Aureus Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Uglavnom Focus 1.6 benz/plin kupio ga 27.02.2008. E sad imam problem , mislim da mi klima neradi , zvao bi sad servis jer je sve pod garancijom ali kako da tocno znam dal mi klima neradi ili samo plina treba ... (nije rucno podesavanje temperature nego samo gumb A/C ) Uglavnom kako god je ukljucim jednostavno puse topal zrak , obrtaji motora su izmedju 762 i 800 obrtaja bila klima ukljucena ili iskljucena sto mi govori da se kompresor klime uopce nepali ili nisam u pravu ? koliko bi odstupanje u obrtajima trebalo biti kad upalim klimu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burnout Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 trebali bi obrtaji porasti za kojih 100 do 200. sigurno je da kompresor ne pali ali to moze biti i zbog nedostatka plina tako da bi trebao otici u servis provjerit btw mene samo zanima kako si zaključio da su obrtaji između 762 i 800 :rofl::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 ford je cudo od auta, malo se poigram i dodjem do digitalnog trenutnog pokazivača okretaja.... varira izmedju te dvije brojke ako hoces video snimak nije problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 meni je na cca 800 okretaja a kad klimu upalim 1200-1400 okretaja.... znaci pici pravac servis, jamstvo imas, btk, sta se gluplji tamo pravis bolje ces proci Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 kaj se tice okretaja..... kod mene s klimom ili bez, okretaji uvijek na 600rpm, ali foraj e u tome sto kad upalim kompresor, oni padnu na 500 i dignu se nazad na 600. dakle paljenje klime je znak dal kompresor radi ili ne, okretaji se trebaju promijenit, a sad hoce li ostat povisen ler ili smanjen, to je od auta do auta. ako ti okretaji nikako ne mrdaju prilikom paljenja klime, moguce da nema plina. pocni od osiguraca, provjeri relej klime ako mozes, ako nis od tog, pravac servis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 ma najjednostavnije nazvao servis najavio se u cetvrtak ujutro i to je to ipak cu osigurace provjeriti za svaki slucaj .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dereal Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 kad upalis klimu... mora se cut onaj KLIK zvuk kad se kompresor ukljucuje... ali ak ima premalo plina onda ga nece upalit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunstorm Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Meni se dignu okretaji kad upalim klimu... Sa 700 na 800 rpm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 ford je cudo od auta, malo se poigram i dodjem do digitalnog trenutnog pokazivača okretaja.... varira izmedju te dvije brojke ako hoces video snimak nije problem Kak to napraviš? Da ja čipam odmah mamin focus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 kakvo dizanje okretaja..samo splasne i opet se vrati u normalu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misak Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Kak to napraviš? Da ja čipam odmah mamin focus! auto je ugasen.. drzis tipku za reset kilometraze i okrenes kljuc u polozaj kao da das kontakt.. na ekrancicu ti se pokaze TEST meni sa svim tim opcijama.. i kad auto upalis oni ti ostaju.. tu mozes testirati da li ti sve lampice rade na kontrolnoj tabli i takve gluposti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 eto kako ti misak kaze, i onda sa tom tipkom kroz meni prolazis , gledas razne podatke digitalno mjerenje brzine i slicno , a na pocetku ti zavrti sve kazaljke do kraja,. snimis to i kad ti netko vidi ubrzanje odmah svrsi , ili ga uslikas na 260 km/h pokazes staroj i odmah ti vise neda auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 To! Hvala Jel ista fora pali na svim Fordovima (Mondeo imamo još) ili ne? Da starom pokažem kolko mi je buraz slikao da je vozio nekidan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now