://www.blazevic.hr

mailto:blazevic@blazevic.hr

Samo za info. ako hoćeš plastificirat čeljusti moraš ih skroz rastavit i poskidat sve lako topljive djelove znači sve gumice i slično jer ako se dobro sjećam taj prah se mora peći na temp. od oko 190 stupnjeva, prvo treba čeljusti pjeskariti i tek onda plastificiranje... a cjena je bila neka sitnica 4 čeljusti oko 200-250 kn

Samo za info. ako hoćeš plastificirat čeljusti moraš ih skroz rastavit i poskidat sve lako topljive djelove znači sve gumice i slično jer ako se dobro sjećam taj prah se mora peći na temp. od oko 190 stupnjeva, prvo treba čeljusti pjeskariti i tek onda plastificiranje... a cjena je bila neka sitnica 4 čeljusti oko 200-250 kn

Svaka cast decki! Sad sam sve saznao sta mi je bilo potrebno.

Jos jedno pitanje - sta sa graviranjem Brembo u bijelo? To radi isti covjek ili?

Ako napravis dobru plastifikaciju , sloj boje bi trebao biti deel i kvalitetan.

Vezano za brembo slova koja zelis ili sto vec bolje bi ti bilo naruciti sa ebaya par setova bijelih naljepnica. Kazem to zbog lakseg ciscenja i lakseg mijenjanja kada ostari ili sto vec. Pretpostaljvam da mislis u celjusti gravirati i obojati u drugu boju taj brembo ali zamisli onda iz tih graviranih rupica cistiti prljavstinu iz kocnica...hmmm

Procedura je to, treba to neko skinut raskopat, dat na pjeskarenje pa na plastifikaciju sastavit nakraju.

Vrijeme i novac.

Skakljivo je da ne zahvati klip, vodilice sa pjeskom ili plastikom.

Rade lakirat

ti sU LUD?ali potpis:punk:

Imas sta konkretno i konstruktivno za napisat? Ne? Nemoj pisat...

S obzirom na to kakvo tehnicko znanje vas dvojica posjedujete mislio sam da cete elaborat napisati o ovoj "problematici", a u najmanju ruku neki smisleni odgovor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...