Jump to content

200 000km s jednim svijećicama

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

twin spark je prvenstveno radi boljeg iskoristenja smjese, ne radi konja.

iskra ima malo delay na maloj svijecici i tako je trajanje iskre produzeno.

inace meni je pukla mala kad sam jednom mjenjao covjeku, stavio je zamjenske champion smece koje nisu ni blizu odrinala.

orginal je iridium sa zasiljenom vrhom, a zamjenska je socijala koja radi, ali ne traje toliko dugo

vidim da na maloj fali komad keramike :)

inace meni je pukla mala kad sam jednom mjenjao covjeku, stavio je zamjenske champion smece koje nisu ni blizu odrinala.

orginal je iridium sa zasiljenom vrhom, a zamjenska je socijala koja radi, ali ne traje toliko dugo

Postoji Denso koji je original za te motore i bolji je od NGK:thumbsup: a jeftiniji je od NGK

Ako je to tako revolucionarni izum poboljšanja smjese, zašto auto i dalje puno troši a još kaj je najgore niti ne ide s mjesta, čak ni u novijim varijantama u 147 sa 150 KS taj motor neman nikakvih pozitivnih strana? Da je to tako super onda bi to i drugi proizvođaći prakticirali. Ali to i sami znate samo branite Alfine inženjere :D.

I još jedna stvar, Alfini kupci nisu tajkuni, i mislim da im nije svejedno kad trebaju na servisu dat za svječice kao da voze Corvettu ;)

Pa kolko onda svječica ima 3.2 V6 ? 12 ? Pa to je onda trošak mijenjanja ko da voziš 760iL :)

Edited by Mario_S3

i sto se dobije s duljim trajanjem iskre? Smijesa dok se zapali se zapli, svjedno je dal iskra traje jos 10ms ili milju godina.

TS je jedino dobar, sto se lagano napravi ion senzor.

BTW ne mijesati TS koji npr porshe ima i ovaj alfin.

@ Mario

Bitno je da se ti u sve razumiješ a svijećice si vidio samo na slici:notworthy::notworthy::notworthy: Isto kao i motor i alfu 147 o kojoj pojma nemaš jer da imaš znao bi zašto taj auto neide a druge alfe s tim motorom su išle ko sotona....:notworthy::notworthy::notworthy: Ti si moj idol:thumbsup:

i sto se dobije s duljim trajanjem iskre? Smijesa dok se zapali se zapli, svjedno je dal iskra traje jos 10ms ili milju godina.

TS je jedino dobar, sto se lagano napravi ion senzor.

BTW ne mijesati TS koji npr porshe ima i ovaj alfin.

Koliko znam nema nesagorjele smjese i manji su gubici:huh:

@ Mario

Bitno je da se ti u sve razumiješ a svijećice si vidio samo na slici:notworthy::notworthy::notworthy: Isto kao i motor i alfu 147 o kojoj pojma nemaš jer da imaš znao bi zašto taj auto neide a druge alfe s tim motorom su išle ko sotona....:notworthy::notworthy::notworthy: Ti si moj idol:thumbsup:

Nijedna alfa ne ide s mjesta, ako i ide (GTA) onda troši ko da ima duplo više konja i kubika :notworthy::notworthy: .. Držte se vi dizela, to je jedino kaj u Alfi/Fiatu znaju dobro napraviti (ah pardon, pravi istinski Alfist rađe vozi mrtvilo od njihovih benzinaca koji troše ko 430 Scuderia, nego da kupi alfu dizel jer to je svetogrđe)

BTW dovoljno se razumijem da su dvije sviječice po cilindru totalna idiotarija i uzimanje para kupcima na servisima. Ne vidim da iti jedan tunirani auto tipa Skyline sa 1000ks, Supra sa 1000ks i ostali auto sa pun k konja imaju problema s tim jer imaju samo jednu svječicu po cilindru...

Koliko znam nema nesagorjele smjese i manji su gubici:huh:

gluposti. Znaci upalio si smijsu, to gori na 1500C i sada ostane nesagorijele iskre. I sad je logicno da ce ona mala iskrica upaliti nesto sto 1500C nije moglo?

TS kod pravih auta je nasta zbog prevelikih promjera cilindra i zelje za visokim okretajima(znaci ne neki autici s 4deci cilindrima). Znaci cilj je imati izgoreno vecinu smijese 16stupnjeva poslije tdc. Ako su okretaji veci treba prije upaliti iskru. Isto tako ako je promjer veci isto treba prije upaliti iskru(jer valna fronta ima dulji put). I sad se dogadalo da su ti motori redvno poceli knokati na 5000rpm ako je iskra bila podesena na MBT. To su rijesili tako da su stavili vise oktansko gorivo. Ali na 8000rpm je i s vise otkanskim gorivom knockalo.

Onda su skuzili da bi mogli staviti dvije ISTE svijecice tako da ubrzaju gorenje(znaci ako je svijecica u sredini i cilindar je 120mm promjera valna fronta mora putovati 60mm. Ako su dvije svijecice koje istovremeno pale i dobro su rasporedene, valna fronta mora putovati 40mm, znaci brze smijes izgara). I tako su dobili motor koji s manje oktana(jer mu treba manje paljenja) daje vise snage.

To koristi porsche na nekim motorima, a ovo sto alfa radi na 1.6 i takvim mlincekima je cisti marketinski trik.

Nijedna alfa ne ide s mjesta, ako i ide (GTA) onda troši ko da ima duplo više konja i kubika :notworthy::notworthy: .. Držte se vi dizela, to je jedino kaj u Alfi/Fiatu znaju dobro napraviti (ah pardon, pravi istinski Alfist rađe vozi mrtvilo od njihovih benzinaca koji troše ko 430 Scuderia, nego da kupi alfu dizel jer to je svetogrđe)

BTW dovoljno se razumijem da su dvije sviječice po cilindru totalna idiotarija i uzimanje para kupcima na servisima. Ne vidim da iti jedan tunirani auto tipa Skyline sa 1000ks, Supra sa 1000ks i ostali auto sa pun k konja imaju problema s tim jer imaju samo jednu svječicu po cilindru...

Ali svaka ide puno bolje od jednako motorizirane konkurencije i to provjereno:thumbsup:

Ovdje nisu bit alfe nego svijećice tak da ono...Nije tema pljuvanje po alfama jer inžinjeri koi su taj motor osmislili ipak imaju malo više pljeve od nas u glavama ja mislim....

Meni nije žao dati 800kn za komplet svakih 100+kkm. Koliko bi po tebi onda morale koštati?? 20kn/kom.... Pa nije to pasat s motorom iz 84-e ili astra s motorom iz 90-e:doh:

Ja koristim svijećice od 20kn/kom na motoru od 440KS. I nemam apsolutno nikakvih problema sa time u svojoj glavi, dapače sretan sam da je tako jer mi ostane više para za bengu spalit ;).

Svi ostali odu u Velepromet i uzmu Denso za manje od 1000kn. Rijetki su alfisti koji po dijelove za redovno održavanje idu u OVL. servise jer dobro znamo kakva je ciganija u Fiat grupa servisima odnosno AC-u. Svaka čast izuzecima ali jako ih je malo...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...