Jump to content

Klima? neradi kompresor ili ?

Recommended Posts

Uglavnom Focus 1.6 benz/plin kupio ga 27.02.2008.

E sad imam problem , mislim da mi klima neradi , zvao bi sad servis jer je sve pod garancijom ali kako da tocno znam dal mi klima neradi ili samo plina treba ...

(nije rucno podesavanje temperature nego samo gumb A/C )

Uglavnom kako god je ukljucim jednostavno puse topal zrak ,

obrtaji motora su izmedju 762 i 800 obrtaja bila klima ukljucena ili iskljucena sto mi govori da se kompresor klime uopce nepali ili nisam u pravu ?

koliko bi odstupanje u obrtajima trebalo biti kad upalim klimu

trebali bi obrtaji porasti za kojih 100 do 200. sigurno je da kompresor ne pali ali to moze biti i zbog nedostatka plina tako da bi trebao otici u servis provjerit

btw mene samo zanima kako si zaključio da su obrtaji između 762 i 800 :rofl::rofl:

kaj se tice okretaja.....

kod mene s klimom ili bez, okretaji uvijek na 600rpm, ali foraj e u tome sto kad upalim kompresor, oni padnu na 500 i dignu se nazad na 600. dakle paljenje klime je znak dal kompresor radi ili ne, okretaji se trebaju promijenit, a sad hoce li ostat povisen ler ili smanjen, to je od auta do auta.

ako ti okretaji nikako ne mrdaju prilikom paljenja klime, moguce da nema plina.

pocni od osiguraca, provjeri relej klime ako mozes, ako nis od tog, pravac servis.

Kak to napraviš? Da ja čipam odmah mamin focus! :D

auto je ugasen.. drzis tipku za reset kilometraze i okrenes kljuc u polozaj kao da das kontakt.. na ekrancicu ti se pokaze TEST meni sa svim tim opcijama.. i kad auto upalis oni ti ostaju.. tu mozes testirati da li ti sve lampice rade na kontrolnoj tabli i takve gluposti..

eto kako ti misak kaze, i onda sa tom tipkom kroz meni prolazis ,

gledas razne podatke digitalno mjerenje brzine i slicno , a na pocetku ti zavrti sve kazaljke do kraja,. snimis to i kad ti netko vidi ubrzanje odmah svrsi , ili ga uslikas na 260 km/h pokazes staroj i odmah ti vise neda auto :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...