Jump to content

rupa na klipu..WTF?

Recommended Posts

btw...

ovo sa iskra spalila klip mi je jebena teorija!!! Moram to negdje zapisati, najbolje da Tomi stavi sticky!

Hvala sto ste mi osvjezili dan :D

A mani su zakon ovi kvazi-tuneri kojima se sve istopi prije nego svijecica i baci prvu iskru ;)

Kolika je debljina klipa na tom mjestu?

Morao bi biti bar 4,5 do 5mm

Mozda je doslo do kakve greske u odljevku tog klipa, pa je ispao puno tanji, pa ga je i puno lakse zagrijati. Ili je u odljevku ostao prazan prostor - rupa, koja se ne vidi niti odozdo, niti odozgo.

Nisam ovo nikad vidio, a nije mi ni jasno cemu dvostruka upustenja za ventile na celu klipa na jednoj strani (veca i manja upustenja)

Upuštenja su za ventile gdje su usisni ventili uvijek većeg promjera.

Klip je ravan jer se radi o 1.4 atmo motoru. Možda je bila kriva svječica koja previše gura elektrodu u cilindar?Ali vrlo lako da se radi o lošem odljevu klipa.

Klip je ravan jer se radi o 1.4 atmo motoru. Možda je bila kriva svječica koja previše gura elektrodu u cilindar?Ali vrlo lako da se radi o lošem odljevu klipa.

nije na to mislio, pogledaj da na jednoj strani imas 4 utora, a na drugoj 2

vjerojatno se isti klip koristi za vise motora pa onda im lakse slozit univerzalni klip :doh:

nije na to mislio, pogledaj da na jednoj strani imas 4 utora, a na drugoj 2

vjerojatno se isti klip koristi za vise motora pa onda im lakse slozit univerzalni klip :doh:

O majke ti. Nisam to ni skužio. Kakva sranja još neće ugrađivati?! :doh:

Jesi ti uopce procito moj post?

Pa daj zbroji upustenja na klipu na prvoj slici!

Sta, taj motor ima 6 ventila po cilindru?

Jel ti vidis da na jednoj strani ima dva veca i dva manja + na drugoj strani dva manja sto je ukupno 6? Ili ja ne vidim dobro?

Jesi ti uopce procito moj post?

Pa daj zbroji upustenja na klipu na prvoj slici!

Sta, taj motor ima 6 ventila po cilindru?

Jel ti vidis da na jednoj strani ima dva veca i dva manja + na drugoj strani dva manja sto je ukupno 6? Ili ja ne vidim dobro?

Ajde nemoj tako bahato odgovarat, covjek te nije shvatio od prve a ti agresivnim tonom odgovaras

mr.G-jev advokat :)

Vidio sam nešto slučno kod frenda na alfi 145qv,

veli kad se duže vozim po autoputu odjedamput mi rokne bijeli dim na auspuh i upali se lampica od ulja. Šprung na klipu nije bio vidljiv dok klip nismo izvadili iz bloka.

Inače ovo gore ti se desi kad koristiš krive svjećice...

To je inače moj motor koji je bio u Roveru od prvog dana, km je originalna jer sam prvi vlasnik, uglavnom to je 1.4 16V s 2 bregaste (K serija) i nedavno je krepal, moj mehaničar je isto rekel da to nije nikad vidio, jer dok nije bio raskopan, pretpostavljali smo da je brtva na glavi otišla, jer je to "kao" relativno čest problem kod njih.

Kiler se razletio, njega smo zamjenili i raskopali ga, a unutra ovo, zašto i kako, zasad mi nitko nije zn al točno reći, u međuvremenu sam zbavil drugi motor jer mi je trebal hitno auto, a ovaj je sad za dijelove

Vidio sam nešto slučno kod frenda na alfi 145qv,

veli kad se duže vozim po autoputu odjedamput mi rokne bijeli dim na auspuh i upali se lampica od ulja. Šprung na klipu nije bio vidljiv dok klip nismo izvadili iz bloka.

Inače ovo gore ti se desi kad koristiš krive svjećice...

2 gogoslav:kaj se nije i tebi ovo desilo

ajde ljudi ne prepucavajte se nago da nademo potencijalni uzrok ovom

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...