Jump to content

Tko puni amortizere?

TheFog

Recommended Posts

• 2 months later...

evo ako se nekom cita:

Evo u cetvrtak sam isao kroz Rijeku pa usput ponio amortizere.

Dan prije sam zvao g. Franju iz firme AMP sa Zameta koju mi je Didi preporucio, objasnio covjeku sto trebam te mi je rekao da je cijena reparature ako ih donesem skinute 200kn po amortizeru + 30-50kn za tvrdje postavke, zavisno od tipa amortizera jer navodno neke je laske, neke teze, neki se cak ni nemogu reparirat. Kad sam spomenuo da imam zadnje Monroeove, rekao mi je da ti znaju bit problematicni.

Potom sam zvao imenjaka if firme ABV sa Skrljeva koju je MarinoL spomenuo. Tamo mi je receno da je cijena 150kn po komadu, da mi moze napravit sta god zelim, da radi i drugima za trke, te da je gotovo za 2h. Sve to mi se svidjalo, pogotovo sto bih to obavio u istom danu. Doduse, malo mi je dalo mislim sto su mi ovdje rekli da im tip amortizera uopce ne igra ulogu i da se mogu napravit svi od jugicevih do onih od najnovijeg bmw-a...tu si vec mislim, onda ocito nemaju istu tehniku i pitanje je samo dali onaj prvi nezna dovoljno ili ovaj drugi radi povrsno pa mu nista ne znaci kakav je amortizer :huh:

No dobro, jednog sam morao izabrat pa je izbor pao na ABV sa Skrljeva, iskreno eto radi razlike u cijenu u (mozda zanemarivih) 300kn. Doduse, kad sam dosao tamo, razlika u cijeni se povecala jer je ispalo da je cijena 100kn po amortizeru, a dodatnih 50kn je demontaza i ponovna montaza na auto.

Volio bih da mogu dat neke vjerodostojnije dojmove napravljenog posla, al to ce sacekat dok se ne pocnem vozit, sto se nadam da necu dugo cekat :) Uglavnom, vidim da je posao napravljen uredno, vidim da prve mogu rukom izvuc van, a zadnje jedva s dvije ruke...dakle, bas kako sam trazio :)

Cuo sam od covjeka za kog sve radi, vidio kolko ima stranki istovremeno, kolko posla, 3 ili 4 radnika, svaki od njih je nevjerojatno ljubazan i zainteresiran za stranku, i iskreno, taman da mu je posao zadnji fus, samo takavp pristup i poslovnost vrijedi 400kn :palacg :respekt: Zato ne zalim nimalo sto sam otisao tamo, pa makar to i ne potrajalo dugo, mada broj stranki mislim da govori kako se radi o nekom tko dobro radi svoj posao :palacg

Trebao sam dat jednu stranu napravit jednom, drugu drugom, pa bih onda mogao napravit pravi usporedni test :D

Frendovi su više puta u Škrljevo išli na reparaciju i punjenje na tvrdo. Bio sam u više navrata s njima. I dečki stvarno brzo rade, ostaviš auto, popiješ kavu i gotovo je.

E sad tih 100kn po komadu. Cijena je uvijek takva. Al što se trajnosti tiče, u prosjeku su amortizeru svakom valjali do godinu dana i tad bi propišali. Al amortizeri budu stvarno tvrdi i možeš im reći točno koju tvrdoću želiš.

No jedan frend je nakon 3 reparacije kod njih, odlučio kupit nove amortizere, i uzeo je Vogtland junior kit, set amortizera i opruga, oko 2500kn za njegov auto, auto pao 4cm(prije je bio oko 6cm na punjenim amortizerima). Prve reakcije su bile auto je višlji, i puno mekši. Malo se nagne u zavoju, dok je prije bio karting. Prvo je mislio da je pogriješio što je to uzeo. Dok sve nije sjelo na svoje i otišao se provozat od Zadra do Rijeke po staroj cesti. Tad je vidio koliko mu zapravo auto bolje drži sa tim novim setom.

Tako da se nebi netko zavarao da tvrd i nizak auto garantiraju bolje ležanje. Jer taj serisjki amortizer napunjen na tvrdo nemože raditi kao neki sportski amortizer koji upija rupe, dok je taj napunjeni samo tvrd i to je sve.

Čekaj, jel oni za te novce pune sve amortizere? Meni ne treba ništa tvrdo, nego samo da budu "serijski"... To jest, iste visine, i da budu udobni... Moji su pri kraju izgleda, pa bi ih napunio.400 kn za 4 amortizera nije puno...

da, 100kn PO amortizeru, dakle 400 za sva 4 (ako ih doneses skinuta, a ako ne 50kn dodatno po amortizeru za demontažu i montažu)

Čuo sam za te likove, sad ne znam dal se radi o ABV-u ili AMP-u. Al mi se čini da je i Nikica (crveni VR6) kod njih radio amortizere. Njegov auto je baš totalno zabijen na 16-icama, a udoban.

Znači isplati se po ovome....

nikica je kod luciana radio,vrhunski se auto vozi

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...