mrlakis Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 danas mi se dva puta u vožnji desilo da mi na djelić sekunde jako otvrdne papuča kočnice,zna li netko šta prvo da pogledam? auto je leon 2002god Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 za početak si provjeri cijev i ventil od vakuuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 nije ništa, to je trenutak aktiviranja ABS-a ali nakratko, sigurno je bio nekakav vrlo glatki asfalt, hvala Bogu teško ga je ne pogoditi u HR Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 to je normalno kod das grupacije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 za početak si provjeri cijev i ventil od vakuuma. Potpis.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Potpis.... još jedan.... i dost sam siguran da je nedavno netko ovdje pisao o sličnom problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 sinoć sam pogleda crijeva od vakuma i to izgleda dobro,jedino je možda neispravan onaj ventil mali,koji se nalazi odmah do usisne grane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 još jedan.... i dost sam siguran da je nedavno netko ovdje pisao o sličnom problemu ja sam pitao za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 glavni koč cilindar pušta sam unutar sebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Meni se to dogodi kad imam nekoliko jacih kocenja u kratkom vremenu - papucica otvrde ali kad je jako stisnes opet auto koci kako treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 promjeni koč tekućinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 promjeni koč tekućinu hocu...kupio sam je u 8. mjesecu a nikak da je zamjenim Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Meni se to dogodi kad imam nekoliko jacih kocenja u kratkom vremenu - papucica otvrde ali kad je jako stisnes opet auto koci kako treba to ti je normalno na bravu uz to ti vjerovatno malo smrde dikovi... ista stvar je na tempri. nakon nekoliko jačih kočenja papučica je tvrda, ali auto ne staje. ali ima rješenje i za to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 to ti je normalno na bravu uz to ti vjerovatno malo smrde dikovi...ista stvar je na tempri. nakon nekoliko jačih kočenja papučica je tvrda, ali auto ne staje. ali ima rješenje i za to... meni otvrdne ali auto staje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 kod mene se radi o tome da nije bilo neko pretjerivanje sa kočenjem i pregrijavanjem.uglavnom ovako mi se nešto događalo prije godinu dana pa prestalo samo od sebe,a sad ću promijeniti oni mali ventil(gumena crijeva su sva uredu)pa ćemo da vidimo di smo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 Desava mi se isti problem na alfi 147 2003 godiste, nakon par uzastopnih kocenja otvrdne i trefa divljacki stisnuti, sad primjecujem i da brzo otvrdne ako se u isto vrijeme pritisne kvacilo (hidraulicko kvacilo ima). Kociona tekucina zamjenjena prije par dana (brembo dot4)… problem nije rijesen. Stara tekucina je pala na tehnickom pa sam mislio da je u njoj stvar, ali k.. Da napomenem da se problem poceo pojavljivati lani po ljeti, cim je zahladilo vise nije bilo slicnih simptoma. Sad opet krenulo. Servp bubanj mozda? Ali kako bi to ovisilo o temperaturi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 vakuum pumpu provjeri koliko pumpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Imao sam slican peoblem, otisla membrana u servo bubnju Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Također pred par god identičan slučaj imao; servo bubanj novi (problem membrane jelte) i teraj daje. Meni nije ovisilo o temp te sam pred kraj bio jako pametan (čitaj nisam imao vremena) tako da mi konstantno tvrdo bilo. Sve je to pratio onaj karakteristični zvuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 Meni se momentalno dogodilo doslovno da nisam mogao voziti auto. sa rucnom kocnicom se odvezao lagano do servisa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now