Jump to content

otvrdne papučica kočnice-pomoć

Recommended Posts

Meni se to dogodi kad imam nekoliko jacih kocenja u kratkom vremenu - papucica otvrde ali kad je jako stisnes opet auto koci kako treba

to ti je normalno na bravu :D uz to ti vjerovatno malo smrde dikovi...

ista stvar je na tempri. nakon nekoliko jačih kočenja papučica je tvrda, ali auto ne staje. ali ima rješenje i za to...

kod mene se radi o tome da nije bilo neko pretjerivanje sa kočenjem i pregrijavanjem.uglavnom ovako mi se nešto događalo prije godinu dana pa prestalo samo od sebe,a sad ću promijeniti oni mali ventil(gumena crijeva su sva uredu)pa ćemo da vidimo di smo.

• 14 years later...

Desava mi se isti problem na alfi 147 2003 godiste, nakon par uzastopnih kocenja otvrdne i trefa divljacki stisnuti, sad primjecujem i da brzo otvrdne ako se u isto vrijeme pritisne kvacilo (hidraulicko kvacilo ima). Kociona tekucina zamjenjena prije par dana (brembo dot4)… problem nije rijesen. Stara tekucina je pala na tehnickom pa sam mislio da je u njoj stvar, ali k.. 

Da napomenem da se problem poceo pojavljivati lani po ljeti, cim je zahladilo vise nije bilo slicnih simptoma. Sad opet krenulo.

Servp bubanj mozda? Ali kako bi to ovisilo o temperaturi?

Također pred par god identičan slučaj imao; servo bubanj novi (problem membrane jelte) i teraj daje.

Meni nije ovisilo o temp te sam pred kraj bio jako pametan (čitaj nisam imao vremena) tako da mi konstantno tvrdo bilo. Sve je to pratio onaj karakteristični zvuk.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...