filip00 Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 dakle, trebam sredit kozna sjedala. nisu nigdje poderana, ali pohabano je vozacko...sto savjetujete koje preparate i kako sto.... hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
walbandon Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 ako se smijem nadovezat..poceo mi se "runit" volan, ima li spasa, da namazem s necim i redovito mazem, da to ogdnjeguje, pa da ne ode u klinac do kraja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 ja odrzavam kozu sa sonax proizvodima kupim na ini oko 70kn, uglavnom meni se svidja, omeksa se koza poslje tretmana dosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Misliš na ovakvo nešto ?!? http://www.mooi-leer.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcclarion Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 ovo tu drug http://www.eagleone.com/pages/products/product.asp?itemid=1027&cat=5004 imaš u bahausu Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 ovaj eagle1 cu uzet u bauhausu, to je vjerojatno best buy za cistit i odrzavat mekim. a ovo kaj rudy ti velis, za vratit boju izbljedjeloj kozi, ima li ko iskustva cime to napravit? koza je sive boje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzuka Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 I mene zanima posto imam par koznih volana koji mi stoje doma pa da ih ujedno i konzerviram jer sam skuzio da su poceli pucati zbog suhoce... Brljajuci sam nasao da je dobro ocistiti kožu sa nekuhanim trajnim mlijekom, dobro obrisati i onda namazati medicinskim vazelinom. Sto mislite o tome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Ovo ja koristim za svoj sic na Raptoru Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuka Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 ^ ja isto to ili armorol (ono s vikingom, kak se vec zove) vlazne maramice Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 sta znaci ''sjedalo je pohabano al ne i poderano'' kozna sjedala kad se pohabaju onda viri platno - nema vise koze na tom dijelu poderano je kad dole pipas spuzvu između niti platna. ak nemas koze na djelu nego je platno tu nema pomoci. malo ranije kad je to sve pocelo si mogao ofarbat kozu al to je samo za trenutno rjesenje za auto za prodaju. inace pomoci nema Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 na nekim mjestima je doslo do platna, na nekima samo malo izlizana koza. pa me zanima dal se moze to kak popravit osim tapeciranjem posto nije puno toga. a ako bi se farbalo, cime se farba i gdje se to moze kupit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Sonax će malo pomoći, neće puno. Kada se počne rulati ili skidati onda je to - to. Možeš samo sanirati oštećenje/poderotinu da ljepše izgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 tam gdje je platno nema ti spasa jer fizicki koza se vise ne nalazi na platnenim vlaknima. To se moglo rjesit prije da si na vrijeme primjetio lizanje pa s necim farbat privremeno. Odi kod Bobe on ti zna te neke koji to lakiraju, prico mi je o tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 danas sam kozu ocistio jos i namazao sa nigrinovim sredstvom leder pflege (po vuku koza njega haha) i malo je meksa na dodir. sjedalo u biti nigdje nije pohabano do platna niti poderano, nego je koza jako izlizana, na nekim mjestima nema boje vise ko original. ne ruli se nigdje. dakle pofarbat te dijelove, kako molim kontakt ili preparat i neko uputstvo pliz pliz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Nivea krema za ruke, nanese se rukama i dobro utrlja u kožu, ostaviti 15min da koža povuče i nakon toga obrisati krpom sa mikro vlaknima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Nivea krema za ruke, nanese se rukama i dobro utrlja u kožu, ostaviti 15min da koža povuče i nakon toga obrisati krpom sa mikro vlaknima tak smo u vojsci čizme omekšavali znam da ljudi mažu siceve s Niveom al meni se to ne čini baš pametno i ne bi to radio. Ne da je loše za kožu nego je masno i lako moguce da se pod nekim uvjetima ta mast prenese na hlače. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 ovo tu drug http://www.eagleone.com/pages/products/product.asp?itemid=1027&cat=5004 imaš u bahausu to i ja koristim i sredstvo je zbiljam ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 jel problem sliku stavit jer primjecujem da se ne razumijemo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Nivea krema za ruke, nanese se rukama i dobro utrlja u kožu, ostaviti 15min da koža povuče i nakon toga obrisati krpom sa mikro vlaknima Zbog nivee su kozna sjedala nakon 7-8 godina sjajna ko sipigl.. :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Moja nisu. Zato jer ne koristim samo Niveu. Sjaj daju parafin i vazelin u Nivei. Najvažnije je da on dubinski uđe u materijal - impregnira ga. A gornji sloj možeš matirati sa bilo čim za čišćenje kože. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Ja imam neko sredstvo od BMW-a koje je došlo s autom i dobro je skroz..al ne znam kolko košta...vidio sam kod Tomića da ga ima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vex Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 to i ja koristim i sredstvo je zbiljam ok. eagle one :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 svako koliko bi trebalo mazati kožu sa ovim sredstvima tipa sonax i sl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 svako koliko bi trebalo mazati kožu sa ovim sredstvima tipa sonax i sl? Na šprici od eagle-one-a kažu jednom tjedno ali to mi je nekako tumač Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vex Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Na šprici od eagle-one-a kažu jednom tjedno ali to mi je nekako tumač opće nisi entuzijast, ja po uputama radim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now