Sokre Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Što se na tom motoru može napraviti da bi se dobilo nešto snage? Neki chip+CAI+ispuh neki mogu dati max 20-25ks... Ok, dalje...? Tražio sam neki turbo kit, no nema za taj motor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 nažalost ne puno... ...bregaste su uzasno skupe za bmwove šestake a ne daju puno ...chipovi isto tako ne daju previše obicno zato sto bmw to dosta dobro radi ono što zaista radi su kompresor i turbo kitovi koji sigurno imaju ako se taj model prodaje u us (nisam siguran) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borna Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 (edited) neka ga proda i kupi normalan BMW:o Uopće nevidim smisao tuninga takvog auta, kada za sve novce koje uloži ići će kao stock 330i sa 272ps koji trosi isto kao i taj, a može za razliku novaca kupiti već 330i na 330i 272ps remap, ispuh i usis je barem 285ps... a ESS ti radi kompressore za te aute i rade na vrlo malom tlaku... Edited August 18, 2009 by GoranE46 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Kad nema, moze se napravit. Ali kad se moze kupit 330i ni ovo nema smisla. Ispod 5000 EUR nema nista od turbo ili kompresor kit-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 posto je taj motor identican kao i kod 330i, tj n52b30 i jedan i drugi razlika je samo sto 330i ima 3stage usisnu granu i drugi softwer, dakle sve sto mu treba je 3stage usisna i da mu neko snimi soft od 330 i onda nek si stavi kraci diff, najbolje od 330i automatic koji ima 3.63 a ovaj obican mislim imam 3.15 kazu razlika nebo/zemlja ako oce jos snage, gruppe-m usis, air-scoops neki itd.. da se dignut to 300ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokre Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 posto je taj motor identican kao i kod 330i, tj n52b30 i jedan i drugi razlika je samosto 330i ima 3stage usisnu granu i drugi softwer, dakle sve sto mu treba je 3stage usisna i da mu neko snimi soft od 330 i onda nek si stavi kraci diff, najbolje od 330i automatic koji ima 3.63 a ovaj obican mislim imam 3.15 kazu razlika nebo/zemlja ako oce jos snage, gruppe-m usis, air-scoops neki itd.. da se dignut to 300ks E, vidis ovo je zanimljivo.... Jesi siguran u to? Gdje se ta informacija može provjeriti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ante_st Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 E, vidis ovo je zanimljivo....Jesi siguran u to? Gdje se ta informacija može provjeriti? http://www.e90post.com to ti je forum samo od e9x bmwima i najveci je za e9x i tamo imas masu takvih projekata pitanja...... pa vidi :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Je, istina je to što Antun kaže. 325i N53 B30 U0 6.7 s (7.1 s) 250 km/h1 (248 km/h)1 2996 cm3 160 kW (218 KM) @ 6100 09/2007 - Ima sve tu inače o motorima u BMWima: http://www.bmwslo.com/podatki/avtomobili_intro.php, a konkretno o e90: http://www.bmwslo.com/podatki/E90/E90_intro.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 pogledaj na real oemu na djelovima motora koji su sve djelovi drugačiji.... dizne,MAF,softwer ECU-a, usisna, ispušna grana, glava...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokre Posted August 24, 2009 Author Share Posted August 24, 2009 Tko bi mogao složiti ECU? Možda to netko vani(Slovenija, Austrija, Njemačka...) radi? Kakav je taj grouppe-m usis? Može se to u BMW-u naći? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokre Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 Bump Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 http://www.upsolute.com/index.php?option=com_upsolute&task=car&id=1733&id_marke=4&id_model=13295 Evo Upsolute chip za 2920 kn kod mene Nije baš neki dobitak, al bude malo živahniji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 za male pare odes na more sa komadom. Ukoliko nemas postene novce za napraviti posten posao, bolje se mani mastanja ako ce tvoj bmw biti turbo problem je sto je to novi auto prepun stvarcica koje rade sa serijskim ecu-om, i ja ti mogu mapirati kako hoces, ali turbo zaboravi bez 7-10k€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Po meni je na tom autu daleko najbolje i najisplativije napraviti turbo konverziju. Ne turbo kit, nego baš konverziju... Stand alone, ogromni injektori, ispušni kolektor turbina ili dvije manje, po potrebi lamela kit, kovani klipovi... Mogao bi proći i bez otvaranja motora sa manjim tlakom i recimo samo 300KS... Za preko i puno preko 300KS treba otvarati i motor. E onda po potrebi getriba, kardan, diferncijal, poluosovine ako nešto od toga bude pucalo... Pa čak i kočnice... Tu neka usisna grana i MAF, remap i šta ja znam, bacanje novaca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali_panj Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 postoji 325i sa 2500ccm i 3000ccm...dakle, prvo treba utvrdit koji motor je u pitanju te po potrebi nastavit kurcem po koprivama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 2 mrg: u prijevodu, jednostavnije prodat ovaj i kupit 335i i chipat ga nego tu izvodit sve te kemije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 zaboravi bilo kakav turbo na tom motoru, probali su amerikanci ugradit i sve ok al elektronika se nikako nije mogla prilagodit na veće injektore ili povećan pritisak goriva, već za sekundu je radila korekciju i vraćao smjesu na 14:1... dakle jedino neki stand alone ecu ali opet neznam kako taj valvetronic uopće radi, auto uopće nema throttle body već može podizat ventile proizvoljno i tako dodaje gas.. druga stvar nije bmw bezveze napravio 335i na starom čeličnom bloku n54 od 330ci, jel je ovaj novi n52 u kompletu magnezijski sa nekim alusil košuljicama i pitanje koji boost i povećanu temperaturu to može izdržat uglavnom imaš sve na e90post Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 To su interesantne informacije. Drugim riječima moraš tražiti stariji motor za turbo prerade... Znao sam ja da te novotarije koje BMW radi su niš koristi... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 pa kaj nije da su upotrebu magnezija u izradi bloka motora zabranili mclarenu u f1? ne pruza li to prednost (naravno da sve to ovisi o jos puno faktora)? ne kuzim se u to, samo mi je ostalo nesto u sjecanju.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now