Japanac Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 ok,da rezimiramo.Što ja kao žensko s dugim umjetnim noktima mogu napravit kvalitetno se počohat promijeni pločice... točka
Marko Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 jeftinija solucija. -skinut kotac -skinut plocice -ocistit klizne povrsine u celjusti -ocistit rubove plocica -pregledat plocice, ak su se pocele mrviti , bacit ih u kujac i kupit druge, jedino ak su citave i nepotrosene ih vratit nazad, -prilikom vracanja kocnica stavit malo ( jaaako malo , ono taknut s prstom i fino razmazat, bakrene masti ili keramicke masti) po straznjim dijelovima plocica i rubovima ploca koje klizu unutar celjusti, -ocistit mehanizam koji drzi plocice na mjestu -vratit sve nazad gore a posto si zensko procedura je sljedeca -zatreperit okicama(il nekim drugim atributima) nekom kog mislis da mos iskoristit da to napravi umjesto tebe -u najgorem slucaju platit kavu , pivo, hranu,... nekom kog mislis da mos iskoristit da tu napravi umjesto tebe ako ni to ne upali -imas na radiju onu tipku volume+ -pritisni je onoliko puta kolko je potrebno da prestanu cvilit kocnice
vr6girl Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 -imas na radiju onu tipku volume+ -pritisni je onoliko puta kolko je potrebno da prestanu cvilit kocnice TO JE TO :notworthy::notworthy::notworthy::notworthy: hvala ,može lock :haha:
Rudy Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 ok,da rezimiramo.Što ja kao žensko s dugim umjetnim noktima mogu napravit da prestane cviljenje? a da to nije rastavljanje kotača na proste faktore,itd itd itd..? Odi kod Alfe nek ti on to sredi i kad mijenjaš pločice stavi textar:thumbsup:
TomiTraktor Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 ma samo WDom spricni po disku i prestat ce cvilit
Kiki B Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Šta da napravim?jel se to može očistit,pošpricat nečim,itd itd? Možeš, malo tovatne masti između diska i pločica i više nikada neće škripati!
hrga Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 relativno...to s plavim..boja kose nebitna... glec normalno je to na psa....frend na meganu II ..ista stvar...cvile..on poludio svih 8 pločica novih...napravio 10000km bez cviljenja i sada opet cvile...digo ruke od toga...ko sto je neko reko..pojacao radio malo vise
Dottore Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 (edited) ma samo WDom spricni po disku i prestat ce cvilit LOL teška riječ.. jedan premladi forumaš iz VWcluba je špricao po diskovima i pločice na pugu 106 i proizveo najjači zvuk CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK. da ne govorim kako još više produžio zaustavni put... :rofl::rofl::rofl::rofl::doh: Verka nema ti druge jeftine solucije za 1 minutu. najbolje ti je Marko objasnio. vrijeme da posjetiš mehaničaru i kupi mu čokoladu Dorinu. Edited April 24, 2009 by Dottore
jura_vw Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 kod mene isti problem, kada lagano stisnem onda cviliiiii, čak neki put i kada uđem u zavoj... nedavno mjenjao diskove i pločice... daj mi recite kakvo je to sredstvo za čišćenje, kolko košta i dali će to pomoć kaj?
Marko Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 daj mi recite kakvo je to sredstvo za čišćenje, kolko košta i dali će to pomoć kaj? drotkefa, par kuna u pevecu il bauhausu
Japanac Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 kod mene isti problem, kada lagano stisnem onda cviliiiii, čak neki put i kada uđem u zavoj...nedavno mjenjao diskove i pločice... daj mi recite kakvo je to sredstvo za čišćenje, kolko košta i dali će to pomoć kaj? nekaj ti nije dobro "leglo" vjerojatno... lako moguće podložni limići koji idu između pločice i čeljusti.... a može bit i da ti se pri izmjeni diskova popigao onaj lim koji štiti disk od prašine, pa sad tu i tamo negdje zastruže.
stealth Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Nema spasa, sve plocice u Citroenu su ekoloske olfa(bez azbesta to se godinama vec tako radi) kao ekologija ovo ono, i u smijesi se zna desit da tu i tamo bude koji veci metal (kakv komadic mesinga ili slicno) i on dok se ne potrosi skripi sa laganim kocnjem, gotovo na svim autima je tako, meni je zalosno da covijek kupi kod nas u salonu C5 i onda mu skripi kao stara kanta,naravno pomoci nema, kad izadje van garancije stavimo Remsa plocice i amen one kao ne skripe toliko... Bas sam za svog Accorda kupio nove plocice i to Textar jel je to kao prva ugradnja, skripe pun k identicne kao i original, probao Jurid isto same shit... Zakljucak nismo uspjeli smislit pametno rjesenje za sada...
