Jump to content

Kovani klipovi u bloku


Recommended Posts

Ajmo malo o tolerancama ....... koliku zazor  uzimat za kovane klipove   kad se slaže novi  motor 

 

čisto moj primjer imam 2 motora oba idu na kavonce naravno ..... samo je jedan atmo jedan na turbo , klipovi su isti samo su za trubo dish type  upušteno celo manja kompresija 8.5 a drugi su dome type  12.5 kompresija , jedino šta mogu gledat u knjizi je zazor prstenova od atmo al opet ni to nije za referencu jer se prasinasti i kovani  nešire jednako kad se zagriju  a promjer klipa je 96.5 mm

 

da cujem mišljenja :D 

Link to comment
Share on other sites

Svaki proizvodjac klipova deklarira kolika je toleranca za koju aplikaciju (atmo, turbo, turbo+NOS) i uvelike ovisi o promjeru klipa. To je iz razloga sto svaki proizvodjac koristi razlicite legure aluminija koji se drugacije sire pri visokim temperaturama.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Proizvođač je glavni, ali računaj da ti daju "sigurnu" mjeru od koje se može pojaviti tzv. Piston slap na hladno. Ako ne ganjas sa jako puno fol gasa onda možeš malo smanjit toleranciju. Ljepše će raditi i imati više snage (teoretski).

Link to comment
Share on other sites

JE Pistons traži minimalnu toleranciju klip/cilindar 8/100.To je neki minimum s naglaskom na malo zescu voznju.U uputama pise da se kod drugih upotreba tolerancija penje(streetrace,kruzne utrke,nitro dragovi).

Još jedna bitna stavka je zazor između karika 15 mm od vrha bloka.Također dođe sve napisano u uputama

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...