Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koliko je potrebni "luft" između klipa i klipnjace na bolcni?

Sada je klipnjaca sira za 0,4mm od rupe u klipu di mora uc pa ne znam koliko da dam brusiti klipnjacu

Ako se dobro sjecam kad sam Frzopu dao brusiti klipnjace ostavio sam 1mm sa svake strane lufta, jel to dovoljno??

Hvala

Posted

Klipnjaca ima svoje "vodjenje" u radilici, tako da gore, na klipu je jedino vazno da ima "lufta". Mozes slobodno staviti 1 do 1,5mm.

Neznam sta kemijas jer bi mozda bolja solucija bila skinuti klip s nutarnje strane gdje ulazi klipnjaca da ne oslabis klipnjacu ako je turbo motor.Sve ovisi o konstrukciji klipa i klipnjace.

Posted

kovani klip i kovana klipnjaca :)

na klipu nema bas mesa, a na klipnjaci ima 3mm izbocina na svaku stranu a u sredini je deblja "glavnica" koja je cca 18mm sirine

Posted
upravo sam na to mislio!!

da, dobro se sjecam da je bilo 1mm u svaku stranu :)

Hvala Bruno ;) -vidimo se za koji dan :)

Ove su ti mjere minimum!

0,05X25,4=1,27mm ..... znaci da ti je ukupni "luft" oko 2,5mm kad zbrojis obje strane.

Ciji su klipovi, a cije klipnjace?

Posted
jel ima veze na koju stranu se okrenu klipnjače? inače klipnjače su pauterove :)

da ako imaju ekscentricno rupu za podmazivanje bolcne

Posted

Onak logički, meni se čini za bi zarez trebao biti okrenut tako da u taktu ekspanzije drži leteći za okomitu stranicu izbočenja:drink:, znači ako gledamo radilicu koja se vrti u smjeru kazaljke na satu, zarez bi trebao biti... desno? Ide li to tako ili brijem:cheer:

Posted
on je pitao na koju stranu ide zarez koji drzi leteci lezaj?

to i mene zanima na ABF motoru, jel zarez ide napred ili prema nazad??

Jel ti to pitas za VW-ovog ABF-a ili ...?

Posted
da

9 znakova

Na ABF-ovim klipnjacama ( kao i na gotovo svim VW klipnjacama) postoje "bradavice" s vanjske strane bocno na jednom kraju. Te "bradavice" moraju gledati u smjeru voznje (kod uzduzno smjestenih motora) tj. suprotno od zamasnjaka.

Ujedno su "nutovi" koji blokiraju da se leteci lezajevi eventualno ne okrenu u klipnjaci okrenuti prema naprijed (strana koja gleda u hladnjak). Kod kovanih klipnjaca su ti "nutovi" pokazatelj smjera kako ih treba ugraditi.

A sta ti znaci 9 znakova? Ne kuzim.

Posted

to sam i mislio, tako je na fiatima

ali ovo mi je prvi VAG motor u zivotu da sklapam pa sam radije pitao

ovo 9 znakova ti je minimum koji mozes napisati pa onda nemozes napisat samo par slova :)

HVALA MOMCI

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...