Akula Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 (edited) granu uzeo kinesku od sr20det za 100usd (mandrel bend,3mm,50mm),stavio flanđu od odgovarajuće glave,napravio redukcije za prihvat,stavio T3 flanđu 10mm i wg flanđu te popikao sa CO2 frend povario sa inox elektrodama.počistio biaxom sa kružnim glodalom napravio 3 nosača za sve to : znači turbo,grana,wg,screamer,downpipe nigdje nije ništa puklo i radi savršeno na 2 bara i xxxx °C cijena svega je bila ispod 2000kn jer više I NE VRIJEDI! onaj tko plaća 1000E isto to neka ode brojati telefonske brojeve u imeniku Mexico Citya Edited June 9, 2009 by Akula Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 Normalno da nisi dao za granu više od 2000 kn kad si duplo toliko potrošio na šminkerski BOV i WG :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 granu uzeo kinesku od sr20det za 100usd (mandrel bend,3mm,50mm),stavio flanđu od odgovarajuće glave,napravio redukcije za prihvat,stavio T3 flanđu 10mm i wg flanđu te popikao sa CO2frend povario sa inox elektrodama.počistio biaxom sa kružnim glodalom napravio 3 nosača za sve to : znači turbo,grana,wg,screamer,downpipe nigdje nije ništa puklo i radi savršeno na 2 bara i xxxx °C cijena svega je bila ispod 2000kn jer više I NE VRIJEDI! onaj tko plaća 1000E isto to neka ode brojati telefonske brojeve u imeniku Mexico Citya Akula, TI SI MOJ IDOL!!!! :thumbsup::naughty: Nego, de mi reci, imaju inox 304 2.8mm i 321 3.2mm... Koja je tvoja? Jer ova druga je skoro duplo skuplja... Danas je malo zajeb što je jako poskupio šiping. Tako ispadne da je šiping duplo skuplji od same grane, a grana kad pogledaš ima 100% marže, tako da ta grana nakon proizvodnje i marketinga košta ispod 20$ :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 Akula kad će opet neki meeting da te napijem i da ti ukradem granu, turbo, motor... ubiti cijeli auto... pofarbat ću ga u orančasto i stavi rambo doors, pa nećeš skužiti... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 Meni žao što nisam vidio kadeta uživo, jer bih odmah metar u ruke i sve mjere i dimenzije zapisao na papir... :lol: Akula kad ćeš u moj kvart sa kađom da napravim tehničku dokumentaciju.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 ama akula jesi ti siguran da je stjenka 3mm ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 2.8 ili 3.2... Moramo ustanoviti točno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted June 11, 2009 Author Share Posted June 11, 2009 A zasto se grana radi od koljena, zasto se ne piga cijev???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 A zasto se grana radi od koljena, zasto se ne piga cijev???? kvalitetnije su od piganja cijevi(ebay) i tu nema sanse da se var odvoji(jer ga nema , a i jace su. Ali da bi se to radio treba imati strojeve za to, a kod nas to nitko nema pa se ljudi snalaze s koljenima. A druga stvar, radijusi zavoja su kakvi trebaju biti(kad se piga), a ne ovisno kakva je promjer cijevi(uvjetovano je s koljenima i tu nema pomoci). Npr kak te grane izgledaju(a dodu ispod 100$). Treba samo naci optimalnu granu(duljina cijevi, promjer i polozaj) i staviti svoju flandu. BTW ja neznam zasto spominjete da je inox tako skup, nedavno radili 4-1granu od 3mm inoxa, potrosili oko 6m cijevi i 10koljena i ako se dobro sjecam 350kn djelovi a sve kupovano u maloprodaji(veleprodaja je oho jeftinija). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 hm, inox centar sesvete mi je maltene pred nosom, tamo sam cesto i nije tako jeftino vjeruj mi... jedno koljeno fi 38 nepolirano kosta oko 35 kuna, trebas najmanje 10-15 koljena, trebas metar takve ravne cijevi ona je cca 60 kuna, flande debele ko moje na vodu rezane 1000 kuna, a di je jos rezne ploce, varenje, zajebancija, spena u ocima, sprceni prsti kad se primis za tek povarenu cijev... A na kraju thermotec traka cca 600 kuna.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 "Good work is not cheap, and cheap work is not good." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted June 11, 2009 Author Share Posted June 11, 2009 "Good work is not cheap, and cheap work is not good." Ti ne pisi na francuskom. Ako imas nesto rec, reci, a ne bit ljubomoran na moju granu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 hm, inox centar sesvete mi je maltene pred nosom, tamo sam cesto i nije tako jeftino vjeruj mi... jedno koljeno fi 38 nepolirano kosta oko 35 kuna, trebas najmanje 10-15 koljena, trebas metar takve ravne cijevi ona je cca 60 kuna, flande debele ko moje na vodu rezane 1000 kuna, a di je jos rezne ploce, varenje, zajebancija, spena u ocima, sprceni prsti kad se primis za tek povarenu cijev... A na kraju thermotec traka cca 600 kuna.... inox kupili negdje 10km od zg, a u inox centru kupil 3 komada po 10cm(sfalilo nam, a tamo di kupili imaju na 3m ili vise). I ako se sjecam ovi komadi iz inox centra sesvete su bili oko 3-4put skuplji po metru, a isti inox kupili. Auto radi, grana dala konje na 4200rpm na dalje, vec 5000km i sve ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Jel ovo od mazde mijate 1.8? Ona bi možda još bolje pasala. Moram premjeriti kod Bože. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bOzO Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 dodji bilo kad pa mjeri nije ova od miate... 2fire ove cijevi na ti ebay granama jesu pigane ali ne iz komada.. konkretno moja (miata grana) je iz 4komada.. poslikam ju sutra ako stignem, sad kad je izgorila vidi se da nijje iz komada... sto vise iz 2 vrste materijala hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 2 Bozo: Ta grana je specijalna, jer je bila kod mene mjesec dana... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 i samo da napomenem bozina grana je AKO I 1mm debljine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 velis 1mm i nista nije puklo, pitam se bas zasto Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 sigurno je počela hrđati, jer je na opelu... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 velis 1mm i nista nije puklo, pitam se bas zasto Prevario bi se .. ta grana vrijedi kolko su je platili .. .. nek ti dečki sami kažu kolko puta je pukla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 e pa kolko je puta pukla ? e da moram ti mjere za can poslat, nego, uostalom tebe sam zvao i pitao kolko debel materijal da uzmem i koji. ti mi rekao ja kupio i napravio, u medjuvremenu malo googlao, 90% ljudi radi od 2mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 kada sam bušio fi 50 izlaz za ext. wg na grani (za 60usd) poderao sam dvije Wurth krune...malo više od 3mm inoxa,i nije baš mekan varovi na flanđama (prije nego što sam ih izrezao) su bili kao nacrtani... znaju ta djeca u Kini variti kako stvari stoje sve cijevi i kolljena za downpipe,screamer (4xfi 80mm pod 90,4x fi 50 pod 90),metar cijevi fi 80 i metar cievi fi 50 sam platio manje od 500kn i još mi je ostalo cijevi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 eh kad bi ja znao variti gdje bi mi bio kraj... ne bi mi ni trebao super jackpot od 48milja kuna... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Ja danas ne stignem do Daria, ali sutra se zaletim do njega u inspekciju grane na kadetu, i da Dario malo vidi prostor pod haubom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jura93 Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 Motor 1.8t 400-500ks, turbina r30.Mjesta ima tak tak. Granu za turbo trebam, to sam zaboravio napisat :doh:[/QUOJ Jesu to oni mali konji ili oni veliki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now