ND4SPD Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Jot kao mjerna jedinica ne postoji. Slovo J na njemačkom se jeziku izgovara kao JOT. J je dosjed felge na gumu, uz J postoje jos J, JJ, K, JK, B, P i D. Širina felge od npr. 7 (sedam) znači da je felga široka 7 (sedam) inča. Uz inč, često se koristi izraz col, što je također germanizam - Zoll. Uz brojku 7 (sedam) mogu stajati navodnici - ", što je također oznaka za inč, tako da npr. imamo felgu promjera 18" i širine 9". 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Za sve jedan vrlo dobar clanak i pregled svih pitanja, a ima cak i kalkulator za racunanje offset-a http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 jel morate svaku temu usrat nabijem vas. https://www.wheel-size.com/ Najbolje što sam našao i koristim redovito. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Branx Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 20 minutes ago, ZaX said: jel morate svaku temu usrat nabijem vas. +1 Tehničke rasprave se zove podforum. Svako slijedeće oftopičarenje u bilo kojem topicu koji je ivan Offtopic podforuma će se sakncionirati. Ostalo odavde prebačen u Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheBIG Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 J (jot) u našoj ljepoj se podražumjeva za mijerenje udaljenosti felge od unutarnjeg ruba do unuarnjeg ruba ( bead to bead ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted February 2, 2018 Author Share Posted February 2, 2018 3 hours ago, TheBIG said: J (jot) u našoj ljepoj se podražumjeva za mijerenje udaljenosti felge od unutarnjeg ruba do unuarnjeg ruba ( bead to bead ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 JOT moze biti i etnicka grupa u Afganistanu, programski jezik, JOTA/IOTA je deveto slovo grckog alfabeta, te u grckom sustavu biljezenja brojeva oznaka za 10, JOT moze biti TV serija, interval u muzici, Ganski glumac, ali kao mjerna jedinica ne postoji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Digne mi se kosa na glavi kad me netko pita, ej koliko su ti jota siroke felge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miataoldschool Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 3 minutes ago, KA2001MR said: Digne mi se kosa na glavi kad me netko pita, ej koliko su ti jota siroke felge. a meni pimpek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeaCulpa Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 to ovi šta imaju malo "jota", njih to boli jer su uski, ak me razmeš 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miataoldschool Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 3 minutes ago, MeaCulpa said: to ovi šta imaju malo "jota", njih to boli jer su uski, ak me razmeš nas kak se veli , nisi muž ak nije bar 9 jota 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Budući da sam izgubio volju objašnjavati, u komunikaciji s nekim od koga bih eventualno kupio felge, i sam koristim izraz "jota" samo zato da ne dangubim ispravljavljajući krive Drine. Zna biti komično kad naiđem na ISO-nazzia koji mi održi predavanje o tome da je "J" oblik felge. Saslušam ga smireno i pitam na kraju: "Koliko je onda ta felga Jota?". No, slažem se da bi na forumu ovog tipa valjalo koristiti ispravnu terminologiju. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 50 minutes ago, zerowaf said: Budući da sam izgubio volju objašnjavati, u komunikaciji s nekim od koga bih eventualno kupio felge, i sam koristim izraz "jota" samo zato da ne dangubim ispravljavljajući krive Drine. Zna biti komično kad naiđem na ISO-nazzia koji mi održi predavanje o tome da je "J" oblik felge. Saslušam ga smireno i pitam na kraju: "Koliko je onda ta felga Jota?". No, slažem se da bi na forumu ovog tipa valjalo koristiti ispravnu terminologiju. Eto sve je rečeno, može lock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now