TheBIG Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Ajmo malo o tolerancama ....... koliku zazor uzimat za kovane klipove kad se slaže novi motor čisto moj primjer imam 2 motora oba idu na kavonce naravno ..... samo je jedan atmo jedan na turbo , klipovi su isti samo su za trubo dish type upušteno celo manja kompresija 8.5 a drugi su dome type 12.5 kompresija , jedino šta mogu gledat u knjizi je zazor prstenova od atmo al opet ni to nije za referencu jer se prasinasti i kovani nešire jednako kad se zagriju a promjer klipa je 96.5 mm da cujem mišljenja
MeaCulpa Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Meni je po tomei specifikaciji ista tolerancija za kovance kao i za stockSent from my iPhone using Tapatalk
KIMI_1.8T Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Svaki proizvodjac klipova deklarira kolika je toleranca za koju aplikaciju (atmo, turbo, turbo+NOS) i uvelike ovisi o promjeru klipa. To je iz razloga sto svaki proizvodjac koristi razlicite legure aluminija koji se drugacije sire pri visokim temperaturama. 2
dcrnic Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Ja sam sa Wiseco dobio "uputstva" u kojima je pisala tolerancija za te klipove ovisno o motoru koji slazes...
Jopa Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Proizvođač je glavni, ali računaj da ti daju "sigurnu" mjeru od koje se može pojaviti tzv. Piston slap na hladno. Ako ne ganjas sa jako puno fol gasa onda možeš malo smanjit toleranciju. Ljepše će raditi i imati više snage (teoretski).
IVAN_VXR Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 JE Pistons traži minimalnu toleranciju klip/cilindar 8/100.To je neki minimum s naglaskom na malo zescu voznju.U uputama pise da se kod drugih upotreba tolerancija penje(streetrace,kruzne utrke,nitro dragovi). Još jedna bitna stavka je zazor između karika 15 mm od vrha bloka.Također dođe sve napisano u uputama 1
Kevin Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 Tocno. Vrlo bitna stvar kad se slaze novi motor - namjena. Dali DD ili Race, Cross, endurance, Tima Attack itd itd...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now