kreza Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 stavia sam na golf 5 HID i preko vag-coma sam lipo to aktivira xenon opciju. Ali imam jedan problem kod paljenja. Meni je naštimano da se kratka svjetla pale čim se da kontakt. E tu se zna dogodit da svaki 2.ili 3. put se dogodi da mi se desni xenon ne upali, tad samo okrenem na poziciju i vratim na kratka svjetla i sve odlično radi. Znači desni se ne upali samo kod paljenja kad se da kontakt. ako se odma okrene na poziciju prije davanja kontakta i tek se onda upale kratka svjetla nema tih problema. Promijenio sam balast al ista stvar. Do čega može bit??
Fran_Zgb Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 struje radi, iskljuci ako mozes to da ti se automatski pali..... i onda upali auto, pricekaj par sec i upali svjetla.... ista stvar je kod mene na astri
kreza Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 (edited) neda mi se to isključivat i natezat se sa debilim policajcima koji su me već par puta zaustavili zbog toga. znaći i tebi je bia isti problem ???? nije se palia desni?? Edited March 6, 2009 by kreza
Fran_Zgb Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 upali desni i ugasi nakon par sec.. ako upalim svjetla cca 3 sec nakon kaj upalim auto onda sve radi
kreza Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 upali desni i ugasi nakon par sec..ako upalim svjetla cca 3 sec nakon kaj upalim auto onda sve radi svaki put ili povrimeno?
darko_st Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Isto kod mene na puntu, ali ne mora bit desni. Prije cca. godinu dana negdje vidio nekakav uredaj (relej/kondezator??) koji navodno rjesava taj problem, 200kn. Raspitaj se kod Varnice. Samo za razliku od Mirtla xenon se ni ne upali, kao da nema "snage" tj. voltaze za užgat plin. Ako pričekam par sekundi ili držim gas - sve ok. Nervira, jos cu se zapucat u nekog jer se neprestano nabijam ljudima kako bi vidio u odrazu da li rade oba, ali stavio na vagu taj problem i prednost xenona i odlucio da necu vracat halogenke.
SlayForMoney Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 normalna stvar sa HID kitovima. povuče puno struje kod paljenja pa ga to zeza. već ti je mirtl rekao, treba prvo upaliti motor i pustiti da se struja malo stabilizira i onda upaliti xenone mislim da smo već govorili o tome na forumu... nauči se jbg
darko_st Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 (edited) Mirtlu je izgleda nešto drugo u pitanju, jer kad voltaža upali plin više nema potrebe za snažnom "strujom". I ja se sjecam da smo vec pisali o tome, samo ne znam jel to na myhrawebu ili hrawebu, baš gledam arhivu. Trebalo bi slozit nekakav FAQ. Našao http://www.myhraweb.com/showpost.php?p=26794&postcount=22 Edited March 6, 2009 by darko_st
DjMK2 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 losi balasti i kako padne napon tako zagasi zarulju... moze biti dosta da padne za 0,3V i on se zagasi je stabiliziran ulaz u balastu tj. kinezi sparaju na materijalu ....
Fran_Zgb Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 meni to s svakim balastom bilo a probal sam par komada, sumnjam da su svi losi
fire Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Kondenzator zna rijesiti taj problem. Neki 10mF 25V npr.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now