Jump to content

MRT H-beam klipnjače, podmazivanje bolcne?!??!

Recommended Posts

Jučer fire i ja zagledali klipnjače i skuži fire da klipnjača nema onaj kanal sa špricom za špricanje ulja po bolcni kao što to ima serijska klipnjača...

Sad nemam slike, no serijska klipnjača ima (uljni) kanalić koji se nalazi točno ispod rupe na letećem ležaju i kroz koji ulje šprica po usisnoj strani klipa (odozdol) i ujedno zaljeva gornji ležaj klipnjače i bolcnu (podmazivanje)...

E ova klipnjača nema taj kanalić...

Ajmo ostali opelaši i drugi neka pogledaju K1, pauter i ostale klipnjače jel imaju taj kanalić za podmazivanje gornjeg ležaja?!

Ako nemaju, kako oni zamišljaju da se bolcna podmazuje i ne zariba kao što se to dogodilo kovceku nakon x0000km?

Sad sam stvarno zbunjen.. :drink:

• Replies 74
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nemaju ako ne narucis takvu klipnjacu. to se zove Gun Drilling i nema ga nijedan klipnjaca ako si to ne narucis.

to je kanal od glavnog lezaja do bolcne.

a onaj mali kanalic u lezaju bolcne....e to ti i ne treba, jer ces ti i tako skurit motor prije nego zariba. zato, nemas brige.

Edited by Hic

Bez brige. Zadnji je trajao 6000km a bio je u težoj banani. Svih 16 klipova oštećeno ventilima. 100km vožen bez vode (puklo jedno crijevo). Imao rupice po klipovima.

I svejedno su ti klipovi odvezli 6000km na 1bar tlaka i nebi niti ono veče pukli da se nisam kurčio pred... Nećemo detalje... :lol:

Tako da bezbrige. Raditi će Mitja, Matjaž ili Fire mapiranje na kočnici... ;) I water injection je spreman za ugradnju... :)

A i 8.5:1 kompresiju nemožeš zanokati da neznam šta napraviš... :)

Zato ti meni realno reci šta napraviti radi bolcni. Biti će hlađenje klipova špricama od ispod montiranima kroz glavne ležajeve. Samo hoće li to dovoljno podmazivati bolcne?

Bez brige. Zadnji je trajao 6000km a bio je u težoj banani. Svih 16 klipova oštećeno ventilima. 100km vožen bez vode (puklo jedno crijevo). Imao rupice po klipovima.

:notworthy::notworthy::notworthy:

hehe, zakasnio sam ;)

Zajeb u pisanju... Imaš ispred ispravak...

Nego, sad čujem da toga imaju kanal kroz klipnjaču... Serijska od opela ima kroz pola klipnjače kanalić koji šprica po usisnoj strani klipa odozdol ulje koje valjda i podmazuje bolcnu...

Sve h-beam koje vidim po ebay nemaju kanalić! :doh:

Moje nemaju taj kanal,nema nikakvih problema,bolcen podmazuje ulje iz štricaljki,to je dovolnjno,nema on velika rotaciona gibanja!

tim gore jer je oscilacijsko gibanje a ne rotacija pa se nemoze formirat uljni klin , odnosno hidrodinamicko podmazivanje ko u ostalim lezajevima

mrg:

bolcna po klipnjaci i klipu klize s do 1m/s ( oko 0.5m/s pa na vise, da se tocno izracunat , raste s okretajima).

nekak se to mora podmazivat, kanal kroz klipnjacu, spricaljke, rupa smaknuta gore na malom lezaju klipnjace , rupe na lezajevima klipa , svejedno kako al nekako mora bit

slike bi pomogle.

mrg

ja imam fobije od temperature :)

ono racunalo je vruce, monitor je vrcu, mobitel je vruc, vidi teve je vruc, ... MOTOR je vruc,,, a neki imaju fobije od podmazivanja :)

de pitaj malu kako se ona podmazuje? jel self service ili?

npr, meni serijski motor ima tu spricu u bloku al serijska klipnjaca nema kanal!

cemu onda sprica :doh:

Edited by Josey

Original klipnjača ima rupu na letećem ležaju od koje se formira kanalić, koji ide do polavisine klipnjače i završava tankom rupicom koja šprica klip odozdol ali sa krive strane (usisni ventili) i brijem da je opel tako zamislio podmazivanje bolcne.

Opelov motor nema uljne šprice...

wiseco klipovi ako sam dobro vidio imaju ispod uljne karike rupice koje su ustvari uljni kanalići do bolcne...

nemaju ako ne narucis takvu klipnjacu. to se zove Gun Drilling i nema ga nijedan klipnjaca ako si to ne narucis.

to je kanal od glavnog lezaja do bolcne.

a onaj mali kanalic u lezaju bolcne....e to ti i ne treba, jer ces ti i tako skurit motor prije nego zariba. zato, nemas brige.

:lol::lol: kao sto je i blueprint bio tolerancija od ne znam sta si tvrdio, 25 tisucinki mm, :lol::lol:,

daj postedi nas izraza koje ne razumijes sta znace

a i da malo bolje citas valjda bi skuzio da je na origigi klipnjaci rupa "gun drillana" puno krace, da sprica pod klip a ne u bolcnu

2 mr.G hoce

Moje imaju rupice, moje imaju rupice :P:cheer:

Čuo sam da je za podmazivanje bitno imat i ulja u karteru :huh:

ja pomjesam bjelo i maslinovo, omjer 19:7 jel to ok?

bezzajebancije, dominik, zbilja ne zajebajem, zanima me...

zasto mislis da ce mu otic motor u kurac ako nema rupe u klipnjacama?

meni serijske isto nisu imale rupe a bome ni ove kovane... sve 5, evo i frzopu isto...

:huh:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...