DiscoVolante Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Pozdrav, Je li netko ima iskustva s polimerizacijom farova? Prijatelj od nedavno radi to, jučer smo odradili na mom autu i malo je reći da sam oduševljen napravljenim. Nema holograma, doslovno vraća plastiku farova u stanje novo. Ovdje je kratko objašnjeno kako funkcionira, ne znam koliko će trajati ali doslovno se dobije površina fara kakvu je gotovo nemoguće dobiti poliranjem. Baš ću postaviti koju sliku kad stignem, ali zasad mi djeluje kao puno bolja opcija od poliranja. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 zanimljivo, to mi na Octavii hitno treba. di je taj tvoj prijatelj i koliko jedan takav zahvat uopće košta?Sent from my M2101K6G using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Aceton kuha, baca maglicu pare , topi far i sjaji se. Samo eto, kad kazes polimerizacija zvuci fakat skupo. Polimeri....Meni osobno far je ljepsi nakon poliranja. Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 Koliko sam upućen, cijena se ne razlikuje pretjerano od klasičnog poliranja.Osobno mi izgleda dosta bolje nego polirani far, vidjeti ćemo kako će se pokazati s vremenom. Jesi li imao prilike vidjeti kako izgleda tako tretiran far nakon godinu - dvije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioCarArt Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Ha morala bi tu ic zastita jos nakon toga kao i kod poliranja po nekakvoj logici jer se far muti sto mu izgori zastitni sloj a ne samo jer je plastican a plastika ne valja jelte. Super izgleda, no predpostavljam da ce i to bez folije/laka i dalje biti samo flaster a ne nesto trajno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 13, 2022 Author Share Posted April 13, 2022 Evo kako izgleda. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 12 hours ago, DiscoVolante said: Osobno mi izgleda dosta bolje nego polirani far, vidjeti ćemo kako će se pokazati s vremenom. Onda izgleda nisi vidio dobro obrusen i ispoliran far ? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 13, 2022 Author Share Posted April 13, 2022 Na većini farova kod starijih auta se jednostavno ocrta paukova mreža kad se zagledaš u far i upališ svjetla. Možda nisu bili dobro ispolirani, ali ovo je bolje od onog što sam vidio, kako će biti, pokazati će vrijeme. Auto je 11 godina star i jednostavno mi djeluje da teško može bolje od ovog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Jel radi to tko u hr? I kolko para? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 28 minutes ago, Risbo said: Jel radi to tko u hr? I kolko para? Imaš jednu curu u Ri koja se bavi detalingom radi i to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 2 minutes ago, robert said: Imaš jednu curu u Ri koja se bavi detalingom radi i to Hmm... imaš neki kontakt? Nije mi baš pri ruci, ali možda bude mu prolazu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 https://www.facebook.com/tomodetailing Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruki Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Sve vidljivo Poslano sa mog SM-G780F koristeći Tapatalk 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfreak Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 6 hours ago, Risbo said: Hmm... imaš neki kontakt? Nije mi baš pri ruci, ali možda bude mu prolazu.... Mislim da @robert misli na Lauru https://linktr.ee/sirkorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted April 13, 2022 Author Share Posted April 13, 2022 Jel radi to tko u hr? I kolko para?Ako imaš malo smisla za DIY, odradi to sam.Set na Aliexpresu je 40ak €, a dostatan je za više auta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 17 hours ago, Risbo said: Hmm... imaš neki kontakt? Nije mi baš pri ruci, ali možda bude mu prolazu.... Imam Laura +385 95 399 9906 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 On 4/13/2022 at 3:18 PM, Unknown said: https://www.facebook.com/tomodetailing Traži me 300-400 kn/ faru... sa keramičkom zaštitom.... iskreno malo mi to previše para.. Za 600 kn kupim novi far 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 On 4/13/2022 at 1:32 PM, DiscoVolante said: Na većini farova kod starijih auta se jednostavno ocrta paukova mreža kad se zagledaš u far i upališ svjetla. Možda nisu bili dobro ispolirani, ali ovo je bolje od onog što sam vidio, kako će biti, pokazati će vrijeme. Auto je 11 godina star i jednostavno mi djeluje da teško može bolje od ovog. Stvar je u tome sto vecini rijesim ti ja za 50kn majstora je dovoljno da far na izgled bude ok. A kad upalis svjetla vidis svasta. Sve ovisi koliko je netko uporan i pedantan. Dode mi susjed joj srusili me na tehnickom zbog farova, a znam da mu je sam bitno da prode, preletim far i bok. Njega nije nis kostalo, prosao tehnicki a ja nisam potrosio puno vremena. Al isto tak netko hoce na F30 da farovi budu ko novi, najebem se ko budala, naplatim 100e po faru i opet svi sretni i zadovoljni. Ista stvar kao i poliranje auta, netko je zadovoljan da mu auto ima sjaj, a netko hoce da nema crtice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 2 hours ago, Risbo said: Traži me 300-400 kn/ faru... sa keramičkom zaštitom.... iskreno malo mi to previše para.. Za 600 kn kupim novi far Da ti je far 1000eur 300kn bi ti zvucalo djabe a njoj skoro isti posao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 A to vjerojatno.... ja vozim socijala aute ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted August 16, 2022 Author Share Posted August 16, 2022 Pozdrav, ima li netko iskustva sa PPF folijama na farovima? Prije par godina s BMWom smo zakačili neki kamen, nacikla je vanjska plastika fara, stavljena je nova i lakirana je. Sad se taj lak počeo guliti i ne znam što bi bilo najbolje nakon poliranja ili polimerizacije. Gdje uzeti kod nas tu PPF foliju ako je to uopće kvalitetno rješenje? Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fronius Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 PPF i polimerizacija nije isto kolko znam.Meni je frend radil polimerizaciju na Audiju, zasad izgleda dobro.Poslano sa mog SM-S906B koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oggy Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 Ja bi isto htio nekako trajno zaštiti farove. Na Mazgi jedan far je novi, drugi je stari i apšisali, a na Hondi su stari, ali ne djeluju apšisalo. I kako sve to nekako trajno zaštiti? Na Mazgi ću ovaj jedan ispolirati naravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 Ja sam sebi prije 4 godine, polira i lakira farove I dan danas ko novi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oggy Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 S čim točno si lakirao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now