Brucci Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Ne hvata gas, pocukava, gasi se, puca... Auto star 1.5 godinu i ima 30.000 km. Kazu mi u servisu da treba skinuti glavu i izbrusiti sjedista ispusnih ventila. Hebem ja takvu kvalitetu auta. :yucky: Nikada, ali bas nikada se ne ganjam na hladno, uvijek pazim da se auto 2-3 minute ohladi prije gasenja, imam dosta vangradske voznje, dakle, ne moze se reci da je auto zaklan. http://www.youtube.com/watch?v=ggqNbv52duE Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 jel ima i plin mozda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brucci Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Nema plin, samo benzin. Gdje god da ga natankam, isti problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 (edited) To radi svaki RC, ali baš svaki i razlog je jer ima loše složenu mapu za hladan start, naprosto premalo benzina daje...rješava se čipanjem, meni je bilo složeno na unichipu da je hladan start malo bogatiji i auto je radio ko beba...al ovi u pugu nisu u 4 godina u stanju bili napraviti reviziju softwera koja bi radila bolje na hladnom startu EDIT> sad sam vidio da ti nemreš njega ni upalit ! RC je radio normalno ali nije primao gas dok se ne zagrije malo, trokirao je, al da se gasio, to nije Edited April 15, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 To radi svaki RC, ali baš svaki i razlog je jer ima loše složenu mapu za hladan start, naprosto premalo benzina daje...rješava se čipanjem, meni je bilo složeno na unichipu da je hladan start malo bogatiji i auto je radio ko beba...al ovi u pugu nisu u 4 godina u stanju bili napraviti reviziju softwera koja bi radila bolje na hladnom startu Isto je tako i na CS-u. Dok je hladan je katastrofa, cuka, loše prima gas i skoro se gasi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 (edited) A u servisu niko nema pojma zašto je to tako nego tumače da su otišle svječice, da je gorivo krivo itd..hebem ih nespodobne lol...i to mi je na kraju rekao ovaj dečko kaj ima RCa sa kompresorom i pug servis u karlovcu i koji se valjda jedini u HR kuži u Peugeote što se tiče servisnih mreža i salona Svi francuzi što se tiče elektronike su :yucky::yucky:, niti jedan Audi, BMW ili Mercedes to neće raditi nikad, radit će ko singerice pa makar ih upalili na -40 Edited April 15, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brucci Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Pogledajte filmic, auto se 7-8 puta sam od sebe ugasio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 (edited) Pogledajte filmic, auto se 7-8 puta sam od sebe ugasio užasno loš ECU + što je tebi vjerojatno još nekaj otišlo tipa MAF ili neki slični senzor koji je bitan za hladan start...ako si micao katalizator možda ti se skurila lambda sonda pa radi ovakve gluposti dok je hladan. Možda su ti zaštopani injektori jer si ulio negdje loš benzin, možda je ovo, možda je ono, ali ovo da treba čistit usisne kanale na godinu dana starom autu je glupost stoljeća Edited April 15, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Isto je tako i na CS-u. Dok je hladan je katastrofa, cuka, loše prima gas i skoro se gasi. navodno ima novija revizija softwarea bas zbog toga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brucci Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Auto je skroz serijala. Ima dosta kondenzata u auspuhu pa si mislim da mozda on ne smeta lambda sondi jer auto normalno radi kada se zagrije, odnosno, kada kondenzat ispari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brucci Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 ali ovo da treba čistit usisne kanale na godinu dana starom autu je glupost stoljeća Ne usisne, kažu da treba izbrusiti dosjede ispušnih ventila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guba Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 navodno ima novija revizija softwarea bas zbog toga... Ima, odnosno frendu se to dogadjalo na P 307. Otisao je tam u maximir na servis i nekaj su mu poprckali po kompu i sve radi, a veli i da mu auto sad bolje ide Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brucci Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 Meni su u servisu stavili zadnju reviziju softwarea, ali sve po starom. U subotu ostavljam auto i ne preuzimam dok ne rijese. Hvala Bogu na garanciji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrgud Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 imao sam Twileta GT nekih 4000 km, kad je došao k meni imao je 5000 negdje... i znao je trokat na hladno... doduše nije se gasio... Probaj napravit reset u servisu, ako ti neće htjet to napravit, nazovi me, znam gdje hoće Nikakvo skidanje i brušenje glave... Pitaj lika hoće li potpisat tu izjavu sljedeći put... Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuka Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 navodno ima novija revizija softwarea bas zbog toga... nema , tj novi to ne rjesava meni malo zacukava dok je hladan al prode vrlo brzo , par minuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuka Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=ggqNbv52duE ovo se cuje ko IMT , kaj si slozio neki "sporcki" auspuh ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi555 Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Stvarno nevjerojatno.Novi auto,a već takvi problemi s njim. Evo dam ti ja svojeg u zamjenu,radi ko' lud... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Jbga, ni tebi ocito, nisu objasnili prilikom kupnje Renaulta da automatski postajes dio Renault "obitelji". Dakle, nakon nekog vremena znat ces imena i prezimena svih voditelja servisa, servisera i komercijalista u tvom gradu/kvartu, postat cete svi kao jedna obitelj - slat cete si cestitke za Uskrs, Bozic, cestitati na prinovama u obitelji, razgovarati o problemima... :rofl: Uz Renault dobivas i nove prijatelje (nabrojao sam ih gore), gubis neke stare (nemas vremena za njih od hodanja po servisima, pun im je krac tebe i tvog auta i zalopojkama,...). :lol: P.S. Svi na CS 197 imamo taj cold start / kangaroo problem, tek nakon tvornickog remapa koji je nakon "samo" cca 2.5god od prijave problema izasao, problem se je znatno smanjio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Mi u Citroenu autima koji su van garancije probusimo rupicu na leptiru gasa i onda nema problema, ali inace smo znali skidat glave i brusit, ma da se to nije bas pokazalo nesto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Lambda sonda ne radi dok je motor hladan. ECU ide po predefiniranim mapama koje su očito u banani... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brucci Posted April 16, 2009 Author Share Posted April 16, 2009 (edited) ovo se cuje ko IMT , kaj si slozio neki "sporcki" auspuh ? Ma imam ono moje cudo s el. klapnom pa biram kada cu maltretirati susjede. Imam dvije varijante, jedna je kopija originalnog lonca a druga samo cijev. Ovo je snimano s kopijom originala. Jbga, ni tebi ocito, nisu objasnili prilikom kupnje Renaulta da automatski postajes dio Renault "obitelji". Dakle, nakon nekog vremena znat ces imena i prezimena svih voditelja servisa, servisera i komercijalista u tvom gradu/kvartu, postat cete svi kao jedna obitelj - slat cete si cestitke za Uskrs, Bozic, cestitati na prinovama u obitelji, razgovarati o problemima... :rofl: Uz Renault dobivas i nove prijatelje (nabrojao sam ih gore), gubis neke stare (nemas vremena za njih od hodanja po servisima, pun im je krac tebe i tvog auta i zalopojkama,...). :lol: Ovo je carski post! Ako me vidis negdje na cesti da trokiram, javi se, placam cugu. imao sam Twileta GT nekih 4000 km, kad je došao k meni imao je 5000 negdje... i znao je trokat na hladno... doduše nije se gasio... Probaj napravit reset u servisu, ako ti neće htjet to napravit, nazovi me, znam gdje hoće Nikakvo skidanje i brušenje glave... Pitaj lika hoće li potpisat tu izjavu sljedeći put... Ma vjerujem da ce u servisu dati sve od sebe. Inace sam prezadovoljan servisom (ZAK u Karlovcu), stari kod njih vec godinama servisira Renaulte i odusevljen je. Stvarno su maksimalno korektni i uopce ne sumnjam da ce otkloniti kvar, samo je pitanje vremena i toga me strah. Vec smo dogovorili preuzimanje u subotu a mene ceka zamjensko vozilo. Edited April 16, 2009 by Brucci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now