Jasa Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Imam u zadnje vrijeme iritantan problem, pa ako ima netko neku pametnu...ovlašteni nije pomogao Cukanje se većinom pojavljuje u drugoj/trećoj na nižim okretajima...i kad vozim konstantnim gasom i kad ubrzavam bilo polako ili pun gas. Kao da na 0.1 sekundu ostane bez ikakve snage. Ponekad zacuka jednom, ponekad 10 puta dok razvrtim drugu. Na kompu se ništa ne vidi. Motor je 1.6 benzinac, 79 kW, 2007 godište, 4x4 model Sumnjam na svjećice (NGK iridium i trebalo bi ih mijenjati kroz neko skoro vrijeme), možda bobina...nisam pametan.
_DEX_ Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Svijecice, kablovi, bobina. Nesto od toga bi ja rekao.
Jasa Posted June 12, 2019 Author Posted June 12, 2019 A i meni smrdi....al kako to DIY provjerit, pogotovo kablove i bobine? Svjećice ću otić uzet nove
Jasa Posted June 12, 2019 Author Posted June 12, 2019 Planiram ga prodat kroz koji mjesec pa mi se ne da lupat lovu nepotrebno. Ili otić električaru i bok, pa nek nađe kae
pinci Posted August 7, 2019 Posted August 7, 2019 (edited) Imao sam identičan problem na Peugeotovom 1,4 HDi motoru..Isti simptomi koje si naveo. Na kraju smo skontali da je otišao EGR ventil. Malo sada gledam po netu i izgleda da na tvom motoru je identičan EGR kao na tom peugeotovom 1,4 HDI ....Uzeo sam novi Valeo ispao me 1300 kn Na punom gasu je auto radio normalno jer je EGR otvoren skroz, skontali smo na načim da je kolega spojio BOSCH KTS i išli smo se vozati pa je pratio po gradu EGR-a išao je od tipa 30% na 90% i graf je bio kao da gledaš sinusoidu gore dolje, a zapravo bi krivulja trebala biti ravna sa razlikom 1 do 2 % . Možeš ga i zablokirati pa se provozati da usporediš dok auto ne skonta da je zablokiran. Paše točno kovanica od 2kn heehe EDIT: tek sada sam skontao da je EGR na 1.6 dizlo motoru isti Edited August 7, 2019 by pinci
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now