Jump to content

klapsec ili matus

m3 power

Recommended Posts

spremam se tapicirat siceve u autu, i sad imam dvojbu. frend je tapiciro kod klapseca i nije ispalo bas 100% a i sad sam gledao slike na matusovoj stranici i tamo se da nac podosta fuseva kao npr. http://www.matus-design.hr/Files/Images/tapeciranje_galerija-06/images/Recaro%20(1).jpg obratite paznju kako materijal nije dosta zategnut. kakva su vasa iskustva i kome od njih dvoje prepustit siceve?

matus ti nebi preporucio a za klapseca neznam.

Jedno sto ti mogu reci da ako mislis tapecirati u kozu da decki nemogu na sicu povuc dva štepa paralelno jedan s drugim nego uvijek jedan ili oba vrludaju. i gle mos ga jebat. ja neznam kako to nemogu ??

Meni je deda krojač i znam kako se šiva i probao sam osobno, al ovaj debil sta to radi nemre na mašinici drzat ravno materijal capicom ide skroz paralelno ...

a mislim mogu oni to da se razumijemo al nerade za sebe nego rade da sto prije budu gotovi i zato je tako kako je.

i da...

manji je problem sto materijal ovaj zuti nije dosta zategnut nego obrati pozornost na tom recaro sicu, dakle na lijeve bočne stranice ove gornje kod leđa i doljnje kod nogu. pogledaj tu gdje se spajaju kako je sve naborano i navučeno. dok recimo gore pri vrhu to nije.

zasto ? zato sto je lako spojit kad šivaš tako na ravnom dva dijela tkanine al kad dođe zavoj moras ravnomjerno i lijevu i desnu stranu spajati tako da kad dođe tkanina do kraja da nemas viska s lijeve ili desne strane. e sad on ''uđe'' u zavoj mašinicom i skuzi da na jednoj strani ima viska ili manjka i onda nateze drugu stranu. eto zato to tako naborano ispadne i odurno izgleda. ko da su neki šmrklji ispod.

ma katastroafa.

nisam jos vidio dobar rad na sicevima osim na golfu od Siniše ( R32 ) al neznam di je on to radio.

da primjetio sam sve to, a moji sicevi su isti ko ovi, ali s tim da bi ja u sredinu alcantaru... dobit cu fraze s ovim nasim kvazi majstorima. imao sam jedno jedino dobro i pozitivno iskustvo s njima i to danas ujutro kod tipa koji mi je k-jetronic stelo.

EDIT: a li je taj sinišatu na forumu? ako nije da li ga mozes pitat tko mu je radio?

Edited by m3 power

ekipa je nešto hvalila B&B ali su i najskuplji...sjećam se da sam gledao njihovo reklamno vozilo na jednom autoshowu i bilo je naravno bez greške, ko iz tvornice tapecirano. koža+alcantara, sva sjedala i obloge vrata...1100€+

mozda plavi megan ? unutra plava alcantara ??

@mt - taj lazin nije nista bolji od matusa. bar kada usporedim ovu sliku zutih recaro siceva i lazinih siceva u autu...

mislim da da...iako nisam mogao predetaljno pregledati šavove i sl jer sam bio svega min dvije minute u autu. i nije mi se svidio dizajn, boje. kužim da je ta plava boja auta ali alcantara u tako uočljivim bojama mi uopće ne izgleda privlačno.

ali mislim da je 1100€, iako vjerovatno i odgovara cijeni materijala i ruku, previše za većinu. to si može priuštiti netko tko radi project car i želi najbolje bez kompromisa :)

ali mislim da je 1100€, iako vjerovatno i odgovara cijeni materijala i ruku, previše za većinu. to si može priuštiti netko tko radi project car i želi najbolje bez kompromisa :)

To je zato što svi žele vrhunski, a za nikakve novce. Bolje uštediti još malo love i napraviti posao kako spada nego dva puta tapecirati kod fušera i opet dobiti qrac poso. A i cijena same (prave original) alcantare nije ista ko ona u trgovinama u Martićevoj gdje je metar dužni 25 kn ili tako neka smiješna cifra

1100 eura za komplet siceve i oplate vrata uopce nije puno. To je bila cijena za tog megana jer sam ja pitao.

Prosjecni tapetar ce ovako uzeti oko 800-900€ ...tako da i nije neka razlika u cijeni ako je rad za 1100 eura vrhunski.

Nisam previse zagledao tog megana iako sam sjedio u njemu ali trebalo bi pogledati neke od njihovih projekata pa vidjeti na sta to lici jer sve napamet je besmisleno

Kada idete Borisu budite spremni "malo" čekati...

Naj jača fora, mi ga zovemo da li je volan gotov, on kaže evo upravo ga završavam, a u pozadini čujemo kako započinje brzinac, a on je suvozač! :-)

I mislim da ona cijena od 1100E baš i nije realna za njega...prije 2k!

Kada sam bio kod B&B, pito sam za garanciju na posao, da mi se instrument tabla ne odljepi... Nisam dobio potvrdan odgovor.

Neka on naplati samo dali stoji iza posla?

Npr. za ove siceve iz matusa nebi dao 100 kn, pogle kako to izgleda a novo napravljeno! A ako ce izgledat za godinu dana?

Meni je B&B radio unutrašnjost i mogu reč da je dobro napravio samo, budite spremni na čekanje i ponesite sa sobom CSO ili ti ga cijelodnevni suhi obrok jer moraš stajat pored njega da bi radio ali kad napravi nema zamijerke !

A i cijena same (prave original) alcantare nije ista ko ona u trgovinama u Martićevoj gdje je metar dužni 25 kn ili tako neka smiješna cifra

Prava alcantara se proizvodi samo na jednom mjestu u Italiji, m2 kosta oko 200€ i svaki komad na sebi ima zig. Sve ostalo su imitacije.

lazo ima nekog tapetara koji odlicno radi, posalji mu pm...

On realno radi odlicno za tih 350E kolko naplacuje..Al ovo sto ekipa trazi je iskreno nesto izvan tih okvira!

Vidio sam jucer od Petra001 siceve koje je radio u BJ i mogu rec da sam se ugodno iznenadio..oko 400e je cifra.Al naravno to opet nisu savovi o kakvim je Sven govorio.Ima tu i tamo koji ¨zavoj¨

• 3 weeks later...

bio jučer kod B&B da mi tapecira krov od auta.

Uh..tesko mi je uopce poceti objasnjavati kako je sve to napravljeno jer sam se taman malo smirio od jučer navecer koliko sam bio ljut i razocaran. Popodne bacim slike pa malo objasnim..

:mad::mad:

B&B je apsolutno najneprofesionalniji čovjek kojeg sam ja ikad upoznao.

Projekt AZ buba, komplet unutrašnjost i sicevi tapicirano, 2 mjeseca ranije mu je sve donešeno i avansno plaćeno. Mjesec dana nakon isteka roka sam se pojavio tamo , doslovno mu oteo dijelove koji nisu niti započeti sa radom, uzeo materijal koji je bio za nas i koji smo platili i odnio Matusu koji je cijelu noć radio da bi auto sutradan bio izložen.

Matus je definitivno šlampav po nekad, za ovog drugog nisam ni čuo. Sve u svemu najbolje je ne dirati se u to jer nitko to ne radi kvalitetno kod nas.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...