Japanac Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 bit ce banowa i warnova za offtopic i debilne postove
Red Devil Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 usro sam se od straha.............kad su mi cvilile kočnice..........tak da sam si to odmah riješio da ne bi bilo nismo znali.... probaj i ti što prije to skinuti s dnevnog reda
the-rider Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 meni je jedan tip donesao neki sprej, plocice su mu skripale, i sa tim sprejom se pospricaju plocice izvana, da, izvana, kao neka boja bude, sa tim smo mu pospricali i vise nije skripalo kako i sta ne pitajte, nije ni meni jasno :lol: taj sprej je kupio u autodijelovima
Dottore Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 problem u tome što između pločice i klješta nema mase i logično je da prilikom kočenja pločica vibrira ( neznam kako da lijepo objasnim " plešu same" ). riješenje je bakrena mast (Kupfer Pasta). lijepo namazati pločice sastrane i mir božji 1. treba ih skinuti 2. ležajeve gdje sjede između klješti gore i dolje sa tankim slojem namazati sa obje strane (iznutra i izvana), ali ih također sa šmirglom lijepo očistiti. 3. Ploćice sa "vanjske!!!" strane sa tom bakrenom masti također namazati isto tamo gdje sjedaju na kliješta. 4. Na samoj pakni onu stranu di ti ulazi disk malkice ih nakositi sa smirglom, i rijesen problem tako se barem radi ovdje ko radi kako treba. ( btw. ja sam mjenjao pločice otkad sam kupio auto ( 3 godine ) i cvilile su. a da razumjem da je to bio Ferodo Premier. riješen problem bez promjena pločica ) što se tiće toga glede da svaki Citroen imaju loše pločice u to ne bi ulazio. nisu jedini... cvili ih na Alfama , BMW, ma kod svih marki gdje ne stavljaju bakrenu mast.
Red Devil Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 vjerovao meni netko ili ne ali na svakom 3 cliu se potroši samo jedna pločica od 4 ukupno (govorim o prednjem kraju) ali to je normalno kod francuza :rofl:
the-rider Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 problem u tome što između pločice i klješta nema mase i logično je da prilikom kočenja pločica vibrira ( neznam kako da lijepo objasnim " plešu same" ). riješenje je bakrena mast (Kupfer Pasta). lijepo namazati pločice sastrane i mir božji 1. treba ih skinuti 2. ležajeve gdje sjede između klješti gore i dolje sa tankim slojem namazati sa obje strane (iznutra i izvana), ali ih također sa šmirglom lijepo očistiti. 3. Ploćice sa "vanjske!!!" strane sa tom bakrenom masti također namazati isto tamo gdje sjedaju na kliješta. 4. Na samoj pakni onu stranu di ti ulazi disk malkice ih nakositi sa smirglom, i rijesen problem tako se barem radi ovdje ko radi kako treba. ( btw. ja sam mjenjao pločice otkad sam kupio auto ( 3 godine ) i cvilile su. a da razumjem da je to bio Ferodo Premier. riješen problem bez promjena pločica ) što se tiće toga glede da svaki Citroen imaju loše pločice u to ne bi ulazio. nisu jedini... cvili ih na Alfama , BMW, ma kod svih marki gdje ne stavljaju bakrenu mast. e to, bas kao bakar je izgledalo a neke plocice imaju vanjski dio presvuceno nekim kao katranom, bas da umrtvi plocice, one valjda ne skripe
jura_vw Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 a niš, budem raskopo da vidim kaj je.... sram me se vozit s tim....
Alfaludak Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 veerka - popi kavu sa majom ja ti to pogledam, ako zelis ako budu opet skripale onda ih promjenis i smen inace plocica zacvili kad je "labava" u nosacu, zato neke plocice imaju na sebi masu koja se zaljapi sa celjust da ne vibrira
Marko Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 vjerovao meni netko ili ne ali na svakom 3 cliu se potroši samo jedna pločica od 4 ukupno (govorim o prednjem kraju) ali to je normalno kod francuza :rofl: na svim autima je tako , jer se 99% puta sam vozis u autu
Alfaludak Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 vozio se ti sam ili ne nesmije se samo jedna trosit.
Japanac Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 ak se neravnomjerno trose, onda treba klijesta razradit
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now